Παιδιά και καύσωνας: Χρήσιμα tips για να τα προστατεύσουμε

Μαρία Ιωαννάτου
Wed, 17/08/2022 - 10:47

Με αφορμή τα κύματα καύσωνα που πλήττουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως και τη την Ελλάδα, φέτος το καλοκαίρι, η GoStudent σε συνεργασία με την Susanne Willekes, ιδρύτρια του www.sleepagency.com, συγκέντρωσαν μερικά έξυπνα tips, ώστε να βοηθήσουμε τα παιδιά να αντιμετωπίσουν τη ζέστη -ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας-, αποφεύγοντας τον όποιο αντίκτυπο στην καθημερινότητά τους.

Φωτογραφία από @bearfotos (Freepik)

Η Susanne Willekes είναι η πρώτη πιστοποιημένη προπονήτρια ύπνου παιδιών στις Κάτω Χώρες. Έχει εκδώσει δύο βιβλία τα τελευταία χρόνια, το best seller "Sleep! Πώς να κάνετε το μωρό σας από 0-12 μηνών να κοιμάται μέχρι το τέλος" και "Sleep! for toddler & preschooler". Επιπλέον, η Susanne έχει αναπτύξει την εφαρμογή ύπνου και διατροφής Sleepeez για μωρά.

Χρήσιμα tips για την αντιμετώπιση της ζέστης

  • Κλείστε τις κουρτίνες στο παιδικό δωμάτιο κατά τη διάρκεια της ημέρας για να κρατήσετε τη ζέστη μακριά.
  • Αν η θερμοκρασία πέσει λίγο στις αρχές του απογεύματος, ανοίξτε όλα τα παράθυρα του σπιτιού για να μπει ο αέρας και να φύγει η ζέστη.
  • Αν έχετε ένα δωμάτιο στο πάνω μέρος του σπιτιού (π.χ. σοφίτα) ανοίξτε ένα παράθυρο εκεί - η θερμότητα ανεβαίνει πάντα.
  • Χρησιμοποιήστε βαμβακερά καλύμματα κρεβατιού αντί για άλλα πιο ζεστά υλικά.
  • Αν τα κρεβάτια έχουν πλαστικά καλύμματα για τα παιδιά που βρέχουν το κρεβάτι τους, αφαιρέστε τα.

 

Φωτογραφία από @wayhomestudio (Freepik)

 

  • Αφήστε το μωρό ή το μικρό σας παιδί να κοιμηθεί μόνο με μια φόρμα και πάνα ή μόνο με την πάνα σε έναν λεπτό υπνόσακο. Το μεγαλύτερο παιδί μπορεί να κοιμηθεί μόνο με τα εσώρουχα.
  • Βάλτε τα παιδιά σας να κάνουν ντους ή μπάνιο (με χλιαρό νερό) πριν από τον ύπνο: η θερμοκρασία του σώματος πέφτει και η ορμόνη του ύπνου μελατονίνη αυξάνεται. Και τα δύο στοιχεία διευκολύνουν τον ύπνο.
  • Διατηρείτε τα παιδιά ενυδατωμένα κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  • Ψεκάστε το παιδί σας με σπρέι νερού στο πρόσωπο και τα μαλλιά.

BOOM Note: Η GoStudent είναι ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως παρόχους διαδικτυακής διδασκαλίας. Ιδρύθηκε στη Βιέννη το 2016 και επί του παρόντος δραστηριοποιείται σε +20 χώρες. Μέσω της πλατφόρμας της, η GoStudent παρέχει επί πληρωμή, ατομική, διαδικτυακή διδασκαλία σε 30+ μαθήματα σε μαθητές πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, χρησιμοποιώντας ένα μοντέλο συνδρομής. Η GoStudent απασχολεί +2.000 άτομα και συνεργάζεται με +20.000 καθηγητές. Κάθε μήνα κλείνονται πάνω από 1,5 εκατ. συνεδρίες διδασκαλίας.