Ξεφυλλίζοντας τα βιβλία των εκδόσεων Key Books, οι μικροί αναγνώστες θα ανακαλύψουν τα πιο σπουδαία μηνύματα!

Μαρία Ιωαννάτου
Sat, 18/12/2021 - 22:04

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, τα βιβλία θα είναι το πιο ουσιαστικό και διαχρονικό δώρο που μπορούμε να χαρίσουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Πόσο μάλλον όταν τα πρόσωπα αυτά είναι τα παιδιά, τα ανίψια ή τα βαφτιστήρια μας. Τα βιβλία ανοίγουν μαγικούς ορίζοντες στους μικρούς αναγνώστες και τους καλούν να ανακαλύψουν νέα μονοπάτια, ενώ παράλληλα δημιουργούν αναμνήσεις για μια ζωή. Υπάρχει λοιπόν καλύτερο δώρο για τα μικρά μας φέτος τα Χριστούγεννα; Η ομάδα του ΒΟΟΜ ξεχώρισε -μετά δυσκολίας!- τέσσερα από τα πιο αγαπημένα μας βιβλία των εκδόσεων KEY BOOKS που τα παιδιά θα θέλουν να διαβάσουν ξανά και ξανά!

Φωτογραφία από Freepik

Έλλα & Άλλυ: Είσαι φίλη μου 

Οι ιστορίες της Έλλα και της Άλλυ ζωντανεύουν στις σελίδες των δύο νέων βιβλίων της Ζέτας Δούκα. Τα δύο κορίτσια γνωρίζονται στο σχολείο. Η Έλλα είναι ένα ντροπαλό κοριτσάκι που δεν χαμογελάει πολύ και δεν έχει κανέναν φίλο. Κάθεται μόνη στο θρανίο και στα διαλείμματα δεν παίζει με τα άλλα παιδιά. Η Άλλυ είναι η νέα μαθήτρια που έρχεται από τη μακρινή Αιθιοπία και κάθεται στο ίδιο θρανίο με την Έλλα, ζητώντας της να γίνουν φίλες. Τι θα κάνει η Έλλα; Οι μικροί αναγνώστες 6-9 ετών θα το ανακαλύψουν διαβάζοντας τη συνέχεια του βιβλίου, που μιλά για τη δύναμη της φιλίας, τη γυναικεία υποστήριξη και την αποδοχή της διαφορετικότητας.

 

Απόσπασμα από το βιβλίο «Έλλα & Άλλυ: Είσαι φίλη μου»

Έλλα & Άλλυ: Είσαι δυνατή

Οι περιπέτειες της Έλλα και της Άλλυ συνεχίζονται στο βιβλίο «Έλλα & Άλλυ: Είσαι δυνατή». Η Ζέτα Δούκα θίγει ένα από τα πιο επίκαιρα θέματα της κοινωνίας μας, εκείνο της ξενοφοβίας και του ρατσισμού. Η Έλλα και η Άλλυ είναι πλέον αχώριστες φίλες και στο σχολείο περνούν όλη την ημέρα μαζί. Όταν ο δάσκαλος της γυμναστικής ανακοινώνει ότι θα γίνουν αγώνες ταχύτητας, η Άλλυ ενθουσιάζεται, αφού της αρέσει πολύ το τρέξιμο. Κάποια από τα παιδιά, όμως, δεν θέλουν να πάρει μέρος γιατί τη θεωρούν ξένη. Τι θα γίνει στο τέλος; Ένα βιβλίο που σίγουρα έχει να δώσει πολλές απαντήσεις και σπουδαία μαθήματα στα παιδιά!

 

Απόσπασμα από το βιβλίο «Έλλα & Άλλυ: Είσαι δυνατή»

 

Μια πόλη για όλους

Υπάρχει καλύτερο bedtime story για παιδιά ηλικίας 3-6 ετών από έναν συγκινητικό ύμνο στην καλοσύνη και στη φιλία; Ένα σκυλάκι μόνο και χωρίς σπίτι, ανυπομονεί να ξεκινήσει τη νέα του ζωή σε μια άγνωστη πόλη. Τα παιδιά θα μάθουν ότι μερικές φορές είναι δύσκολο να είσαι ο καινούργιος και να νιώθεις διαφορετικός και θα ανακαλύψουν αν θα βρεθεί κάποιος να δεχτεί τον τετράποδο φίλο μας στην αγκαλιά του. Η συγγραφέας και εικονογράφος Marta Altés προσπαθεί πάντα να έχει μια θετική και αστεία ματιά για τη ζωή και να κάνει τους άλλους να χαμογελάσουν, βλέποντας τις ζωγραφιές της ή διαβάζοντας τις ιστορίες της. Και σε αυτό το βιβλίο το καταφέρνει χωρίς αμφιβολία!

 

Απόσπασμα από το βιβλίο «Μια πόλη για όλους»

 

Η Ηχώ

Χρησιμοποιώντας τη φαντασία της και τις πιο πρωτότυπες ιστορίες, η συγγραφέας Κωνσταντίνα Ντόμπρου δημιουργεί κόσμους μέσα στους οποίους τα παιδιά μπορούν να ανακαλύψουν, να μάθουν και να εξελιχθούν. Με αυτό το παραμύθι θέλει να παίξει με τα παιδιά και με όσους νιώθουν ακόμα παιδιά. Ένα ξωτικό ζει στο δάσος μαζί με τη φίλη του, την ηχώ. Ό,τι λέει εκείνο, του απαντά επί οκτώ. Μέχρι που μια μέρα χάνεται η ηχώ. Πόσο μακριά πρέπει να φτάσει για να τη βρει το ξωτικό; Ένας τέλειος τρόπος για να μάθουν τα παιδιά 3-6 ετών πώς οι λέξεις φτιάχνουν τον κόσμο μας!

 

Απόσπασμα από το βιβλίο «Η Ηχώ»

BOOM Note: Συνοδεύστε τα βιβλία που θα χαρίσετε φέτος τα Χριστούγεννα στα παιδιά σας με τους πιο πρωτότυπους σελιδοδείκτες, ή όμορφα κουτιά αποθήκευσης για να κάνετε τη διαδικασία της ανάγνωσης ακόμα πιο ευχάριστη και διασκεδαστική. Επιπλέον, θα ενισχύσετε την αγάπη τους για το διάβασμα και θα θέσετε από νωρίς τις βάσεις για να μεγαλώσετε τους πιο χαριτωμένους βιβλιοφάγους της ζωής σας!

KEY BOOKS

Website: www.keybooks.gr

Facebook: Key Books

Instagram: @keybooks.gr