Ο τίτλος «stay-at-home-mom» ανήκει πλέον στους νέους τίτλους εργασίας στο LinkedIn!

Boom Team
Sat, 03/04/2021 - 16:08
0 Comments

Η γνωστή πλατφόρμα επαγγελματικής δικτύωσης LinkedIn, πρόκειται να προβεί σε μεγάλες και σημαντικές αλλαγές, που αφορούν μεταξύ άλλων τις μαμάδες που σταματούν προσωρινά να εργάζονται για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Είναι γεγονός, ότι οι γυναίκες αυτές ζητούσαν εδώ και χρόνια από τη συγκεκριμένη πλατφόρμα να τους παρέχει περισσότερες επιλογές, ώστε να μπορούν να δηλώνουν την αποχή αυτή στα βιογραφικά που αναρτούν.

Έτσι λοιπόν, πλέον, με την επιλογή “stay-at-home-mom” αλλά και με πολλούς ακόμη νέους τίτλους εργασίας, η εφαρμογή LinkedIn δίνει τη δυνατότητα σε γονείς πλήρους απασχόλησης να παρέχουν στο προσωπικό τους προφίλ μια πιο λεπτομερή περιγραφή, εξηγώντας στην ουσία για ποιους λόγους απείχαν από την εργασία τους για ένα διάστημα.  

Photo: Anastasia Shuraeva | Unsplash 

Η απόφαση αυτή δεν έρχεται καθόλου τυχαία τώρα, καθώς μόνο τον τελευταίο χρόνο, οι μητέρες που αναγκάστηκαν λόγω των συνθηκών να απομακρυνθούν από το εργασιακό τους περιβάλλον άγγιξαν τα 2,3 εκατομμύρια. Κάτι που οφείλεται βέβαια στην πανδημία του κορωνοϊού, εξαιτίας της οποίας έκλεισαν τα σχολεία, απαγορεύτηκαν δραστηριότητες και τα παιδιά βρέθηκαν σε συνθήκες καραντίνας με τους γονείς στο σπίτι.

Αφορμή για την εξέλιξη αυτή στάθηκε ένα άρθρο με τίτλο «How a Simple Platform Fix Can Help Millions of Women Trying to Re-enter the Workforce», το οποίο ασκούσε κριτική στην εφαρμογή για την έλλειψη ευέλικτων επιλογών για τις γυναίκες που εγκαταλείπουν την εργασία τους. Μια γυναίκα μάλιστα, η Heather Bolen, εξέφρασε στα σχόλια το πόσο απογοητευμένη νιώθει για το ότι ακόμη και σήμερα, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη εκ μέρους του LinkedIn για πράγματα τόσο αυτονόητα, όπως είναι η άδεια μητρότητας, η γονική άδεια, η άδεια υιοθεσίας, η άδεια πένθους, φροντίδας ηλικιωμένων, ασθένειας, υιοθεσίας και πολλά άλλα. "Δεν θα έπρεπε να ντρεπόμαστε να παίρνουμε άδεια και μετά να επιστρέφουμε", συμπλήρωσε. 

Με πληροφορίες από Fortune.com

Από την Εύα Παπακωνσταντίνου 

 

Με πληροφορίες από Fortune.com