B.N.N Boom News Network | Οι ειδήσεις απ' όλο τον κόσμο που ξεχώρισαν το 2021

Μαρία Ιωαννάτου
Mon, 03/01/2022 - 23:30

Το 2021 αποτελεί πια παρελθόν και η ομάδα του BOOM συγκέντρωσε τα 10 kids news που της έκαναν τη μεγαλύτερη εντύπωση!

Ευρώπη - Ιταλία

Φεβρουάριος 2021: «Φρένο» στα παιδιά κάτω των 13 ετών από το TikTok

Το TikTok απέκλεισε όλους τους χρήστες κάτω των 13 ετών στην Ιταλία. Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων της χώρας υποχρέωσε τη δημοφιλή πλατφόρμα να αυστηροποιήσει τις πολιτικές της ως προς τα παιδιά, ύστερα από τον θάνατο ενός 10χρονου κοριτσιού στη Σικελία, που συμμετείχε στο γνωστό στους κύκλους των εφήβων «blackout challenge».

Φωτογραφία από Hello I'm Nik (Unsplash)

Βόρεια Αμερική - Καλιφόρνια

Μάιος 2021: Άνοιξε ξανά η Disneyland

Το πρώτο θεματικό πάρκο της Disney, που λειτούργησε το 1955, γέμισε ξανά από τα γέλια μικρών παιδιών, έπειτα από έναν χρόνο που παρέμεινε κλειστό λόγω του κορωνοϊού. Ωστόσο, η εμπειρία είναι ελαφρώς διαφορετική. Οι επισκέπτες μπορούν να συναντήσουν τον Mickey, τη Minnie και τους υπόλοιπους χαρακτήρες της Disney πάντα με τη χρήση μάσκας και την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων.

Φωτογραφία από kaleb tapp (Unsplash)

Ευρώπη - Ελλάδα

Ιούνιος 2021: Ψηφίστηκε ο νόμος για την άδεια πατρότητας

Κάθε εργαζόμενος που απέκτησε παιδί από τις 19 Ιουνίου κι έπειτα δικαιούται άδεια πατρότητας 14 εργάσιμων ημερών, με αποδοχές, η οποία χορηγείται συνολικά ή τμηματικά, σύμφωνα με τον νόμο που ψηφίστηκε από τη Βουλή για την προστασία της εργασίας.

Φωτογραφία από Picsea (Unsplash)

Βόρεια Αμερική - Καλιφόρνια

Μάιος 2021: Μόλις 2 ετών το νεότερο μέλος της MENSA

Η Kashe Quest έγινε το νεότερο μέλος της MENSA στις ΗΠΑ, του διεθνούς οργανισμού που επικεντρώνεται στην αναγνώριση, ανάπτυξη και υποστήριξη της ανθρώπινης ευφυΐας, με τον δείκτη IQ της να φτάνει στο 146 την ώρα που ο μέσος όρος στις ΗΠΑ είναι περίπου στο 100.

Φωτογραφία από @kashequest (Instagram)

Ευρώπη - Δανία

Αύγουστος 2021:Το πρώτο σχολείο χωρίς θρανία είναι γεγονός!

Το εκπαιδευτικό σύστημα της Δανίας εγκαινίασε ένα νέο είδος σχολείου που εστιάζει στην ενίσχυση της δημιουργικότητας των παιδιών. Στο σχολείο Frello, που πήρε το όνομά του από τον Δανό ζωγράφο Otto Frello, δεν υπάρχουν θρανία και τάξεις, αλλά ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες για κάθε μάθημα χωριστά.

Φωτογραφία από euronews.com

Αυστραλία

Σεπτέμβριος 2021: Πρωτοποριακή μελέτη για τη διάγνωση του αυτισμού σε βρέφη

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη για πρώτη φορά παγκοσμίως από το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Telethon Kids, η προληπτική παρέμβαση σε παιδιά ηλικίας 1-2 ετών μειώνει σημαντικά τις συμπεριφορές που σχετίζονται με τον αυτισμό, αλλάζοντας την αναπτυξιακή πορεία τους και κατά συνέπεια όλη την πορεία της ζωής τους.

Φωτογραφία από Alireza Attari (Unsplash)

Ασία - Κίνα

Σεπτέμβριος 2021: Online games «με μέτρο» για τους ανηλίκους

Η κυβέρνηση της Κίνας θέσπισε νέους κανόνες που περιορίζουν την ενασχόληση των παιδιών κάτω των 18 ετών με τα διαδικτυακά παιχνίδια σε τρεις ώρες την εβδομάδα, με στόχο την προστασία της ψυχικής υγείας τους. Τα παιδιά μπορούν να παίζουν online games μόνο κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή μεταξύ 8.00 και 9.00 μ.μ.

Φωτογραφία από Kelly Sikkema (Unsplash)

Ευρώπη - Ελλάδα

Σεπτέμβριος 2021: Μαθητές κατασκεύασαν δορυφόρο για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος

Μαθητές από το Πρότυπο Λύκειο της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης εκπροσώπησαν τη χώρα μας στον διαγωνισμό CanSats in Europe του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) με την ομάδα Orion II, κατασκευάζοντας έναν εκπαιδευτικό δορυφόρο στο μέγεθος ενός κουτιού αναψυκτικού, αποδεικνύοντας πως η νέα γενιά μπορεί να κάνει θαύματα!