Το κλίμα των ημερών μας δίνει έμπνευση για τα πιο λαχταριστά και... «τρομακτικά» muffins! Μπείτε στην κουζίνα με τα παιδιά, αφήστε τα να σας βοηθήσουν στο μέτρημα των υλικών και αυτοσχεδιάστε!
Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά | Χρόνος Ψησίματος 25 λεπτά | Μερίδες 12
Τι θα χρειαστούμε;
- 500 γρ. μείγμα Easy Bake muffins
- 200 γρ. νερό (ή ⅘ κούπας του τσαγιού)
- 150 γρ. σπορέλαιο (⅔ κούπας του τσαγιού)
- 1 αυγό
Για το frosting
- 110 γρ. βούτυρο μαλακό
- 110 γρ. τυρί κρέμα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 250 γρ. ζάχαρη άχνη
- πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής
- ζαχαρωτά σε σχήματα Halloween
How to
Βήμα 1: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με μια κουτάλα το μείγμα για muffins, το νερό, το σπορέλαιο και το αυγό μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 2: Βάζουμε φορμάκια στις θήκες για muffins και τα γεμίζουμε κατά τα ⅔ αυτών.
Βήμα 3: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για περίπου 17 λεπτά.
Βήμα 4: Για το frosting, χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε και το τυρί κρέμα και την βανίλια για να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε και την ζάχαρη άχνη σε 3 δόσεις, μέχρι το frosting να αποκτήσει μια λεία μορφή.
Βήμα 5: Στο μισό frosting μπορούμε αν θέλουμε να ρίξουμε μερικές σταγόνες από το πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής ώστε να αποκτήσει πορτοκαλί χρώμα. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του κάθε μπολ με το frosting σε δύο κορνέ και επικαλύπτουμε μισά μισά τα muffins, με το λευκό και πορτοκαλί frosting. Εάν επιθυμούμε, στολίζουμε με ζαχαρωτά σε σχήματα Halloween.
Έτοιμα!
Ανακαλύψτε κι άλλες εύκολες και νόστιμες συνταγές εδώ...
Site: www.easybake.com.gr
Facebook: alevri.com.gr
Instagram: easybake_myloiagiougeorgiou