Πανεύκολο κέικ βανίλιας με φουντούκια για να γλείφετε τα δάχτυλά σας

Boom Team
Sat, 20/03/2021 - 15:46
0 Comments

Τα σαββατοκύριακα στο σπίτι έχουν αποκτήσει διαφορετικό νόημα, τώρα που όλοι μαζί δίνουμε ραντεβού στην κουζίνα, κι ανακατεύουμε τα υλικά που βρίσκουμε μπροστά μας, φτιάχνοντας τα πιο λαχταριστά πιάτα οικογενειακώς! Σήμερα, η Βέσνα Ξανθοπούλου του Not Guilty Food μας προσφέρει μια συνταγή που της θυμίζει τα σαββατοκύριακα που περνούσε όταν ήταν ήταν μικρή στο σπίτι των παππούδων της, στον κήπο με τις ανθισμένες καμέλιες. Δείτε, λοιπόν, πώς  θα φτιάξετε το πιο μοσχομυριστό κέικ που θα λατρέψουν τα παιδιά σας, το οποίο μάλιστα η Βέσνα φωτογράφισε πλάι στις δικές της πλέον όμορφες καμέλιες προς τιμήν του παππού της που κάθε Κυριακή τη γέμιζε με φρούτα και λουλούδια...

boom συνταγή για κέικ

Υλικά

  • 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1κ.γ. baking powder
  • 1κ.γ. μαγειρική σόδα 
  • 200γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 120γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 1/2κ.γ. αλάτι
  • σπόρους από 1-2 λοβούς βανίλιας
  • 2 αυγά
  • 220γρ. κρέμα γάλακτος
  • ξύσμα από ένα ακέρωτο πορτοκάλι
  • 100γρ. αλεσμένα φουντούκια
  • ζάχαρη άχνη για το τέλος

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100οC. Βάζουμε τα φουντούκια πάνω σε μια επιφάνεια ψησίματος και τα αφήνουμε για μία ώρα ή και παραπάνω για να ψηθούν και να αποβάλουν την υγρασία τους. Όταν κρυώσουν, τα βάζουμε στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη.

boom συνταγή για κέικ

Προθερμαίνουμε στη συνέχεια τον φούρνο στους 175οC και βουτυρώνουμε τη φόρμα του κέικ που έχουμε επιλέξει. Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε σε αργή ταχύτητα. Προσθέτουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα, για πέντε λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τη βανίλια, ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε με το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

boom συνταγή για κέικ

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα πορτοκαλιού. Τέλος, προσθέτουμε τα αλεσμένα φουντούκια και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα του κέικ και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου, ελέγχοντας το εσωτερικό του. Το αφήνουμε στη φόρμα για 15 λεπτά περίπου.

Το αφαιρούμε και όταν πια κρυώσει εντελώς πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

 Ραντεβού λοιπόν στην κουζίνα!

 

Websitewww.notguiltyfood.com

Instagram@not_guilty_food

FacebookNot Guilty Food