Ένα 24ωρο με ένα δίχρονο. Φαντάρος στην παραμεθόριο περνάει πιο εύκολα!

Boom Team
Fri, 05/07/2019 - 15:14

Όταν όμως το αγγελούδι μας μεταμορφώνεται στον ορισμό του Ντένις του τρομερού καταλαβαίνουμε στο πετσί μας τον  ορισμό των... “terrible two”!

Σε αυτό το άρθρο μοιραζόμαστε μαζί σας τρόπους για να περάσουμε όμορφα μαζί και να κυλήσει... νεράκι το 24ώρο.

Μεσημεριανός ύπνος, ο απαραίτητος! Στα δύο του χρόνια το παιδί, εξακολουθεί να έχει ανάγκη από ξεκούραση μέσα στην ημέρα. Μάλιστα ιδανικά μέχρι τα δύο χρόνια πρέπει τα παιδιά να κοιμούνται 1-1,5 ώρα το πρωί και άλλες 2 ώρες νωρίς το απόγευμα. Το να το κρατήσουμε ξύπνιο  όλη την ημέρα, νομίζοντας πως  θα κοιμηθεί ευκολότερα το βράδυ δεν αποκλείεται να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, επειδή θα είναι κουρασμένο. Σχετικά με τον ύπνο πρέπει να έχουμε  κατά νού πως τα παιδιά ηλικίας 1-2   ετών είναι καλό να κοιμούνται   11-14 ώρες το 24ωρο, πράγμα που σημαίνει πως έχουμε στη διάθεσή μας άλλες δέκα ώρες περίπου... δημιουργικής απασχόλησης!

Κρατάμε αμείωτο το ενδιαφέρον του! Σίγουρα δεν είναι εύκολο να είμαστε εκτός σπιτιού   με ένα καρότσι από το πρωί μέχρι το βράδυ, οπότε οι ώρες  στο σπίτι είναι αρκετές. Για να μην μοιάζουν ατελείωτες, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε όλα τα “φιλικά προς μωρά δύο ετών” αντικείμενα του σπιτιού όπως τα πλαστικά είδη κουζίνας προς όφελος μας. Μπορούμε να απλώσουμε στο πάτωμα όλα τα μπολ, τα πλαστικά πιάτα και ότι πλαστικά είδη διαθέτουμε στην κουζίνα με τα οποία δεν υπάρχει ο φόβος να τραυματιστεί και να το αφήσουμε να τα διαχειριστεί όπως θέλει και να τα κάνει παιχνίδια του!

Οι δουλειές του σπιτιού, από βαρετές μετατρέπονται στο απόλυτο καθημερινό μας παιχνίδι. Αν τον χρησουμε βοηθό μας ως άλλος Μπομπ ο μάστορας θα καταφέρουμε να περάσουμε καλά αλλά και κάνουμε τις δουλειές μας.  Τα παιδιά ήδη από βρέφη ξετρελαίνονται για τους ήχους του απορροφητήρα ή τον ήχο από το πιστολάκι των μαλλιών, τους λεγόμενους λευκούς θορύβους οπότε δεν μένει παρά να το εκμεταλλευτούμε. Πιάνουμε λοιπόν δουλειά μαζί με το μικρό μας και θα περάσουμε  μια... δημιουργική ώρα καθαριότητας παρέα. Ο ήχος της ηλεκτρικής σκούπας, θα ηρεμήσει το παιδί ό,τι και αν κάνει όπως ακριβώς συνέβαινε τις πρώτες ημέρες της ζωής του, οπότε δεν έχουμε δικαιολογία για να μην έχουμε ένα σπίτι πεντακάθαρο! Βάλτε τη σκούπα στην μπρίζα και ξεκινήστε!

Ας μην ξεχνάμε πως οποιοδήποτε εργαλείο καθαρισμού είναι για εκείνο ένα νέο παιχνίδι και καλά θα κάνουμε να το εκμεταλλευτούμε δεόντως. Ακόμη και το να βάλουν πλαστικά πιάτα και ποτήρια στο πλυντήριο πιάτων είναι για εκείνα κάτι... εντυπωσιακό! Ας μην αφήσουμε την ευκαιρία να χαθεί.

Μουσική στο φουλ και ατέλειωτος χορός! Οι ευκαιρίες για να διασκεδάσουμε και να χορέψουμε μαζί με το με παιδικά τραγουδάκια τα οποία όχι μόνο το διασκεδάζουν αλλά και του μαθαίνουν πράγματα, είναι κάτι που πρέπει να βάλουμε στο πρόγραμμα Πρόκειται για μια δραστηριότητα που μπορεί να είναι τόσο εκπαιδευτική, όσο και διασκεδαστική!

Παιχνίδια με το νερό. Ίσως έχουμε ήδη καταλάβει πόσο πολύ το μικρό  λατρεύει οτιδήποτε σχετίζεται με το νερό! Αν βάλουμε σε  μια λεκάνη λίγο νεράκι και -πάντα με την επίβλεψή μας και του δώσουμε διάφορα πλαστικά ζωάκια και παιχνιδάκια από το  μπάνιο θα ασχοληθεί για καμία ωρίτσα.

Μικροί καλλιτέχνες. Ένα κομμάτι χαρτί και δαχτυλομπογιές  είναι τα βασικά υλικά για να  να ξεδιπλώσει το ταλέντο του.

Πλάθουμε κουλουράκια! Τα νήπια μπορούν να περάσουν ώρα παίζοντας με πλαστελίνη ή ζυμάρι, οπότε μπορούμε να του δείξουμε  πως πλάθουμε κουλουράκια!

Κοριτσίστικα πράγματα. Αν έχουμε κορίτσι μπορορύμε να φτιάξουμε τα μαλλιά μας  και τα δικά της, θα το λατρέψει! Βάλτε στο παιχνίδι βούρτσες, κοκαλάκια, λαστιχάκια και τσιμπιδάκια και αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη!

Δραστηριότητες εκτός σπιτιού: Παιδική χάρα, ποδήλατο, μπάλα είναι οι πιο σίγουρες, διασκεδαστικές λύσεις όταν η κατάσταση μέσα στο σπίτι, γίνει...δύσκολη και ο καιρός το επιτρέπει!