Boom Team
Sat, 22/10/2022 - 12:45
Από τη μία τα παιδιά ζητούν συνέχεια γλυκά, από την άλλη οι μαμάδες προσπαθούν να βάλουν ένα μέτρο. Κι όμως, με τη super συνταγή της Ελένης Κατσούλη, δημιουργού του kids food blog Little Hands, θα μείνουν όλοι ικανοποιημένοι! Κυρίες και κύριοι, donuts μπανάνας με μαρμελάδα φράουλα: δεν μπορεί και δεν χρειάζεται να τους αντισταθεί κανείς!
Yλικά (για 12-14 donuts)
- 2 ώριμες μπανάνες (250 γρ. χωρίς τη φλούδα)
- 4 αυγά
- 75 γρ. ταχίνι ολικής άλεσης
- 40 γρ. ελαιόλαδο
- 160 γρ. αλεύρι από δίκοκκο σιτάρι
- 1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης
- 2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη (προαιρετικά)
Προτάσεις για toppings: φιστικοβούτυρο, μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη, μέλι με κακάο, ποπ κινόα.
Επίσης, θα χρειαστείτε ένα σκεύος ανάμειξης υλικών και φόρμες σιλικόνης για donuts ή muffins.
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Σε ένα σκεύος ανάμειξης υλικών, με ένα πιρούνι λιώνουμε τις μπανάνες μέχρι να γίνουν πουρές.
- Προσθέτουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα.
- Συνεχίζουμε προσθέτοντας το ελαιόλαδο και το ταχίνι και ανακατεύουμε ξανά.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και την κανέλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα.
- Τέλος, προσθέτουμε τη μαρμελάδα και ανακατεύουμε ίσα ίσα 2-3 φορές, με απαλές κινήσεις.
- Με ένα κουτάλι μεταφέρουμε το μείγμα στις φόρμες σιλικόνης για donuts ή muffins (2 κ.σ. για κάθε donut ή ανάλογα με το μέγεθος που έχουν οι φόρμες σας).
- Βάζουμε τις φόρμες στον φούρνο στη μεσαία θέση και ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να βγει στεγνή μία οδοντογλυφίδα που θα βουτήξουμε.
- Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τα ξεφορμάρουμε.
- Σερβίρουμε με το topping της επιλογής μας.

Διαβάστε αυτό και πολλά ακόμα άρθρα στο νέο τεύχος του BOOM που μπορείτε να ξεφυλλίσετε online πατώντας στο εξώφυλλο!