Μπισκότα & cup cakes, 2 σε 1! Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για gingerbread cupcakes με γλάσο κανέλας

Boom Team
Wed, 04/12/2024 - 10:48

Φρεσκοψημένες πίτες, ζεστά κέικ που μοσχοβολούν μπαχαρικά, βασιλόπιτες γεμάτες εκπλήξεις… Μπείτε στην κουζίνα με τα παιδιά και κάντε το σπίτι να μυρίσει Χριστούγεννα! Έτοιμοι; Σημειώστε τα υλικά και ξεκινήστε!

Προετοιμασία: 20’ | Μαγείρεμα: 20’ | Μερίδες: 12 | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά:

Για τα muffins

 

  • 1 κ.γ.τζίντζερ
  • 1 κ.γ.κανέλα
  • 1/4 κ.γ.μοσχοκάρυδο
  • 1/4 κ.γ.γαρίφαλλο σε σκόνη
  • 110 γρ.βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 110 γρ.καστανή ζάχαρη
  • 100 γρ.μελάσα
  • 1αυγό
  • 1/3 φλ.γάλα

Για τα μπισκότα:

  • 350 γρ. αλεύρι Φαρίναπ Μύλοι Αγίου Γεωργίου
  • 90 γρ.βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 80 γρ.καστανή ζάχαρη
  • 1αυγό
  • 110 γρ.μελάσα
  • 1 κ.γ.κανέλα
  • 1/2 κ.γ.γαρίφαλλο σε σκόνη
  • 1/4 κ.γ.αλάτι
  • 1 κ.γ.τζίντζερ
  • Για το γλάσο κανέλας
  • 100 γρ.βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φλ.άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.γ.κανέλα
  • λίγες σταγόνες γάλα

Σκεύη: μίξερ, μπολ, χριστουγεννιάτικα κουππατ, θήκες για muffins

How to: 

Για τα μπισκότα:

  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη. Χτυπάμε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά. Προσθέτουμε το αυγό και έπειτα τη μελάσα. Χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα τα μπαχαρικά και το αλάτι. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί στο μείγμα. Τυλίγουμε με κερομάντηλο και αφήνουμε στο ψυγείο μια ώρα.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη, με τη βοήθεια επιπλέον αλευριού, σε πάχος ίσο με ένα κέρμα. Κόβουμε τη ζύμη με τη βοήθεια κουπάτ στα αγαπημένα μας σχέδια.
  • Μεταφέρουμε τα κομμάτια σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10-12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.

Για τα cupcakes:

  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε το φαρίναπ και τα μπαχαρικά μας. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Με τη βοήθεια ενός μίξερ χτυπάμε το βούτυρο μαζί με την καστανή ζάχαρη και την μελάσα για περίπου 3-5 λεπτά. Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και το μείγμα με το αλεύρι.
  • Βάζουμε στις θήκες για μάφιν τη ζύμη μέχρι περίπου τα ¾ του ύψους και ψήνουμε στους 170°C αέρα για περίπου 18-20 λεπτά.
  • Για το γλάσο κανέλας: Ανακατεύουμε στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα, την άχνη και το βούτυρο. Προσθέτουμε 1 κ.γ. κανέλα και χτυπάμε σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά ακόμα, μέχρι να πάρουμε μια κρεμώδη υφή.
  • Τέλος, ρίχνουμε και το γάλα και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμη.

Συνταγή και φωτογραφία: Teti's flakes | Δείτε αναλυτικά τη συνταγή ΕΔΩ 

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο 18ο τεύχος του BOOM που μπορείτε να διαβάσετε online πατώντας στο εξώφυλλο!