Επιστρέφετε από την παραλία αργά το απόγευμα με μια γλυκιά κούραση και πρέπει, μέχρι να κάνουν όλοι μπάνιο, να ετοιμάσετε ένα νόστιμο, γρήγορο και θρεπτικό δείπνο. Έχετε στη διάθεσή σας τις μαγικές συσκευασίες Easy Bake και περίπου 40 λεπτά. Είναι αρκετά! Challenge accepted!
Α’ πράξη: Παστίτσιο | Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά, μερίδες: 1 μεγάλο ταψί
Αν αναρωτιέστε τι δουλειά έχει το παστίτσιο –και μάλιστα πρώτο– σε μια λίστα με γρήγορες και εύκολες συνταγές, η απάντηση είναι Easy Bake! Ξεχάστε το άγχος για το αν θα πήξει η μπεσαμέλ κι απλά ακολουθήστε τις οδηγίες...
Θα χρειαστείτε: 162 γρ. (3 φάκελοι) μείγμα για μπεσαμέλ Easy Bake | 1500 γρ. γάλα | 500 γρ. μακαρόνια, χοντρά | 1 κιλό κιμά, μοσχαρίσιο | 2 κρεμμύδια, ξερά | 2 σκελίδες σκόρδο | 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας | 200 γρ. ντομάτα κονκασέ | 1 φύλλο δάφνης | 1 ξύλο κανέλας | 100 ml κόκκινο κρασί | 1 κουτ. σούπας ζάχαρη | αλάτι, πιπέρι
How to: Βράζουμε τα μακαρόνια 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι αναγράφει η συσκευασία τους και τα σουρώνουμε. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα δύο ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 5 λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ, τον αφήνουμε να «κάψει» και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ. Μόλις πάρει βράση, βάζουμε τα υπόλοιπα καρυκεύματα και ένα ποτήρι νερό. Όταν πιει όλα τα υγρά, αποσύρουμε από τη φωτιά. Προετοιμάζουμε την μπεσαμέλ ρίχνοντας το περιεχόμενο των τριών φακέλων μαζί με το γάλα στον κάδο του μίξερ. Χτυπάμε καλά στη μέγιστη ταχύτητα μέχρι να ετοιμαστεί. Αφού προσθέσουμε στα μακαρόνια μία κουταλιά κιμά και μία κουταλιά μπεσαμέλ, τα βάζουμε σε ένα πυρέξ και απλώνουμε από πάνω τον υπόλοιπο κιμά και την μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και ψήνουμε στους 180°C για 45 λεπτά στον αέρα, μέχρι να ροδίσει καλά η μπεσαμέλ.
Β’ πράξη: Κρέπες | Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά, μερίδες: 18
Ο καλύτερος επίλογος μιας υπέροχης καλοκαιρινής μέρας!
Θα χρειαστείτε: 300 γρ. μείγμα για κρέπες Easy Bake | 450 γρ. νερό | βούτυρο για το αντικολλητικό τηγάνι | πραλίνα, μπισκότο τρίμμα, μπανάνες, φράουλες για το σερβίρισμα
How to: Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε το έτοιμο μείγμα για κρέπες με το νερό, μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός και ξεκουράζουμε για 10 λεπτά. Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και όταν κάψει αρκετά, ρίχνουμε λίγο βούτυρο και το απλώνουμε να πάει παντού. Ρίχνουμε περίπου ένα φλιτζανάκι του καφέ (40 γρ.) χυλό στο τηγάνι, τον απλώνουμε να πάει παντού και όταν ροδίσει από τη μία πλευρά, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, αναποδογυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη. Σερβίρουμε με πραλίνα και μπισκότο ή πραλίνα μπανάνα ή πραλίνα φράουλα.
BOOM info: Τα Easy Bake δημιουργήθηκαν από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου και είναι μία πρωτοποριακή σειρά προϊόντων, έτοιμα μείγματα με βάση το αλεύρι. Με την προσθήκη ελάχιστων υλικών που υπάρχουν στην κουζίνα σας, απολαμβάνετε στο σπίτι φρεσκοψημένες, πεντανόστιμες γλυκές ή αλμυρές λιχουδιές! Όλη η σειρά Easy Bake δεν περιέχει φοινικέλαιο.
Easy Bake
- Site: www.easybake.com.gr
- Facebook: alevri.com.gr
- Instagram: myloiagiougeorgiou & easybake_myloiagiougeorgiou
Διαβάστε αυτό και πολλά ακόμα άρθρα στο καλοκαιρινό τεύχος του BOOM που μόλις κυκλοφόρησε και μπορείτε να διαβάσετε online πατώντας πάνω στο εξώφυλλο!