Μαμά, τι θα κάνουμε το απόγευμα; 5 δραστηριότητες για να περάσετε δημιουργικό χρόνο με το παιδί σας

Μαρία Ιωαννάτου
Thu, 23/11/2023 - 13:17

Άλλη μία απαιτητική ημέρα έφτασε στο τέλος της και η επιστροφή στο σπίτι πλησιάζει... Ωστόσο, αν είστε εργαζόμενοι γονείς, ένας δεύτερος γύρος υποχρεώσεων ξεκινά από τη στιγμή που θα μπείτε στο σπίτι μετά τη δουλειά: να μαγειρέψετε, να τακτοποιήσετε το δωμάτιο των παιδιών, ίσως χρειαστεί να τα βοηθήσετε στα μαθήματα, και παράλληλα να προλάβετε να περάσετε λίγο ποιοτικό χρόνο μαζί τους - μία από τις καθημερινές έννοιες των απανταχού γονέων.

Φωτογραφία από @lookstudio (Freepik)

Πώς θα καταφέρετε να περάσετε ένα δημιουργικό απόγευμα όταν νιώθετε ότι οι δυνάμεις σας σας εγκαταλείπουν, αλλά το μικρό σας είναι γεμάτο ενέργεια και όρεξη για παιχνίδι; Αυτές οι δραστηριότητες θα σας βοηθήσουν να τα καταφέρετε!

#1 Camping στο δωμάτιο

Αν αγαπάτε οικογενειακώς το camping αυτή η δραστηριότητα είναι σίγουρο ότι θα σας ενθουσιάσει! Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι δύο καρέκλες και ένα σεντόνι για να στήσετε την αυτοσχέδια σκηνή σας. Πάρτε κουβερτάκια, μαξιλάρια και φακούς για να δημιουργήσετε το απόλυτο σκηνικό camping!

#2 Μαγικό φίλτρο

Μπορεί να πρέπει να μαγειρέψετε για την επόμενη ημέρα, αλλά το παιδί σας ανυπομονεί να γυρίσετε από τη δουλειά για να παίξετε. Κανένα πρόβλημα! Μπείτε μαζί στην κουζίνα και όσο εσείς θα ετοιμάζετε το φαγητό, αφήστε το να απασχοληθεί φτιάχνοντας το περίφημο «μαγικό φίλτρο». Αποφύγετε μαγειρικά σκεύη που σπάνε ή είναι επικίνδυνα για το παιδί, καθώς και υγρά υλικά που θα κάνουν άνω-κάτω την κουζίνα σας.

Φωτογραφία από Mathilde Langevin (Unsplash)

#3 Συνθέστε το δικό σας τραγούδι

Υπάρχουν κι εκείνες οι ημέρες που το μόνο που θέλετε είναι απλώς να χαλαρώσετε στον καναπέ έχοντας αγκαλιά το μικρό σας. Πάρτε το αγαπημένο σας κουβερτάκι, φτιάξτε ζεστή σοκολάτα, καθίστε αγκαλιά και ξεκινήστε να γράφετε το τραγούδι της ημέρας. Παίρνοντας αφορμή από γεγονότα που συνέβησαν στο σχολείο, αλλά και από πρόσωπα του φιλικού ή οικογενειακού περιβάλλοντος, δημιουργήστε στιχάκια και μελοποιήστε τα και τραγουδήστε μαζί στον μπαμπά όταν επιστρέψει από τη δουλειά!

#4 Παιδικό βεστιάριο

Αν είστε κοριτσομάνες θα λατρέψετε αυτή την εναλλακτική δραστηριότητα. Γνωρίζετε πόσο αγαπούν οι κόρες σας να φοράνε τα «καλά» τους κάθε φορά που ετοιμάζεστε για βόλτα! Βάλτε στο μυαλό σας ένα υποθετικό σενάριο, σκεφτείτε π.χ. ότι είστε καλεσμένες για τσάι, και αφήστε τη μικρή σας να δημιουργήσει το κατάλληλο outfit για την περίσταση χρησιμοποιώντας μόνο 5 κομμάτια από την γκαρνταρόμπα της. Βασική προϋπόθεση: έπειτα από κάθε αλλαγή σεναρίου, θα πρέπει να τακτοποιήσει τα ρούχα που χρησιμοποίησε!

Φωτογραφία από @gpointstudio (Freepik)

#5 Μουσικά μαξιλάρια

Μία διαφορετική εκδοχή για τις μουσικές καρέκλες που μικροί και μεγάλοι γνωρίζουμε. Πάρτε τα μικρά μαξιλάρια του καναπέ, απλώστε τα στο πάτωμα, βάλτε μουσική και παίξτε το αγαπημένο παιχνίδι όπως ακριβώς θα κάνατε αν είχατε καρέκλες αλλά στην πιο... βολική του εκδοχή! Ό,τι πρέπει για τις μαμάδες που γυρνούν κατάκοπες από τη δουλειά!

BOOM Note: Ακόμα και 10 λεπτά απασχόλησης με τέτοιου είδους δραστηριότητες αρκούν για να αποφορτίσουν τα παιδιά και να τα βοηθήσουν να εκτονώσουν την ενέργειά τους! Φροντίστε να εναλλάσσετε τα παιχνίδια μεταξύ τους ώστε να μη βαριούνται εύκολα!