Η 3S School Synergy Snacks φτιάχνει νόστιμες μπάρες για Κ.ΑΛ.Ο!

Boom Team
Fri, 02/04/2021 - 17:53
0 Comments

H 3s School Synergy Snacks είναι μία ΚοινΣεπ. (Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ένταξης Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων) που λειτουργεί από το 2019. Όραμά της είναι ένας κόσμος στον οποίο άτομα με αναπηρίες θα έχουν ίσες ευκαιρίες απασχόλησης, και στόχος της είναι η όσο το δυνατόν πιο αρμονική ένταξή τους στην κοινωνία. Η 3S λοιπόν φτιάχνει μπάρες υψηλής διατροφικής αξίας, με δημητριακά, ξηρούς καρπούς, ποιοτικές πρώτες ύλες και το "μυστικό" υλικό που δένει τη συνταγή: η πολλή αγάπη! Μότο τους είναι «αυτές οι μπάρες είναι για Κ.ΑΛ.Ο», καθώς η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο). 

 

Η ιδέα της δημιουργίας της ξεκίνησε από τους μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Αγίου Δημητρίου σε συνεργασία με τους μαθητές του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Νέας Ιωνίας, στο πλαίσιο του προγράμματος του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων / Junior Achievement Greece, ώσπου κατάφεραν τελικά να την εξελίξουν σε ΚοινΣεπ. Αφορμή για τη δημιουργία του εγχειρήματος στάθηκε ο προβληματισμός για την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων των Ειδικών Σχολείων και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν τα απαραίτητα εργασιακά πλαίσια στα οποία θα μπορούσαν να ενταχθούν. 

Η εξέλιξη της 3s μέσα στο χρόνο είναι άκρως εντυπωσιακή, ενώ επιστέγασμα της προσπάθειας είναι η διάκρισή της στα Venture Impact Awards 2020, όπου βραβεύτηκε από την Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative), η οποία στηρίζει οικονομικά τις προσπάθειες νέων επιχειρήσεων που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και αφήνουν παράλληλα ένα κοινωνικό αποτύπωμα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως πολύτιμη υπήρξε η συμβολή του διάσημου και καταξιωμένου σεφ, Ηλία Μαμαλάκη, ο οποίος συγκινημένος από την όρεξη και τον ενθουσιασμό των μαθητών, συνεργάστηκε μαζί τους για τη δημιουργία του πεντανόστιμου και υγιεινού σνακ. Οι μπάρες διατίθενται σε τρεις γεύσεις, ελιά, σύκο και μέλι/ σοκολάτα, φράουλα και χαρουπόμελο / μήλο και κανέλα και μπορείτε να τις προμηθευτείτε από συγκεκριμένα σημεία διανομής σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

«Εμείς μπορούμε, εσείς θέλετε;»

Αυτό είναι το σύνθημα της δράσης που θα πραγματοποιήσει η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (Ε.Ε.Π.Α.Α.) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό (2 Απριλίου) σε συνεργασία με την 3S. Έτσι, ενεργειακές μπάρες δημητριακών της 3S, σε συσκευασίες που επιμελήθηκαν τα μέλη και οι εργαζόμενοί της, άτομα με αυτισμό και νοητικές αναπηρίες, αλλά και εθελοντές, θα διανεμηθούν σε συμβολικά σημεία, φέρνοντας "σε ζωντανούς κοινωνικούς χώρους τη γλυκιά και μεστή γεύση της ισοτιμίας, της συμπερίληψης στην εκπαίδευση και της ένταξης στην εργασία". 

Την οργάνωση της δράσης με τήρηση όλων των μέτρων προστασίας ανέλαβε το παράρτημα Πειραιά της Ε.Ε.Π.Α.Α.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφίες: SchoolSynergySnacks

Από την Εύα Παπακωνσταντίνου