Boom Team
Sat, 23/12/2023 - 16:28
Χωρίς αμφιβολία, η συνταγή αυτή θα κλέψει τις εντυπώσεις στο εορταστικό τραπέζι! Δείτε πώς θα την φτιάξετε βήμα-βήμα!
Προετοιμασία: 10' | Μαγείρεμα: 15' | Μερίδες: 8 | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Σκεύη: μπλέντερ, τηγάνι, μίξερ, ταψί
Υλικά:
Για τη ζύμη
- 240 γρ.Σκληρό αλεύρι Νο1 Μύλοι Αγίου Γεωργίου
- 40 γρ.αλεύρι Καλαμποκιού Μύλοι Αγίου Γεωργίου
- 2 κ.γ.ξηρή μαγιά Μύλοι Αγίου Γεωργίου
- Λίγο ζάχαρη
- 1 κ.γ.αλάτι
- 60 γρ.βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 180 mlγάλα, πλήρες, χλιαρό
Για τη γέμιση
- 6 κ.σ.πέστο βασιλικού
- 1σκελίδα σκόρδου
- 3 κ.σ.τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κ.σ.καβουρδισμένο κουκουνάρι
How to
Για τη γέμιση: Σε ένα μικρό τηγάνι καβουρδίζουμε ελαφρώς το κουκουνάρι. Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε το πέστο, τη σκελίδα του σκόρδου, την τριμμένη παρμεζάνα και το κουκουνάρι. Πολτοποιούμε και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη ζύμη:
- Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε όλα τα υλικά για το ζύμη. Χτυπάμε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη, που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
- Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Μόλις διπλασιαστεί την κόβουμε σε 4 ίσα μπαλάκια. Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε τα μπαλάκια σε διάμετρο 30 εκατοστών.
- Βάζουμε το πρώτο κομμάτι της ζύμης σε μια λαδόκολλα και απλώνουμε το 1/3 της γέμισης. Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο κομμάτι ζύμης και απλώνουμε ακόμα 1/3 της γέμισης.
- Επαναλαμβάνουμε με το επόμενο κομμάτι ζύμης, τελειώνοντας με τη γέμιση. Καλύπτουμε με το τέταρτο και τελευταίο κομμάτι ζύμης.
- Τοποθετούμε το κέντρο ένα μπολ 5 εκατοστών και έπειτα με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού κόβουμε τη ζύμη σε 16 ίσα κομμάτια.
- Σχηματίζουμε τις ακτίνες του αστεριού, στρίβοντας προς αντίθετες κατευθύνσεις τα κομμάτια ανά δύο. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
- Αλείφουμε το πάνω μέρος με χτυπημένο αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Συνταγή και φωτογραφία: Teti's flakes | Δείτε αναλυτικά τη συνταγή ΕΔΩ
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο 18ο τεύχος του BOOM που μπορείτε να διαβάσετε online πατώντας στο εξώφυλλο!