Biomecanics: Παπούτσια που «πατάνε» σε επιστημονικές έρευνες και είναι ιδανικά για τα πρώτα μικρά-μεγάλα βήματα του παιδιού μας

Boom Team
Thu, 15/12/2022 - 16:21

Οι μαμάδες, δεν αφήνουμε καμία επιλογή που να αφορά το μωρό μας στην τύχη! Ψάχνουμε σχολαστικά τα πιο αγνά προϊόντα περιποίησης, τα πιο απαλά και από φιλικά υφάσματα ρουχαλάκια και φυσικά όταν έρχεται η στιγμή που θα περπατήσει, αναζητούμε τα ιδανικά παπούτσια για αυτά τα πρώτα μικρά βηματάκια, που όμως σηματοδοτούν ένα μεγάλο «βήμα» για την ανάπτυξή του. Καθόλου τυχαία λοιπόν, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην ισπανική εταιρεία Biomecanics που δημιουργεί παπούτσια που σέβονται τα ποδαράκια των παιδιών και προσαρμόζονται στα μορφολογικά χαρακτηριστικά κάθε σταδίου ανάπτυξης, προστατεύοντάς τα και παρέχοντάς τους την ελευθερία κινήσεων που χρειάζονται.

Παπούτσια που «πατάνε» σε επιστημονικές έρευνες

Η Biomecanics συνεργάζεται με την Ισπανική Ένωση Παιδιατρικής Φροντίδας (Spanish Association of Paediatric Nursing, AEEP) και το Ινστιτούτο Βιομηχανικής της Βαλένθια (Instituto de Biomecánica de Valencia, IBV), που σημαίνει πως τα παιδικά παπούτσια που κατασκευάζει απαντούν στις ανάγκες που έχουν αναγνωρίσει οι δύο αυτοί φορείς ως θεμελιώδεις για κάθε στάδιο ανάπτυξης των παιδιών.

Από το μπουσούλημα στο περπάτημα με Biomecanics Biogateo!

Όταν τα μωρά περπατούν ξυπόλυτα, δημιουργούν ερεθίσματα και διευρύνουν τον κόσμο τους περπατώντας. Σε μη ελεγχόμενα περιβάλλοντα, όμως, όπου τα παπούτσια είναι απαραίτητα, η σειρά Biomecanics Biogateo προσφέρει συνθήκες που είναι παρόμοιες με το ξυπόλυτο περπάτημα. Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της περιόδου που το παιδί μαθαίνει να περπατάει, συχνά το μπουσούλημα με τα πρώτα βήματα μπορεί να συμπίπτουν. Γι’ αυτό ακριβώς τα βρεφικά παπούτσια πρέπει να σχεδιάζονται λαμβάνοντας υπόψη και τις δύο αυτές φάσεις.

Μια πρόσφατη μελέτη σχετικά με το πώς επιδρούν τα παπούτσια στα πρώτα βήματα των παιδιών, καταλήγει στο ότι κατά τη διάρκεια του σταδίου που το παιδί μαθαίνει να περπατάει, τα βρεφικά παπούτσια θα πρέπει να προστατεύουν το πόδι από ανεξέλεγκτα περιβάλλοντα και την ίδια στιγμή να επιτρέπουν την ελεύθερη κίνηση του ποδιού αλλά και να αναπαράγουν με έναν τρόπο τη φυσική σταθερότητα του ξυπόλυτου περπατήματος.

Η σειρά Biogateo της Biomecanics λαμβάνει υπόψη και αυτούς τους τρεις παράγοντες. Ο εύκαμπτος σταθεροποιητής στην εξωτερική πλευρά παρέχει την απαραίτητη υποστήριξη στον αστράγαλο χωρίς να περιορίζει την κινητικότητα, καθώς δεν έχει «τακούνι» όπως τα περισσότερα παπούτσια. Η λειτουργία του είναι να αποτρέπει την εσωτερική μετατόπιση του ποδιού και να διατηρεί τη φυσική σταθερότητα, όπως όταν τα παιδιά είναι ξυπόλυτα, αποφεύγοντας πτώσεις και πιθανούς τραυματισμούς.

Επιπλέον, η σειρά Biogateo έχει σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη την εξέλιξη του σχήματος του ποδιού, τον βηματισμό και το άνοιγμα των ποδιών, καθώς και τα ανθρωπομετρικά δεδομένα που αφορούν στο κουντεπιέ και την ανάπτυξη της καμάρας του πέλματος που συνέλεξαν στην έρευνά τους.

Μαμά, μεγάλωσα!

Τα παπούτσια της Biomecanics Bioevolution είναι ιδανικά για το επόμενο, πιο ώριμο στάδιο βαδίσματος, που η φυσική δραστηριότητα του παιδιού αυξάνεται. Αυτό το παπούτσι έχει σχεδιαστεί για να αντέχει την εντατική χρήση, παρέχοντας μεγάλη ελευθερία κινήσεων καθώς προσαρμόζεται στο πόδι με ένα εξελισσόμενο τελείωμα που αλλάζει όχι μόνο κατά μήκος αλλά και κατά πλάτος.

Must know χαρακτηριστικά:

  • Θερμική άνεση
  • Λεπτή, αντιολισθητική και dorsi-bending (ραχιαίας κάμψης) σόλα για ασφαλές περπάτημα
  • Ισοπεδωμένες ραφές
  • Φυσικά υλικά, χωρίς χρώμιο και νικέλιο
  • Επίπεδος, αφαιρούμενος, αντιβακτηριδιακός πάτος
  • Μαλακός σταθεροποιητής (κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σύστημα), που διατηρεί τη σταθερότητα και προστατεύει χωρίς να περιορίζει την κίνηση του αστραγάλου
  • Η προσαρμογή λαμβάνει υπόψη τις μορφολογικές αλλαγές του αναπτυσσόμενου ποδιού και τις διαφορετικές στάσεις
  • Πίσω λαβή
  • Εσοχή που έχει σχεδιαστεί για να μειώνει την πίεση που ασκεί το παπούτσι στον αχίλλειο τένοντα (Achilles notch)
  • Ζώνη πέδησης

 

Website: www.biomecanics.com

Facebook: biomecanics

Instagram: biomecanics