Bumbleance: Το πιο fun ασθενοφόρο για παιδιά κυκλοφορεί στην Ιρλανδία!

Ιφιγένεια Ηλιάδη
Thu, 06/02/2020 - 12:20

Σε κανέναν δεν αρέσει να πηγαίνει στο νοσοκομείο, πόσο μάλλον στα παιδιά. Στην Ιρλανδία όμως, υπάρχει ένα ασθενοφόρο, το Bumbleance, που μετατρέπει τη διαδρομή από και προς το νοσοκομείο σε μια διασκεδαστική βόλτα

boom ασθενοφόρο για άρρωστα παιδιά στην Ιρλανδία

Το Bumbleance είναι μια δωρεάν κρατική παροχή που πρόκειται να εφαρμοστεί σύντομα και στη βόρεια Ιρλανδία και έχει σκοπό να ηρεμεί και να διασκεδάζει τα παιδιά που αντιμετωπίζουν χρόνια και σοβαρά νοσήματα, ενώ βρίσκονται καθ' οδόν προς το νοσοκομείο.  

boom ασθενοφόρο για άρρωστα παιδιά στην Ιρλανδία

Στο μαγικό αυτό ασθενοφόρο έχει κονσόλες παιχνιδιών, παιδικά βιβλία, διασκεδαστικά φωτορυθμικά αλλά και μεγάλες τηλεοράσεις, που κάθε παιδί έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την αγαπημένη του παιδική ταινία. 

Η 8χρονη Kalize McGuigan που μένει στο Letterkenny, χρησιμοποιεί συχνά το Bumbleance, καθώς πάσχει εκ γενετής από μια σπάνια ασθένεια στην καρδιά, που της προκαλεί κι άλλες σημαντικές επιπλοκές. Γι'αυτό, χρειάζεται να επισκέπτεται πολύ συχνά στο νοσοκομείο με αποτέλεσμα να περνά πολλές ώρες στο Bumbleance. Όπως αναφέρει η μητέρα της μάλιστα, αν δεν υπήρχε το Bumbleance δεν θα μπορούσε κανείς να την πηγαινοφέρνει από και προς το νοσοκομείο του Δουβλίνου (που βρίσκεται περίπου 3 ώρες μακριά). 

boom ασθενοφόρο για άρρωστα παιδιά στην Ιρλανδία

Ο Tom Fahy, εθελοντής οδηγός του Bubleance, δήλωσε πως κανένα φάρμακο δεν μπορεί να προσφέρει εκείνο που χαρίζει το Bumbleance στα παιδιά και δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο: "Ξέρουμε ακριβώς τι τους αρέσει και τι όχι. Συχνά έρχονται ευδιάθετα. Υπάρχουν όμως και εκείνες οι μέρες, που δεν θέλουν να κάνουν αυτή τη διαδρομή. Όμως όταν ανοίγουμε την τηλεόραση με την αγαπημένη τους ταινία, βάζουμε τη μουσική δυνατά, αλλάζει αμέσως η διάθεσή τους. Και έτσι, η διαδρομή με ένα συμβατικό ασθενοφόρο μετατρέπεται σε ένα διασκεδαστικό ταξίδι".

 

It's fun being a kid - Bradford Arthur Angier

 

Πηγή: BBC News