Δωρεάν online περιήγηση σε όλα τα έργα του Μουσείου του Λούβρου για πρώτη φορά!

Boom Team
Tue, 30/03/2021 - 18:01
0 Comments

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι εκατομμύρια ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, το εντάσσουν πρώτο στη λίστα με τα μουσεία που θέλουν οπωσδήποτε να επισκεφτούν. Το Μουσείο του Λούβρου, λοιπόν, με δύο νέα, εξελιγμένα ψηφιακά εργαλεία μας προσφέρει τη δυνατότητα να δούμε online για πρώτη φορά ολόκληρη τη συλλογή των περίπου 480.000 έργων του!

Photo: Pixabay | Pexels 

Πρόκειται για μία εκσυγχρονισμένη πλατφόρμα που φτιάχτηκε για να εξυπηρετεί το κοινό, από τους ερευνητές μέχρι τους απλούς επισκέπτες που αγαπούν την τέχνη. Η πλατφόρμα ανανεώνεται καθημερινά και μπορεί κανείς να βρει όλες τις συλλογές του μουσείου σε συνδυασμό με διάφορα ερευνητικά εργαλεία: απλές αλλά και προηγμένες μηχανές αναζήτησης που φιλτράρουν τα αποτελέσματα σύμφωνα με την ημερομηνία δημιουργίας του εκάστοτε έργου, τη συλλογή στην οποία ανήκει, την κατηγορία του έργου ή τον καλλιτέχνης-δημιουργό.  

Κάτι που έχουμε αντιμετωπίσει όλοι οι επισκέπτες του μουσείου, είναι πως είναι τόσο μεγάλο που μπορεί να δυσκολευτεί κανείς να εντοπίσει τα έργα που τον ενδιαφέρουν... Τώρα, μέσα από έναν διαδραστικό χάρτη αυτό γίνεται πολύ εύκολα! Επιπλέον, το μουσείο εστίασε στη βελτίωση και ανανέωση της επίσημης ιστοσελίδας του, την οποία φρόντισε να κάνει περισσότερο φιλική για άτομα κάθε ηλικίας. Έτσι, μπορεί κανείς να την επισκεφθεί τόσο από υπολογιστή και tablet, όσο και από το κινητό του, εύκολα και γρήγορα. Η ιστοσελίδα αποτελείται από μία αρχική σελίδα στην οποία θα δει κανείς ότι υπάρχουν 3 κατηγορίες, Visit, Explore, What’s on, ενώ οι φωτογραφίες και τα βίντεο είναι πλέον διαθέσιμα σε 4 γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και κινέζικα.

Μπορεί η πανδημία να επέβαλε μια φαινομενική έστω στασιμότητα, αυτό όμως δεν εμπόδισε την εξέλιξη. Το Μουσείο του Λούβρου ήδη αυτή τη στιγμή ανακαινίζεται και είναι έτοιμο να υποδεχθεί ξανά τους επισκέπτες του όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν!

Δεν έχετε παρά να ξεκινήσετε τη βόλτα σας στο μουσείο του Λούβρου σήμερα κιόλας!

Site: www.louvre.fr

Από την Εύα Παπαντωνίου