Το σωστό κούρεμα, το ιδανικό χρώμα & 4 ακόμη μυστικά για όγκο στα λεπτά μαλλιά

Μαρία Ροδίτη
Thu, 18/04/2024 - 15:44

Μαμάδες με λεπτά μαλλιά, ψυχραιμία! Είμαστε βέβαιες πως έχετε προσπαθήσει πολλές φορές να κάνετε μπούκλες και στα πρώτα 15 λεπτά τις έχετε δει να «πέφτουν», ή ότι έχετε αγοράσει σαμπουάν και conditioners που υπόσχονται ασυναγώνιστο όγκο, αλλά και πάλι… αποτέλεσμα δεν είδατε.

Η αλήθεια είναι πως η λεπτή τρίχα έχει τις δικές της απαιτήσεις, ο προσωπικός χρόνος σας – με τις υποχρεώσεις των παιδιών, του σπιτιού και της εργασίας σας- είναι αρκετά περιορισμένος και εσείς καταλήγετε πάντα με παράπονο ή απογοήτευση μπροστά στον καθρέφτη σας. Όχι πια! Γιατί το BOOM μοιράζεται μαζί σας τα απόλυτα beauty secrets ώστε να καταφέρετε να δώσετε επιτέλους όγκο στα μαλλιά σας, ανεξάρτητα από το χτένισμα που θα επιλέξετε. Scroll down!

Instagram: @karina_ayg

#1 First of all… the haircut

Instagram: @victoriaquitzau

Όλα ξεκινούν από το κούρεμα. Αν το κούρεμά σας δεν ενδείκνυται για λεπτά μαλλιά, θα είναι αρκετά δύσκολο να καταφέρετε να δώσετε όγκο, ακόμα και αν εφαρμόσετε το πιο genius trick. Ιδανικά, δοκιμάστε ένα haircut με layers που δίνουν όγκο και δημιουργούν την οπτική ψευδαίσθηση της πυκνότητας.

#2 Κοντά μαλλιά; Κι όμως!

Instagram: @kristin_ess

Μπορεί να είστε δεινή fan του μάκρους, να θέλετε να μοιάζετε με τη Ραπουνζέλ, όμως η αλήθεια είναι – το λένε και οι πιο διάσημοι hairstylists του πλανήτη- ότι τα λεπτά μαλλιά χρειάζονται ένα κοντό κούρεμα για να δείχνουν πιο κομψά και πλούσια. Οπότε… τι θα λέγατε σιγά-σιγά να δοκιμάζατε ένα καρέ; Έστω μακρύ, λίγο πάνω από τους ώμους, σε πρώτη φάση!

#3 Το σωστό προϊόν είναι το «κλειδί»

Μια mousse (aka αφρός) είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεστε! Κι αυτό, γιατί το συγκεκριμένο item προσφέρει δυνατό κράτημα στα μαλλιά, χαρίζοντάς τους συγχρόνως σχήμα και όγκο. Super tip: Βάλτε μια «γενναία» ποσότητα στα μαλλιά σας και κάντε ελαφρύ μασάζ στις ρίζες για extra volume!

#4 Το hack με τη χωρίστρα

Instagram: @gregoryrussellhair

Η χωρίστρα στη μέση είναι don’t! Αντιθέτως, η χωρίστρα στο πλάι – ειδικά αν είναι κάπως ατημέλητη- θα δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι τα μαλλιά σας έχουν αρκετό όγκο.

#5 Επιχείρηση… πιστολάκι

Unsplash.com/Andrea Donato

Ανάποδο πιστολάκι, όμως… Το τονίζουμε! Γυρίστε το κεφάλι σας με φορά προς τα κάτω και στεγνώστε τα μαλλιά σας από τις ρίζες ως τις άκρες, πάντα αφού πρώτα τα έχετε ψεκάσει με spray κατά της θερμότητας.

#6 «Παίξτε» με το χρώμα

Instagram: @salonbymango

Επιλέγοντας ένα χρώμα μαλλιών με ανταύγειες και διάσταση, θα δείτε μεγάλη διαφορά στον καθρέπτη σας. Ναι, τα highlights δημιουργούν και ψευδαισθήσεις!