"Το να είσαι γονιός στην πανδημία είναι κουραστικό'. Η Kate Middleton είπε αυτό που πολλές μαμάδες διστάζουν να ομολογήσουν

Ιφιγένεια Ηλιάδη
Tue, 02/02/2021 - 17:43

Η πανδημία αποδείχθηκε μια σκληρή δοκιμασία για όλους μας, αλλά κυρίως για τους γονείς,  που εκτός του ότι έπρεπε να προσαρμοστούν στις συνθήκες της τηλεργασίας, έπρεπε παράλληλα να διαβάζουν και να απασχολούν τα παιδιά τους. 

boom kate middleton
House photo created by prostooleh - www.freepik.com

Με αφορμή, λοιπόν, τη μεγάλη πρόκληση του homeschooling, η Δούκισσα του Κέιμπριτζ, Kate Middleton, συμμετείχε σε μια διαδικτυακή συζήτηση μαζί με άλλους γονείς, την οποία συντόνιζε η διευθύντρια του σχολείου Roe Green Junior School στο Λονδίνο, Melissa Loosemore. Κατά τη διάρκεια του chat, η διευθύντρια απηύθυνε ερωτήσεις στους γονείς, οι οποίοι έπρεπε να απαντήσουν μονολεκτικά, αλλά είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν και τις δικές τους εμπειρίες.

boom kate middleton

Στην ερώτηση "με ποια λέξη θα περιέγραφες το πώς είναι να είσαι γονιός κατά τη διάρκεια της πανδημίας", η Δούκισσα απάντησε με την πιο εύστοχη, λέγοντας "κουραστικό". Όπως δήλωσε, όλοι οι γονείς, εκτός από τη βασική τους ιδιότητα την περίοδο του lockdown αναγκάστηκαν να αναλάβουν πρόσθετους ρόλους, που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα είχαν άλλοι άνθρωποι της κοινότητας. Αστειευόμενη, η μητέρα των George, Charlotte και Louis εξομολογήθηκε πως τον τελευταίο καιρό έχει αναλάβει και το κούρεμά τους, πράγμα που δεν  τους αρέσει καθόλου! Μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφέρει πως το χειρότερο μάθημά της είναι τα μαθηματικά και όταν έπρεπε να αξιολογήσει τον εαυτό της σχετικά με τις επιδόσεις της στην αριθμητική, η ίδια έβαλε στον εαυτό της ένα -5.

boom kate middleton

Όπως υπογράμμισε η Δούκισσα του Κέιμπριτζ στο σχετικό βίντεο, είναι πολύ σημαντικό οι γονείς να βάζουν στην πρώτη θέση την ψυχική τους υγεία και ισορροπία, καθώς αυτό επηρεάζει άμεσα την ψυχολογία των ίδιων των παιδιών ενώ στο post που ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό του βασιλικού ζεύγους, αναφέρθηκαν ορισμένοι οργανισμοί από τους οποίους οι γονείς μπορούν να ζητήσουν βοήθεια αν δεν έχουν κάποιον να τους υποστηρίξει. Αν, λοιπόν, είστε ένας από τους γονείς που έχει δυσκολευτεί σε όλη αυτή την κατάσταση, θυμηθείτε πως δεν είστε μόνος-η. Ακόμα και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ τα έχει βρει σκούρα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι ζητήσετε χωρίς τύψεις βοήθεια!