Stand up comedy για παιδιά, workshops για βρέφη, θέατρο, συναυλίες & μπαλέτο... Η πολιτιστική ατζέντα των γιορτών έχει επιλογές για όλα τα γούστα!

Εύα Ανυφαντή
Sat, 28/12/2019 - 14:51

Οι γιορτές έφτασαν, τα σχολεία έκλεισαν... ώρα για διασκέδαση! Ρίξτε μια ματιά στις επιλογές του BOOM κι επιλέξτε πώς θα περάσετε τις διακοπές των Χριστουγέννων!

Χριστουγεννιάτικη Ιστορία | Τσαρλς Ντίκενς | Μιούζικαλ βασισμένο στη διασκευή του Τζακ Θορν με πρωτότυπη μουσική του Θοδωρή Οικονόμου

Where: Εθνικό Θέατρο, Κτίριο Τσίλλερ – Κεντρική σκηνή

When: Τετάρτη έως Σάββατο 20:30 & Κυριακή 19:00 | 12.12.2019- 27.01.2020

About: Ο Εμπενέζερ Σκρουτζ είναι οπαδός της αυστηρής πειθαρχίας και της σκληρής δουλειάς και δεν του αρέσουν καθόλου οι γιορτές. Φέτος τα Χριστούγεννα όμως, θα αναγκαστεί να αναθεωρήσει όσα πίστευε για τη ζωή και για τους ανθρώπους. Μια σειρά αναπάντεχων επισκέψεων από φαντάσματα, τον παρασύρουν άλλοτε στο παρελθόν και άλλοτε στο μέλλον. Το πνεύμα των Χριστουγέννων θα συγκινήσει άραγε τον σκληρόκαρδο Σκρουτζ;

Info: www.nationalopera.gr | Tηλ. 213 0885700

boom-agenda-giortwn

Το Σκλαβί

Where: Θέατρο Πόρτα
When: κάθε Κυριακή 11:00 & 15.00
About: Δυο παιδιά γεννιούνται από τον ίδιο πατέρα, τον βασιλιά, αλλά ο ένας είναι νόμιμος διάδοχος, ενώ ο άλλος το παιδί μιας σκλάβας. Μεγαλώνουν μαζί αγαπημένα, μέχρι που θα αγαπήσουν την ίδια κοπέλα… Κάπως έτσι ξεκινά το «Σκλαβί» της Ξένιας Καλογεροπούλου, μια παράσταση «σταθμός», που διδάσκεται πλέον σε Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας, έχει μεταφραστεί σε πολλές ξένες γλώσσες, ενώ τα τραγούδια της σε μουσική του Νίκου Κυπουργού και στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου, έχουν διαγράψει τη δική τους πετυχημένη πορεία.
Info: www.porta-theatre.gr | τηλ. 210-7711333, 210-7780518

boom-agenda-giortwn

Τέσσερις εποχές | Patari project | Μουσικό θέατρο για παιδιά και νέους

Where: Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής | Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
When: έως 31.12 στις 11:00
About: Οι «Τέσσερις εποχές» του Αντόνιο Βιβάλντι, ένα από τα πιο δημοφιλή έργα της μπαρόκ μουσικής, ζωντανεύουν στη σκηνή μέσα από μια παράσταση, στον πυρήνα της οποίας βρίσκεται η ιδέα της ανακύκλωσης. Πλαστικές σακούλες, μπουκάλια, πλαστικά καλαμάκια και γάντια, μεταμορφώνονται σε εντυπωσιακά κοστούμια, ενώ η μείωση της χρήσης πλαστικών, η σπατάλη τροφίμων και η κυκλική οικονομία παρουσιάζονται στα παιδιά με ευφάνταστο τρόπο, αναπτύσσοντας παράλληλα την οικολογική τους συνείδηση, αλλά και την καλλιτεχνική τους παιδεία.
Info: www.nationalopera.gr | Tηλ. 213 0885700

boom-agenda-giortwn

«Εξερευνώντας τις αισθήσεις» | Εργαστήρι για βρέφη 12-24 μηνών

Where: Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη
When: μέχρι 14 Μαρτίου 2020
About: Νερό, φυσικά υλικά, μυρωδιές, διαφορετικές υφές, υφάσματα, κορδέλες, κουτάλια και χρώματα είναι μερικά από τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν σε αυτό το πρωτότυπο εργαστήρι που απευθύνεται σε λιλιπούτειους συμμετέχοντες. Ο σκοπός είναι να τους προσφέρουν μια ποικιλία ερεθισμάτων μέσα από τα οποία θα ανακαλύψουν, θα διασκεδάσουν, θα κοινωνικοποιηθούν, θα αντιληφθούν τον κόσμο και θα αναπτύξουν τη λεπτή τους κινητικότητα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η παρουσία ενός συνοδού για κάθε παιδί.
Info: www.thf.gr | 210 3611206

boom-agenda-giortwn

Comedy club για παιδιά: Xmas Special

Where: Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη»
When: 7 - 29 Δεκεμβρίου 2019
About: Η μοναδική παιδική ελληνική stand up comedy παράσταση για παιδιά 6 έως 12 ετών, μετά τις περσινές sold out παραστάσεις, επιστρέφει με Χριστουγεννιάτικη διάθεση. Ο Γιώργος Χατζηπαύλου σατιρίζει τα δικά του παιδικά χρόνια, τους συμμαθητές, τα κατοικίδια, τις ξένες γλώσσες, το σχολείο, τα παιχνίδια, τα παιδικά τραγούδια, τα Χριστούγεννα, τα αγόρια και τα κορίτσια, τη φρασεολογία των μεγάλων και όλα όσα σημαίνουν να είσαι παιδί, σε μια παράσταση διασκεδαστική τόσο για τα παιδιά, όσο και τους γονείς.
Info: www.mmb.org.gr | τηλ. 210 728 2778

boom-agenda-giortwn

Μια φορά σε έναν πίνακα | Εργαστήρι για παιδιά 4 – 6 ετών

Where: Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή
When: κάθε Σάββατο και Κυριακή | 10.30 - 12.00
About: Γίνεται να ακούσει κανείς το χρώμα της μουσικής; Να δει τους ήχους; Να δώσει σχήμα στα χρώματα; Φυσικά και γίνεται, αν ενεργοποιήσει τη «συναισθησία», την ικανότητα που μας επιτρέπει να αναμειγνύουμε δημιουργικά τις αισθήσεις μας. Αυτό γίνεται σε αυτό το εργαστήρι, μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια και παρατηρώντας έργα μεγάλων ζωγράφων.
Info: www.goulandris.gr | 210 72 52 895

boom-agenda-giortwn

Maurice Bejart «Μαγικός Αυλός»

Where: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
When: 20 – 30 Δεκεμβρίου στις 20:00 (22 & 26 στις 15.00)
About: Το διάσημο και αγαπημένο από το ελληνικό κοινό Béjart Ballet Lausanne παρουσιάζει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την πιο φημισμένη όπερα του Μότσαρτ. Εναλλάσσοντας την ονειροφαντασία με κωμικά στιγμιότυπα, η χορογραφία του Maurice Béjart «εικονογραφεί» σκηνή - σκηνή το μουσικό αυτό παραμύθι και δημιουργεί ένα χορευτικό σύμπαν που προβάλλει την παιδική αθωότητα δίπλα σε έναν κόσμο ιεραρχημένο, ενήλικο και άκαμπτο. Κατάλληλο για παιδιά άνω των 5 ετών.
Info: www.megaron.gr | 2107282333

boom-agenda-giortwn

Καρυοθραύστης

Where: Christmas Theatre

When: 23 - 29 Δεκεμβρίου

About: Δεν γίνεται να λείπει από τις γιορτές των Χριστουγέννων το συναρπαστικό παραμύθι του Καρυοθραύστη. Βασισμένο στο παραμύθι «Ο Καρυοθραύστης και ο Βασιλιάς των Ποντικών» και σε διασκευή του Αλέξανδρου Δουμά, το πιο φημισμένο και αγαπημένο μπαλέτο των γιορτινών ημερών με την χαρακτηριστική μουσική του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, ζωντανεύει στη σκηνή από τους χορευτές της ιστορικής Ακαδημίας Μπαλέτου Μπολσόι και τους σολίστ του Θεάτρου Μπολσόι.

Info: www.christmastheater.gr | 211.77.01.700

boom-agenda-giortwn

Πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης

Τα εισιτήρια γίνονται αμέσως sold out και τα αποκτά κανείς μόνο μέσω κλήρωσης, μεταδίδεται σε 100 περίπου χώρες και υπολογίζεται πως την παρακολουθούν 95 εκατομμύρια τηλεθεατές παγκοσμίως. Και η αλήθεια είναι πως τα βιενέζικα βαλς είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να υποδεχτεί κανείς τη νέα χρονιά. Η «Χρυσοποίκιλτη αίθουσα» του Μεγάρου των Φίλων της Μουσικής στη Βιέννη θα είναι και φέτος στολισμένη με 30.000 λουλούδια, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα θα διευθύνει ο Andris Nelsons, διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βοστώνης, και η συναυλία θα μεταδοθεί όπως κάθε χρόνο από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση ανήμερα την Πρωτοχρονιά στις 12:15.

boom-agenda-giortwn

Διαβάστε ολόκληρο το 2ο τεύχος του BOOM εδώ!