Τέξας: 19 παιδιά και 2 εκπαιδευτικοί νεκροί μετά από επίθεση 18χρονου σε δημοτικό σχολείο

Boom Team
Wed, 25/05/2022 - 10:12

Εικοσιένας άνθρωποι, 19 παιδιά και δύο δασκάλες, είναι ο τραγικός απολογισμός της επίθεσης ενός ένοπλου 18χρονου σε δημοτικό σχολείο στην πόλη Ουβάλντε του Τέξας και αυτή είναι μια είδηση που δεν χωρά ο ανθρώπινος νους. Σύμφωνα με το CNN, τα παιδιά που έπεσαν νεκρά από τα πυρά του 18χρονου είναι ηλικίας 7-11 ετών, ενώ ο δράστης σκοτώθηκε στην ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς που ακολούθησε.


Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάλεσε να αναληφθεί δράση για να αντιμετωπιστεί η μάστιγα των επιθέσεων με πυροβόλα, ενώ αναρωτήθηκε «πότε θα ορθώσουμε το ανάστημά μας μπροστά στο λόμπι των όπλων», χαρακτήρισε αδιανόητο το γεγονός ότι σχολιαρόπαιδα βλέπουν τους φίλους τους να πεθαίνουν λες και βρίσκονται σε πεδίο μάχης και διέταξε οι σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια και τους δημόσιους χώρους ως το Σάββατο, σε ένδειξη πένθους.

Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις, αντίστοιχα, τόνισε πως «οι καρδιές μας συνεχίζουν να ραγίζουν» κάθε φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, και πως ως έθνος οι Αμερικανοί πρέπει να βρουν το θάρρος να αναλάβουν δράση για να μην ξαναγίνει «ποτέ» σφαγή σε σχολείο.

Το σχολείο, με σύνθημα «Live. Learn. Love. Lead» («Ζήσε. Μάθε. Αγάπησε. Ηγήσου»), θα παραμείνει κλειστό σήμερα και αύριο, που ήταν ούτως ή άλλως οι τελευταίες μέρες της σχολικής χρονιάς.

Πηγή: ertnews.gr