5 tips για να κοιμάται το μωρό σου ήσυχα τη νύχτα

Boom Team
Sat, 09/10/2021 - 17:11

Όταν έχεις περάσει μία ακόμα νύχτα άγρυπνη, με το μικρό σου να ξυπνάει κάθε δύο-τρεις ώρες, έχεις την αίσθηση ότι αυτό θα κρατήσει για πάντα. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, σκέψου ότι πρώτον, τα τακτικά γεύματα σε όλη τη διάρκεια του 24ωρου είναι απαραίτητα για να μεγαλώσει υγιές και δυνατό (να ένα κίνητρο για να αντέξεις το ξενύχτι). Και δεύτερον, ότι αυτή η φάση δεν θα κρατήσει παρά μόνο μερικούς μήνες. Είναι στο χέρι σου, μάλιστα, να το βοηθήσεις να κατακτήσει πιο σύντομα ένα σταθερό (ιδανικά, νυχτερινό!) πρόγραμμα ύπνου. Πώς, όμως; Με αφορμή την καμπάνια αισιοδοξίας με τίτλο «Babylino Day & Night» που πραγματοποιούν τα Babylino Sensitive, σου δίνουμε μερικές ιδέες...

#1 Κρατάμε μια σταθερή ρουτίνα πριν από τον ύπνο. Η σταθερότητα είναι απαραίτητη για να νιώσει ασφαλές και ήρεμο. Στη διάρκεια της ημέρας, αυτή η ρουτίνα μπορεί να περιλαμβάνει θηλασμό και άλλαγμα πάνας, και ιδανικά μιας πάνας-βρακάκι που μπαίνει και βγαίνει εύκολα και που δεν προκαλεί διαρροές, όπως είναι οι νέες πάνες-βρακάκι Babylino Sensitive Pants. Πριν από τον βραδινό ύπνο, θα προσθέσεις και άλλες χαλαρωτικές δραστηριότητες, όπως μπάνιο και ανάγνωση παραμυθιού. Όταν ξυπνάει για το νυχτερινό του γεύμα, για να αποκοιμηθεί εύκολα μετά προσπάθησε να είσαι όσο πιο ήρεμη γίνεται, ώστε να μην το εκθέσεις σε έντονα ερεθίσματα που μπορεί να το κάνουν να χάσει τον ύπνο του.

#2 Φροντίζουμε να είναι το μωρό μας στεγνό: Εδώ χρειαζόμαστε τον πιο αξιόπιστο «σύμμαχο», που δεν είναι άλλος από τις νέες πάνες-βρακάκι Babylino Sensitive Pants! Χάρη στον ειδικό Night use tested σχεδιασμό τους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως «πάνες νυκτός», προσφέροντας extra απορροφητικότητα, προστασία από διαρροές και τη στεγνότητα που χρειάζεται το δερματάκι του μωρού μετά από πολύωρη χρήση τη νύχτα. Χαρακτηρίζονται μάλιστα και ως πάνες-βρακάκι «Top απορροφητικότητας CLASS A*» από ανεξάρτητο διαπιστευμένο εργαστήριο (SGS).

Photo: Alex Giroux @ Pexels 

#3 Προλαβαίνουμε τις διαρροές: Γι' αυτό εμπιστευόμαστε τις πάνες-βρακάκι Babylino Sensitive Pants που μας βοηθούν να αποφύγουμε τα «ατυχήματα» χάρη σε δύο πρωτοποριακά χαρακτηριστικά: α. Την τεχνολογία «all around elastic» που προσφέρει 360ο ελαστικότητα, αγκαλιάζει μοναδικά το σωματάκι του μωρού σε κάθε κίνηση και προσαρμόζεται στην κοιλίτσα του, όσο κι αν «φουσκώσει-ξεφουσκώσει» κατά τη διάρκεια της νύχτας, συγκρατώντας την πάνα-βρακάκι σταθερή στη θέση της, χωρίς να «κρεμάει» ή να αφήνει κενά για διαρροές. β. Την ειδική τεχνολογία ελαστικών νημάτων Comfi-Fit γύρω από τα ποδαράκια αλλά και το τριπλό σύστημα προστασίας γύρω από τη μέση που εξασφαλίζουν άριστη εφαρμογή ενώ βοηθούν στην αποφυγή του αποτυπώματος (σημαδάκια και κόκκινες γραμμές στο δέρμα). 

#4 Επιλέγουμε βρεφικές πάνες πιστοποιημένα φιλικές για αποφυγή ερεθισμών προκειμένου να μην το ενοχλεί τίποτα! Οι πάνες-βρακάκι Babylino Sensitive Pants είναι οι πρώτες στην Ευρώπη που πήραν τη διεθνή πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100 για απουσία πάνω από 200 βλαβερών ουσιών και περιέχουν εκχύλισμα χαμομηλιού, για έξτρα φροντίδα. Mάλιστα είναι οι μόνες που διακρίθηκαν με το κορυφαίο Βραβείο Ασφάλειας Προϊόντος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο ασφάλειας που προσφέρουν προς το βρεφικό δέρμα, έπειτα από αυστηρή αξιολόγηση από ειδική επιτροπή της Ε.Ε. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, το ότι συνιστώνται από τον Σύλλογο Επιστημόνων Μαιών και Μαιευτών Αθήνας και την Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Δερματολογίας. 

Photo: Cleyder Duque @ Pexels

#5 Ανακαλύπτουμε τι βοηθάει το δικό μας μωρό να αποκοιμηθεί δοκιμάζοντας: Κάποια μωρά τα νανουρίζουν οι συσκευές και τα παιχνίδια που βγάζουν «λευκό θόρυβο» (whitenoise), άλλα προτιμούν το λίκνισμα μιας κούνιας. Ίσως χρειαστεί να δοκιμάσεις διάφορες τεχνικές για να βρεις ποια βοηθάει το δικό σου να χαλαρώσει. Μην το αφήνεις, όμως, ποτέ να φτάνει σε σημείο υπερέντασης για να το βάλεις για ύπνο. Η καλύτερη στιγμή για να νανουρίσουμε ένα μωρό είναι όταν δείχνει τα πρώτα σημάδια κούρασης και νύστας. Αν καθυστερήσει, για οποιονδήποτε λόγο, να αποκοιμηθεί, μπορεί να ξεπεράσει αυτό το στάδιο και να φτάσει σε σημείο υπερέντασης, με αποτέλεσμα, στην προσπάθεια του να το αποκοιμήσεις να αντιδράσει με ατελείωτη γκρίνια και κλάμα.  

BOOM Note: Μην ξεχνάς πως κάθε μωρό είναι ένα συναισθηματικό σφουγγάρι. Ό,τι κι αν δοκιμάσεις για να το νανουρίσεις, αν εσύ είσαι φουλ στρεσαρισμένη θα του το μεταδώσεις και δεν θα είναι εύκολο να χαλαρώσει και να αποκοιμηθεί. Αν αισθάνεσαι λοιπόν να καταρρέεις από τις προκλήσεις της μητρότητας, μη διστάσεις, για το καλό το δικό σου και του μωρού σου, να καταφύγεις σε έμπιστους φίλους αλλά και σε έναν ειδικό ψυχικής υγείας. 

Keep in mind: Οι πάνες-βρακάκι Babylino Sensitive Pants χαρακτηρίζονται ως πάνες-βρακάκι top απορροφητικότητας CLASS Α *. Έτσι, δεν υπάρχει λόγος να επιβαρύνεστε με αγορά δυο διαφορετικών συσκευασιών, μια για τη μέρα και μια για τη νύχτα. 

*Ελέγχονται τακτικά και ανεξάρτητα από την SGS. Τα τεστ βασίζονται σε αξιολόγηση αποτελεσματικότητας μέσω τεστ προσομείωσης χρήσης τη νύχτα. 

Μεγάλος Διαγωνισμός BOOM x Babylino Sensitive: Στο πλαίσιο της καμπάνιας «Babylino Day & Night», τα Babylino Sensitive σας δίνουν τη δυνατότητα να κερδίσετε τις πάνες του μωρού σας για έναν χρόνο! Πώς; 

1. Follow @boommag.gr

2. Follow @babylino.greece

3. Comment «ποιο είναι το δικό σας μυστικό για "ήσυχες νύχτες"»

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ