Μυρτώ Κάζη: Κεφάλαιο ύπνος. Όσα έμαθα από την εμπειρία μου με δύο παιδιά | plus: πολύτιμα tips από την παιδίατρο Κατερίνα Κατσιμπάρδη

Μυρτώ Κάζη
Fri, 15/10/2021 - 18:17

Ένα πράγμα θα λέγαμε ότι αλλάζει μια για πάντα από την ημέρα που γίνεσαι μαμά: o ΥΠΝΟΣ! 

Γι' αυτό θέλω, αν τώρα είστε έγκυες ή αν προγραμματίζετε να γίνετε μαμά στο επόμενο διάστημα, να είστε προετοιμασμένες!

Εγώ, όσο ήμουν έγκυος, είχα ακούσει τα πάντα. Όλες μου οι φίλες, η μαμά μου, οι ξαδέρφες μου, όλες όσες είχαν παιδάκια μου έδιναν ασταμάτητα συμβουλές, μου μετέφεραν την εμπειρία τους και έτσι ήμουν σίγουρη πως ήμουν έτοιμη! Για όλα! Εσκεμμένα ή όχι -ποτέ δεν θα το μάθω-, καμία δεν μου είπε πως η απώλεια του ύπνου, ειδικά τον πρώτο χρόνο, είναι τόσο σαρωτική, που συχνά η μαμά χάνει τον εαυτό της, τις δυνάμεις της και ίσως την καλή της ψυχολογία.

Για καλή μου τύχη, ο Οδυσσέας, όταν ήρθε στο σπίτι από την εντατική, είχε ήδη μάθει μια ρουτίνα ύπνου και έτσι θεώρησα, όταν έμεινα έγκυος στην Ιριάνα, πως "έτσι θα είναι τα μωρά". Πίστεψα πως τα 6ωρα ύπνου που έκανε ο Οδυσσέας από 3 μηνών ήταν ένα baby κατεστημένο και πως όσες ίσως γκρίνιαζαν για αϋπνία στα social media ήταν μάλλον υπερβολικές. Και τότε ήρθε η Ιριάνα!

Θέλετε να σας περιγράψω τα βράδια μας τα πρώτα 2 χρόνια της ζωής της;

Η Ιριάνα μόλις τη φέραμε στο σπίτι...

Την έβαζα για ύπνο στις 20:30. Μία ώρα αγκαλίτσα, νανούρισμα, περπάτημα στο δωμάτιο, γύρω από τον εαυτό μου, φιλάκια στο μέτωπο και η ψευδαίσθηση πως σήμερα θα είναι μια διαφορετική νύχτα.

  • 22:00 Η Ιριάνα κοιμόταν έπειτα από περίπου 90 λεπτά νανουρίσματος.
  • 22:05 Τοποθέτηση Ιριάνας στην κούνια της.
  • 22:06 Η Ιριάνα ξύπνια - κλάμα, αγκαλιά, νέος γύρος νανουρίσματος.
  • 23:30 Τοποθέτηση Ιριάνας στην κούνια της - προσπάθεια 2η.
  • 23:31 Η Ιριάνα ξύπνια - εγώ έντρομη. Κάθομαι στην καρέκλα θηλασμού. Δεν της αρέσει!
  • 23:40 Αγκαλιά - νέος γύρος νανουρίσματος. Προσπάθεια 3η.
  • 24:00 Η Ιριάνα κοιμάται. Αποδοχή πως δεν θα κοιμηθεί στην κούνια της... Εγώ έτοιμη για λιποθυμία. Αγκαλιά, βόλτες στο δωμάτιο, πιπίλα, γάλα, ξανά πιπίλα, αγκαλιά.
  • 6:00 Ξύπνημα μπαμπά. Την αναλαμβάνει.
  • 6:00-8:00 Επιτέλους, κοιμάμαι εξαντλημένη.
  • 8:05 Ξυπνητήρι και ετοιμασία για να πάω στο γραφείο.

Και σας ρωτώ, είναι ή δεν είναι οι μαμάδες ηρωίδες; Πώς να δουλέψεις, πώς να συγκεντρωθείς, πώς να σταθείς στα πόδια σου όταν αυτές οι νύχτες είναι επαναλαμβανόμενες;

Περνώντας ο καιρός και μελετώντας πολύ καλά το κεφάλαιο "ύπνος", θεωρώ πως τα μωρά που δεν κοιμούνται εκείνη την ώρα κάτι σου λένε... Γι' αυτό, ζήτησα από την παιδίατρο Κατερίνα Κατσιμπάρδη να μας δώσει τα δικά της πολύτιμα tips, που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο που ετοιμάσαμε με αφορμή την καμπάνια αισιοδοξίας με τίτλο «Babylino Day & Night» που πραγματοποιούν τα Babylino Sensitive,πατώντας ΕΔΩ

Keep in mind: Δώστε μεγάλη προσοχή στην επιλογή της σωστής πάνας. Οι πάνες-βρακάκι Babylino Sensitive Pants χαρακτηρίζονται ως πάνες-βρακάκι top απορροφητικότητας CLASS Α*. Έτσι, δεν υπάρχει λόγος να επιβαρύνεστε με την αγορά δύο διαφορετικών συσκευασιών, μία για τη μέρα και μία για τη νύχτα. 

*Ελέγχονται τακτικά και ανεξάρτητα από την SGS. Τα τεστ βασίζονται σε αξιολόγηση αποτελεσματικότητας μέσω τεστ προσομοίωσης χρήσης τη νύχτα. 

ΥΓ: Εγώ δεν θα σας το κρύψω, αυτά τα δύο χρόνια έφτασα στα όρια της κούρασης, γιατί ήμουν μια εργαζόμενη μαμά δύο παιδιών και δεν είχα τη δυνατότητα να κοιμηθώ και να αναπληρώσω τον χαμένο ύπνο. Παρ' όλα αυτά, και καθώς περνούν τα χρόνια, δεν θα άλλαζα τίποτα από όλη αυτή την... ξεχωριστή εμπειρία ύπνου που έζησα με την Ιριάνα μου και θα τη ζούσα ξανά από την αρχή αν έπρεπε! Δεν θα σας αποκαλύψω αν τώρα, που είναι 5 ετών, κοιμάται συνεχόμενα τα βράδια, για να μη σας απογοητεύσω! 

Με αγάπη,

Μυρτώ

Μεγάλος Διαγωνισμός BOOM x Babylino Sensitive: Στο πλαίσιο της καμπάνιας «Babylino Day & Night», τα Babylino Sensitive σας δίνουν τη δυνατότητα να κερδίσετε τις πάνες του μωρού σας για έναν χρόνο! Πώς; 

1. Follow @boommag.gr

2. Follow @babylino.greece

3. Comment «Ποιο είναι το δικό σας μυστικό για "ήσυχες νύχτες";»

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ