Holidays alert | Πώς θα περάσετε τέλεια στη Σύρο με τα παιδιά

Γεωργία Καρκάνη
Mon, 31/07/2023 - 16:02

Οι μεγαλύτεροι θα απολαύσουν τις βόλτες στην αρχοντική Ερμούπολη, ενώ οι μικρότεροι τις οργανωμένες παραλίες, τα παραδοσιακά γλυκά αλλά και τις πρωτότυπες δραστηριότητες που προσφέρει το νησί.

Shutterstock.com/Ieoks
  • Επιβάλλεται ένα tour στην αριστοκρατική συνοικία Βαπόρια της Ερμούπολης και φυσικά μια επίσκεψη στο εμβληματικό δημαρχείο, με την αρχιτεκτονική υπογραφή του Ερνέστου Τσίλερ. Και, αν τα παιδιά παραπονεθούν για τις πολλές ανηφόρες, τάξτε τους γλύκισμα για το τέλος!
  • Πέρα από το παγωτό –ιδανική συνοδεία για μια απογευματινή καλοκαιρινή βόλτα–, δοκιμάστε τα φημισμένα συριανά λουκούμια αλλά και τις παστελαριές, που φτιάχνονται από αποξηραμένα σύκα.
  • Στην Ερμούπολη θα βρείτε και ένα Βιομηχανικό Μουσείο που φιλοξενεί εξοπλισμό από όλες τις βιομηχανίες που, στο παρελθόν, έκαναν την οικονομία –και την αρχιτεκτονική– του νησιού να ανθίσει. Όπως από τις κλωστοϋφαντουργίες, τα βυρσοδεψεία και φυσικά τα εργαστήρια λουκουμοποιίας.
  • Μπορεί η Σύρος να μην είναι ονομαστή για τις παραλίες της, ωστόσο οι επιλογές της θα σας (υπερ)καλύψουν. Από τον απάνεμο Μέγα Γιαλό μέχρι την πανέμορφη Γαλησσά, που δίκαια έχει υμνήσει ο Μάρκος Βαμβακάρης.
  • Εδώ θα βρείτε και τον Ιππικό Όμιλο Κυκλάδων (www.cycladesridingclub.gr), όπου τα μικρότερα παιδιά μπορούν να έρθουν σε επαφή με τα αλογάκια και τα μεγαλύτερα να δουν το νησί καλπάζοντας.

Πώς θα πάτε: Καθημερινά δρομολόγια από Πειραιά σε 2 ώρες με το WorldChampion Jet της SEAJETS, που είναι το γρηγορότερο ταχύπλοο στον κόσμο με ρεκόρ Guinness για την ταχύτητά του.

Πρώτη φορά σε νησί με παιδί: Οδηγίες προς ναυτιλλομένους

  • Πλέον αλλάζουν τα κριτήρια επιλογής προορισμού. Φροντίστε, για παράδειγμα, στο νησί όπου θα ταξιδέψετε να υπάρχει μία τουλάχιστον ασφαλής παραλία για παιδιά, με άμμο ή ψιλό βότσαλο, ρηχά νερά και όχι ιδιαίτερα εκτεθειμένη στους ανέμους.
  • Πάρτε μαζί σας ένα καλά εξοπλισμένο φαρμακείο διακοπών, καθώς από πολλά νησιά λείπουν ολοκληρωμένες υποδομές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Συμβουλευθείτε τον παιδίατρο για τα βασικά που πρέπει να περιέχει, ανάλογα με την ηλικία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του παιδιού (π.χ., τυχόν αλλεργίες). Και, φυσικά, για ένα ταξίδι με πολύ μικρό παιδί είναι προτιμότερος κάποιος προορισμός κοντά στη βάση σας.
  • Αν απολαμβάνετε να γνωρίζετε σε βάθος τα νησιά που επισκέπτεστε, προτιμήστε ένα μικρότερο, για να μη χάσετε τις μέρες σας στις αποστάσεις με το αυτοκίνητο, γιατί μπορεί να κουράσουν και να ζαλίσουν το παιδί.
  • Μπορεί στο παρελθόν, όταν ήσασταν οι δυο σας, να γυρίζατε τα νησιά με ένα δίτροχο, αλλά θα ανακαλύψετε ότι πλέον είναι ασύγκριτα πιο άνετα τα ταξίδια με αυτοκίνητο, αφού θα έχουν πολλαπλασιαστεί και οι αποσκευές σας. Εξάλλου, σε όλα τα ταχύπλοα της SEAJETS, υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς οχημάτων.

Διαβάστε αυτό και πολλά ακόμα άρθρα στο νέο, καλοκαιρινό τεύχος του BOOM που μπορείτε να διαβάσετε online πατώντας στο εξώφυλλο!