Μαμά, απόλαυσε τις μέρες, ξεκουράσου τις νύχτες: 10 σωτήρια tips!

Boom Team
Thu, 14/10/2021 - 13:33

Ο ρόλος της μητέρας απαιτεί να είσαι εκεί, δίπλα στο παιδί σου, μέρα-νύχτα, 7 ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες το 24ωρο, χωρίς ρεπό και αργίες... Στο τέλος της ημέρας βέβαια, παίρνεις την καλύτερη επιβράβευση, που δεν μπορεί να συγκριθεί με το χρυσάφι όλου του κόσμου! Πώς θα καταφέρεις όμως να βρεις την ισορροπία ανάμεσα σε όλα τα νέα, απαιτητικά tasks και τις καθημερινές, ασταμάτητες προκλήσεις; Με αφορμή την καμπάνια αισιοδοξίας με τίτλο «Babylino Day & Night» που πραγματοποιούν τα Babylino Sensitive, σου θυμίζουμε 10 απλά tips που θα κάνουν πιο απολαυστικές τις ημέρες και πιο ξεκούραστες τις νύχτες σου! 

Ημέρα

# 1. Μην πιέζεις τον εαυτό σου: Η καθημερινότητά σου έχει αλλάξει ριζικά από τότε που έγινες μαμά και οι λέξεις «ελεύθερος, προσωπικός χρόνος» αποτελούν ανάμνηση του παρελθόντος! Οι συνθήκες είναι από μόνες τους πιεστικές, τα καθήκοντα είναι ήδη πολλά, επομένως δεν χρειάζεται να έχεις παράλογες απαιτήσεις από τον εαυτό σου. Πάρε εγκαίρως απόφαση πως δεν μπορείς να τα προλαβαίνεις όλα και είναι οκέι!

# 2. Πήγαινε μια βόλτα: Οι πρώτες στιγμές με το μωρό σου είναι πολύτιμες. Η πρώτη αγκαλιά, το πρώτο γέλιο του, οι πρώτες βόλτες σας... Βάλε στο καθημερινό σου πρόγραμμα έναν περίπατο με το καρότσι, θα κάνει καλό και στο μωρό και σε εσένα. Εκτός των άλλων, είναι κι ένας τρόπος να βρεις πάλι τη φόρμα σου! 

# 3. Μίλησε με τις φίλες σου: Ξέρουμε πως από τη στιγμή που όλες στην παρέα γίνατε μαμάδες δεν έχετε τον χρόνο να βρίσκεστε τόσο συχνά όσο παλιά. Ωστόσο, μπορείτε να καθιερώσετε τουλάχιστον μία ημέρα μέσα στην εβδομάδα να κάνετε μια ομαδική βιντεοκλήση και να πείτε τα νέα σας.

Φωτογραφία από Rodnae Productions (Pexels)

# 4. Φάε υγιεινά και πίνε νερό: Δίνοντας στο σώμα σου τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά θα αυξήσεις και τα επίπεδα της ενέργειάς σου. Ένα πλούσιο πρωινό και μερικά υγιεινά σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας θα σε εφοδιάσουν με τις απαραίτητες βιταμίνες. 

# 5. Ζήτησε βοήθεια: Οι μαμάδες είμαστε πολύ υπερήφανες για να ζητήσουμε βοήθεια. Νομίζουμε ότι μπορούμε να κάνουμε τα πάντα μόνες μας, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν γίνεται! Ζήτησε βοήθεια και εξασφάλισε ακόμα και μισή ώρα ξεκούρασης, που θα είναι πολύτιμη για εσένα.

Νύχτα

# 6. Υιοθέτησε μια ρουτίνα ύπνου και για τους δύο: Το μωράκι σου θα χρειαστεί μερικούς μήνες για να μάθει να κοιμάται συνεχόμενα τη νύχτα. Γι' αυτό εκμεταλλεύσου τις ώρες που κοιμάται μέσα στην ημέρα και ρίξε κι εσύ έναν υπνάκο!

# 7. Περιόρισε τις οθόνες: Ξέρουμε ότι σου αρέσει να χαλαρώνεις χαζεύοντας το κινητό, όμως αυτή η συνήθεια μπορεί να διαταράξει τον ύπνο σου και να σε κάνει να ξαγρυπνήσεις. 

Φωτογραφία από @gpointstudio (Freepik)

# 8. Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου: Θυμάσαι πότε ήταν η τελευταία φορά που ευχαριστήθηκες το μπάνιο σου; Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να περιποιηθείς τον εαυτό σου, κάνε μια μάσκα, απόλαυσε το μπάνιο σου, φτιάξε τα μαλλιά σου, κάνε κάτι για να αισθανθείς όμορφα! 

# 9. Χαλάρωσε: Βάλε την αγαπημένη σου playlist να παίζει και ξάπλωσε στον καναπέ αγκαλιά με το μωράκι σου. Είναι ένας έξυπνος τρόπος να χαλαρώσεις ενώ παράλληλα το νανουρίζεις.

# 10. Ρομαντικό δείπνο: Οργάνωσε μια ρομαντική βραδιά για εσένα και τον σύντροφό σου, όπως κάνατε πριν γίνετε γονείς. Δεν χρειάζεται μεγάλη προετοιμασία, απλώς κλείστε ένα «ραντεβού» εντός σπιτιού, θα κάνει καλό και στους δύο! 

Keep in mind: Οι πάνες-βρακάκι Babylino Sensitive Pants χαρακτηρίζονται ως πάνες-βρακάκι top απορροφητικότητας CLASS Α *. Έτσι, δεν υπάρχει λόγος να επιβαρύνεστε με αγορά δυο διαφορετικών συσκευασιών, μια για τη μέρα και μια για τη νύχτα. 

*Ελέγχονται τακτικά και ανεξάρτητα από την SGS. Τα τεστ βασίζονται σε αξιολόγηση αποτελεσματικότητας μέσω τεστ προσομείωσης χρήσης τη νύχτα. 

Μεγάλος Διαγωνισμός BOOM x Babylino Sensitive: Στο πλαίσιο της καμπάνιας «Babylino Day & Night», τα Babylino Sensitive σας δίνουν τη δυνατότητα να κερδίσετε τις πάνες του μωρού σας για έναν χρόνο! Πώς; 

1. Follow @boommag.gr

2. Follow @babylino.greece

3. Comment «ποιο είναι το δικό σας μυστικό για "ήσυχες νύχτες"»

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ