After School Summer Adventures... Τα σχολεία σταματούν, η διασκέδαση ξεκινά!

Boom Team
Wed, 08/06/2022 - 14:57

Μετράμε πλέον αντίστροφα για τη λήξη του σχολικού έτους! Και τώρα...; Ένα υπέροχο, ξένοιαστο καλοκαίρι ξεκινά, όμως, λίγο πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές και τις δροσερές βουτιές στη θάλασσα, ήρθε η ώρα να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να εκμεταλλευτούν τον ελεύθερο χρόνο τους με τον καλύτερο τρόπο. Γονείς, αν τα παιδιά σας δεν ξέρουν πώς να απασχοληθούν τώρα που οι υποχρεώσεις τους με τα μαθήματα τελείωσαν, μη σηκώνετε τα χέρια ψηλά. Αντιθέτως, δείξτε τους τον δρόμο για να περάσουν δημιουργικά και ποιοτικά τον χρόνο τους, χωρίς φυσικά να ξεχνάτε πως τόσο η ξεκούραση όσο και το παιχνίδι είναι απαραίτητα!

#1. Book Lovers - Young Travellers

Λένε πως με ένα βιβλίο ταξιδεύεις. Αν έχετε πιο μεγάλα παιδιά που ξέρουν να διαβάζουν, μια βόλτα στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σας είναι απαραίτητη, ώστε να διαλέξουν βιβλία που θα τους κάνουν την «ταξιδιάρικη» συντροφιά που χρειάζονται αυτό το καλοκαίρι. Αν έχετε μικρότερα, διαλέξτε μαζί τους εκείνα που θα θέλατε να διαβάσετε μαζί, και εφοδιαστείτε επίσης με βιβλία δραστηριοτήτων και ζωγραφικής, ώστε να απασχολούνται μέσα στην ημέρα. Τα βιβλία αναπτύσσουν τον τρόπο σκέψης των παιδιών, τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, ενώ, παράλληλα, μέσα από αυτά μπορούν να ανακαλύψουν ανεξερεύνητους, μαγικούς κόσμους.

Boom Note: Μία ακόμα καλή επιλογή για δημιουργική και ποιοτική απασχόληση είναι τα βιβλία που προετοιμάζουν τα παιδιά για την επόμενη σχολική χρονιά, μέσα από εύκολες ασκήσεις γραμματικής, αριθμητικής και κατανόησης. Εκμεταλλευτείτε τη χαλαρότητα του καλοκαιριού και κάντε την απαραίτητη προετοιμασία για να σας φανεί η επόμενη χρονιά παιχνιδάκι.

Photo: @ rawpixel.com/ freepik

#2. Big Ideas For Small Brains

Το καλοκαίρι είναι μια καλή ευκαιρία για να δοκιμάσουν τα παιδιά νέες δραστηριότητες και να μάθουν πράγματα που θα ήθελαν αλλά κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς δεν είχαν τον χρόνο. Ενθαρρύνετέ τα να γνωρίσουν τον ενδιαφέροντα κόσμο της τεχνολογίας και της πληροφορικής, ανάλογα με το ηλικιακό τους επίπεδο. Έπειτα, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις τους, ωθήστε τα να δημιουργήσουν τη δική τους εφαρμογή, με απλές εντολές και εύκολα βήματα, για πράγματα καθημερινά, που τα ενδιαφέρουν και τα απασχολούν. Μαμά και μπαμπά, είστε έτοιμοι να καμαρώσετε τους μικρούς προγραμματιστές του αύριο;

Photo: @ pch.vector/ freepik

#3. Summer Fit

Αν τα παιδιά σας αγαπούν τον αθλητισμό, μην τους στερήσετε την ενασχόληση με το άθλημα που αγαπούν, ακόμα κι αν έληξε η σχολική χρονιά. Το καλοκαίρι δεν αποτελεί την ιδανική εποχή για έντονη σωματική δραστηριότητα, καθώς η θερμοκρασία συχνά ανεβαίνει επικίνδυνα. Ωστόσο, αν συμφωνούν και τα παιδιά σας, επιλέξτε απογευματινές ώρες για να γυμνάζονται, όταν ο ήλιος δεν ενοχλεί ή προτιμήστε δραστηριότητες που συμβαδίζουν με την εποχή, όπως θαλάσσια σπορ, κολύμβηση ή water polo.

Photo: @ yanalya/ freepik

#4. Fun Creations

Το καλοκαίρι φέρνει μαζί του ατέλειωτες ώρες δημιουργίας. Προτείνετε στα παιδιά σας να φτιάξουν τους δικούς τους πίνακες ζωγραφικής, να κατασκευάσουν έργα από πηλό χρησιμοποιώντας τη φαντασία και τις δεξιότητές τους, κοσμήματα από χάντρες, να πλέξουν, να δημιουργήσουν μεγάλες κατασκευές από Lego, να γράψουν το δικό τους θεατρικό ή βιβλίο, να συνθέσουν τη μουσική που τα εκφράζει, να εξελίξουν την ικανότητά τους στο σχέδιο, να σκηνοθετήσουν τη δική τους ταινία ή να φτιάξουν διακοσμητικά από κοχύλια, σαπούνια ή αρώματα. 

Photo: pvproductions/ freepik

#5. GoStudent / Summer Edition!

Και επειδή η δίψα για γνώση δεν σταματά ποτέ, το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας, την επανάληψη της ύλης της προηγούμενης σχολικής χρονιάς ή την προετοιμασία για την επόμενη - ειδικά αν αυτό μπορεί να γίνει και στις διακοπές, από την άνεση του σπιτιού σας ή του εξοχικού. Πώς; Μέσα από την GoStudent, την πιο αγαπημένη πλατφόρμα online διδασκαλίας, όπου η μάθηση γίνεται παιχνίδι! Εδώ, όχι μόνο θα βρείτε τον καθηγητή που σας ταιριάζει, ανάλογα με τις ανάγκες και το επίπεδο των παιδιών σας, αλλά, χάρη στα εξατομικευμένα προγράμματα και την ευελιξία του μαθήματος ως προς την ώρα και την ημέρα, τα παιδιά θα ζήσουν μια μοναδική εμπειρία μάθησης. Plus: Έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε το μάθημα με το πάτημα ενός μόνο κουμπιού! Η GoStudent φέρνει στη ζωή σας μια διαδραστική διδακτική εμπειρία σε πραγματικό χρόνο, προσφέροντας πληθώρα μαθημάτων ξένων γλωσσών, σχολικής ύλης όλων των τάξεων αλλά και αρκετών πανεπιστημιακών προγραμμάτων. Μαμά και μπαμπά, περιηγηθείτε στη σελίδα της, συλλέξτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε κι επιλέξτε τα μαθήματα για τα παιδιά σας, και, γιατί όχι, για εσάς τους ίδιους!   

Photo: @ freepik/freepik

Φέτος, χαρείτε το πιο όμορφο και δημιουργικό καλοκαίρι. Διδάξτε στα παιδιά σας πως ο ελεύθερος χρόνος τους μπορεί να περιέχει κι άλλα σημαντικά πράγματα πέρα από το παιχνίδι, και ανοίξτε τους έναν δρόμο με πολλά ερεθίσματα και ποικίλα ενδιαφέροντα. Μέσα από την αναζήτηση αυτή, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τις κλίσεις τους και με τα κατάλληλα εφόδια θα είναι πανέτοιμα για νέες σχολικές περιπέτειες την επόμενη χρονιά!