Σας έχουμε το μυστικό για την πιο εύκολη και νόστιμη βασιλόπιτα τσουρέκι

Boom Team
Tue, 03/09/2024 - 10:57

... Και βρίσκεται στο σωστό αλεύρι για τσουρέκι από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου! Δείτε πώς θα τη φτιάξετε βήμα βήμα και μην ξεχάσετε να βάλετε φλουρί! 

Συνταγή & Food styling: Madame Ginger | Φωτογραφία: Αλέξανδρος Ιωαννίδης

Τι θα χρειαστείτε

Υλικά:

  • 1000 γρ. αλεύρι για Τσουρέκι
  • 200 γρ. μαργαρίνη
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 αυγό για το άλειμμα
  • 200 ml γάλα, χλιαρό
  • 3 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 1 κ.γλ. μαχλέπι, τριμμένο
  • 0.5 κ.γλ. μαστίχα, τριμμένη
  • ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Δείτε εδώ τη συνταγή βήμα βήμα!

 

Εκτέλεση

1. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και το ανακατεύουμε με το αλάτι, το μαχλέπι, τη μαστίχα και το ξύσμα.

2. Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο αλεύρι.

3. Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα και χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα. Τα προσθέτουμε όλα στο μείγμα με το αλεύρι.

4. Ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική. Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 40′ να φουσκώσει.

5. Γεμίζουμε το ταψί μας με ζύμη μέχρι τη μέση, αφού βάλουμε μέσα στη ζύμη το φλουρί (καλά πλυμένο και τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο).

6. Αφήνουμε τη βασιλόπιτα σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για μία ώρα περίπου. Πριν βάλουμε τη ζύμη στον φούρνο, την αλείφουμε με αυγό.

7. Ψήνουμε στους 180°C σε μέγεθος ταψιού Νο 34 για 30′.

8. Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά, ξεφορμάρουμε και τοποθετούμε τη βασιλόπιτα σε σχάρα μέχρι να κρυώσει τελείως. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα.

 

Site: alevri.com

Facebook: alevri.com.gr

Instagram: myloiagiougeorgiou

Διαβάστε αυτό και πολλά ακόμα άρθρα στο νέο, εορταστικό τεύχος του BOOM που μπορείτε να διαβάσετε online πατώντας στο εξώφυλλο!