Γιώργος Καπουτζίδης: "Μακάρι ο πατέρας ενός γκέι παιδιού να το κοιτάξει με περηφάνεια, όπως με κοιτάει και μένα ο μπαμπάς μου"

Boom Team
Tue, 02/03/2021 - 14:09

Ο γνωστός σεναριογράφος Γιώργος Καπουτζίδης εμφανίστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Αλέξη Κούγια, και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις "φυσιολογικές οικογένειες", στο νόημα της πραγματικής ευτυχίας και τις συνθήκες που καλείται να αντιμετωπίσει πολλές φορές μεγαλώνοντας ένα ομοφυλόφιλο παιδί...

Στην πολύ όμορφη κουβέντα που είχε με τη δημοσιογράφο Αντριάννα Παρασκευοπούλου δεν δίστασε να αποκαλύψει πράγματα για την προσωπική του ζωή, ενώ διαφώνησε με τις δηλώσεις του κ. Κούγια, λέγοντας πως κανένα παιδάκι στην ηλικία των 9 ή των 10 ετών δεν μπαίνει στο σχολείο χρησιμοποιώντας ως σημαία την ιδιαιτερότητά του. “Μπαίνει χαρούμενο να κάνει το μάθημά του και ξαφνικά, κάποια άλλα παιδιά το δείχνουν με το δάχτυλο. Κι εκεί ξεκινάει μια πολύ συγκεκριμένη διαδικασία, που πρέπει να αρχίσει να κρίνεται να φοβάται, να νιώθει ότι απειλείται, καμιά φορά να αλλάζει δρόμο για το πώς θα πάει στο σχολείο και είμαι ένας άνθρωπος που την έχω περάσει αυτή τη διαδικασία και πάρα πολλοί άνθρωποι την έχουν περάσει αυτή τη διαδικασία” είπε ο κ. Καπουτζίδης, τονίζοντας πως έχω βγει δυνατός από τη διαδικασία αυτή και αισθάνομαι καλά, δεν κρύβομαι, δεν φοβάμαι και είμαι ευτυχισμένος”. 

“Για κάποιους ανθρώπους, όσο και αν δουλέψεις, όσο κι αν μελετήσεις, όσο και αν προσπαθήσεις, όσο κι αν παλέψεις στη ζωή σου θα είσαι πάντοτε ένας πολίτης δεύτερης κατηγορίας” υπογράμμισε και πρόσθεσε:  “Άρα δεν είμαι εγώ αυτός που κάνει σημαία την ιδιαιτερότητά του, είναι κάποιοι άλλοι που την ιδιαιτερότητά μου, ή αυτό που είμαι το θεωρούν βαρίδι, το θεωρούν ντροπή, το θεωρούν μαύρη σημαία και εγώ είμαι εδώ για να πω ότι δεν είναι τίποτα από όλα αυτά”.

Και φυσικά ο αγαπημένος σεναριογράφος δεν παρέλειψε να σχολιάσει τις "φυσιολογικές οικογένειες" για τις οποίες έκανε λόγο ο Αλέξης Κούγιας λέγοντας πως “θέλω να ευχαριστήσω όλες αυτές τις “φυσιολογικές” οικογένειες που με τίμησαν και με στήριξαν. Κι εγώ είμαι παιδί “φυσιολογικής” οικογένειας” και υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως «“αυτές οι οικογένειες εμπιστεύθηκαν έναν γκέι σεναριογράφο για να μεγαλώσει τα παιδιά τους με ένα όμορφο παραμύθι, το σίριαλ “Στο Παρά Πέντε”."

Κλείνοντας την κουβέντα τους δήλωσε πως θεωρεί πρότυπο τον πατέρα του, ο οποίος σήμερα, σε ηλικία 90 ετών είναι περήφανος για τον γιο του, κι έχουν μεταξύ τους μια πολύ όμορφη σχέση. Μακάρι κάποιος πατέρας όταν τελειώσει αυτή η συνέντευξη να κοιτάξει με περηφάνεια τον γκέι γιο του ή την γκέι κόρη του, όπως κοιτάει εμένα ο πατέρας μου που σήμερα έχει γενέθλια και κλείνει τα 90 του χρόνια. Δεν είμαι εγώ πρότυπο, όπως είπε ο κύριος Κούγιας, αλλά πρότυπο είναι ο πατέρας μου και όσα περάσαμε για να είναι περήφανος για μένα και εγώ για εκείνον”, είπε και έκλεισε τη συνομιλία. 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη εδώ