Sleepover στο σχολείο! Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα πρωτοτυπούν διοργανώνοντας μια νύχτα στο σχολείο!

Μυρτώ Κάζη
Thu, 21/12/2023 - 13:16

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα σε συνεργασία με την εταιρεία COCO-MAT υλοποιήσαν μια μοναδική́ Διανυκτέρευση στο Σχολείο, εμπνευσμένη από́ το αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους έργο του Ευγένιου Τριβιζά «Τα Μαγικά́ Μαξιλάρια», το οποίο πρόσφατα διασκευάστηκε σε όπερα και παρουσιάστηκε στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Η δράση, στην οποία συμμετείχαν μητέρες και παιδιά Νηπιαγωγείου και Α’ Δημοτικού του Σχολείου, φιλοξενήθηκε στις 8 και 9 Δεκεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Νηπιαγωγείου των Εκπαιδευτηρίων στο Μαρούσι σε σχολικές αίθουσες, τις οποίες η Ομάδα της COCO-MAT μεταμόρφωσε σε «μαγικούς κοιτώνες ονείρων», με διπλά στρώματα και ανωστρώματα από φυσικά υλικά, αφράτα παπλώματα και συλλεκτικά, αριθμημένα αντιεφιαλτικά μαξιλάρια, σχεδιασμένα από τον Ευγένιο Τριβιζά και φιλοτεχνημένα με υπέροχες ζωγραφιές του Αλέκου Φασιανού.

Ο Τελετάρχης της βραδιάς ηθοποιός Χρήστος Σπανός υποδέχθηκε μικρούς και μεγάλους και τους ξενάγησε σε μια ξεχωριστή νυχτερινή εμπειρία! Τα παιδιά γεύτηκαν ένα μοναδικό μενού με σπάνιες λιχουδιές. Στη συνέχεια μαγεύτηκαν από μελωδικά αποσπάσματα από όπερες και καθηλώθηκαν από τη συναρπαστική πρώτη πανελλήνια αφήγηση ενός νέου παραμυθιού του μοναδικού Ευγένιου Τριβιζά «Ποιος έκλεψε τον ήλιο». Μετά την αφήγηση του παραμυθιού, τα παιδιά αποσύρθηκαν στον Κοιτώνα των Ονείρων, όπου τριμελές φωνητικό σύνολο τα νανούρισε με συνοδεία πιάνου, ώσπου αποκοιμήθηκαν με τα κεφάλια ακουμπισμένα σε αντιεφιαλτικά μαξιλάρια.

Χαράματα, ορχήστρα πνευστών και κρουστών ξύπνησε με ενθουσιώδη εμβατήρια τα παιδιά και τα οδήγησε θριαμβευτικά στην Αίθουσα Πρωινού. Εκεί, ενώ απολάμβαναν το πρόγευμά τους, ζωγράφισαν όσα υπέροχα έζησαν και ονειρεύτηκαν το βράδυ.

Παρακολουθήστε τα highlights της μαγικής βραδιάς εδώ !


Τη δράση πλαισίωσαν, εκτός από την οργανωτική ομάδα της COCO-MAT και εκπαιδευτικοί των Εκπαιδευτηρίων Δούκα.

Η Υπεύθυνη Marketing & Επικοινωνίας των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, Τέρρυ Ραΐση, η οποία είχε αναλάβει την οργάνωση για το Σχολείο ανέφερε: «Μια τέτοια δράση, πρωτότυπη, ευφάνταστη και πρωτοποριακή για Ελληνικό σχολείο, ενισχύει τους δεσμούς μεταξύ γονιού και παιδιού, των γονιών μεταξύ τους, αλλά και ολόκληρης της σχολικής κοινότητας. Δεσμούς που καλλιεργούμε μέσα από τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, τα οποία στοχεύουν στην ανάπτυξη της φαντασίας και την αισθητική παιδεία ως αντίδοτα στην αδιαφορία και στη βία. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που όλοι μαζί προσφέραμε μια αξέχαστη εμπειρία στους μικρούς μαθητές που η ανάμνησή της θα τα συνοδεύει σε όλη τους τη ζωή».