Πώς θα έχουμε ένα δημιουργικό καλοκαίρι;10+2 φανταστικά βιβλία δραστηριοτήτων από τις εκδόσεις Διόπτρα

Μαρία Ιωαννάτου
Thu, 12/08/2021 - 17:06

Η σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της, οι καλοκαιρινές διακοπές πλησιάζουν και όλα τα παιδιά ανυπομονούν για στιγμές ανεμελιάς που τόσο έχουν ανάγκη. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό για τους μικρούς μαθητές να διατηρήσουν επαφή με το διάβασμα, ώστε η επιστροφή τους στην τάξη να γίνει πιο εύκολη σε λίγους μήνες. Συγκεντρώσαμε τα πιο φανταστικά βιβλία δραστηριοτήτων από τις εκδόσεις Διόπτρα και σας τα παρουσιάζουμε. Μαγιό, κουβαδάκια, βιβλία και... φύγαμε!

Φωτογραφία από Drew Perales (Unsplash)

 

Ωκεανός (Σειρά: Χαρτονένιοι Φίλοι - No 2) & Δεινόσαυροι (Σειρά: Χαρτονένιοι Φίλοι - No 1)

Τα παιδιά παίζουν με τα πλάσματα του Ωκεανού και μαθαίνουν τα μυστικά που κρύβουν οι Δεινόσαυροι μέσα από τα βιβλία δραστηριοτήτων του Nick Ackland.

 

Η Γεωγραφία είναι πολύ κουλ - Ακτίβιτι μπουκ για παιδιά

Από ποια σημεία του κόσμου μάς ήρθαν τα υλικά της χωριάτικης σαλάτας; Γιατί δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι το ίδιο χρώμα δέρματος; Ποια σημαία έχει πάνω της ένα λιοντάρι που κρατάει ένα σπαθί; Αυτές και άλλες ερωτήσεις θα λυθούν μέσα από ιστορίες, κουίζ, ζωγραφιές και κρυπτόλεξα!

 

Ζωγραφιές με Πειρατές & Ζωγραφιές με Πριγκίπισσες (Σειρά: Φανταστικά Τατουάζ)

Παιδιά, παίξτε με τα φανταστικά τατουάζ, κολλήστε τα αυτοκόλλητα και χρωματίστε παρέα με τους φίλους σας εικόνες από τον κόσμο των πειρατών και των πριγκιπισσών!

 

Φανταστικά ζωάκια & Απίθανα οχήματα (Σειρά: Μαγικά Σκρατς Αυτοκόλλητα)

90 αυτοκόλλητα που κολλάνε ξανά και ξανά! 9 πολύχρωμα σκηνικά! Μαγικά Σκρατς Αυτοκόλλητα για ατέλειωτες ώρες διασκέδασης!

 

Σούπερ νερομπογιές 1Σούπερ νερομπογιές 2

Ήρθε η ώρα να ζωγραφίσουμε! Πιάστε το πινέλο στο χέρι, βάλτε νερό και ξεκινάμε! Ένα βιβλίο δραστηριοτήτων για ένα τέλειο καλοκαίρι!

 

Το Διάστημα (Σειρά: Το μεγάλο βιβλίο των απαντήσεων - No 6)

Τα παιδιά εξερευνούν το διάστημα σε ένα πρωτότυπο βιβλίο με κρυμμένες απαντήσεις. Μέσα από σύντομα, κατανοητά κείμενα και χαρούμενες εικόνες, μαθαίνουν για τη Μεγάλη Έκρηξη και το Ηλιακό Σύστημα και ταξιδεύουν στα αστέρια.

Ωκεανοί (Σειρά: Μαθαίνω τα Πάντα - No 1)

Παιδιά, ετοιμαστείτε να καταδυθείτε στον βυθό τους και να τους εξερευνήσετε μέσα από συναρπαστικές αποστολές!

 

Απίθανα παιχνίδια με τα σχήματα (Σειρά: Μαγικός κόσμος με αυτοκόλλητα)

Φέτος το καλοκαίρι τα παιδιά παίζουν με τα σχήματα, ζωγραφίζουν και κολλάνε πολύχρωμα αυτοκόλλητα! Έξυπνες ασκήσεις, λαβύρινθοι, γρίφοι και πολλά άλλα παιχνίδια!

BOOM Note: Αφήστε το παιδί να διαλέξει μόνο του το βιβλίο δραστηριοτήτων που του αρέσει και ορίστε μία ώρα μέσα στην ημέρα που θα ασχοληθεί με αυτό, ώστε να συνηθίσει σε μία συγκεκριμένη ρουτίνα και να είναι έτοιμο για μια ομαλή επιστροφή στο σχολείο.

Εκδόσεις Διόπτρα

Website: www.dioptra.gr

Facebook: Εκδόσεις Διόπτρα

Instagram: @dioptrabooks