Οι μαθητές του Γαλλικού Σχολείου Θεσσαλονίκης θα "απλώσουν" την πιο πρωτότυπη μπουγάδα!

Μάρω Ζουγανέλη
Tue, 12/10/2021 - 16:13
0 Comments

Ζωγραφιές, ποιήματα, κείμενα, κολάζ, φωτογραφίες και οποιαδήποτε μορφή τέχνης μπορεί να χωρέσει σε μία κόλλα Α4 θα κρεμαστεί στα μανταλάκια της αυλής του Γαλλικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, από τις 11:00 μέχρι τις 18:00. Η Μεγάλη Μπουγάδα θα απαντήσει στο ερώτημα που απασχολεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο όλο τον κόσμο, λόγω πανδημίας: Τι θα κάναμε αν ήμασταν ελεύθεροι σαν τα πουλιά; 

«Όσα προσγειώνονται εδώ σήμερα θα πάνε αλλού αύριο και εμείς ονειρευόμαστε να γίνουμε σαν αυτά για να ξεφύγουμε από τη βαρύτητα και τον εγκλεισμό. Ας πετάξουμε όλοι μαζί κόντρα στον άνεμο με αισιοδοξία, ποιητικότητα και αλληλεγγύη», είναι το μήνυμα της φετινής διοργάνωσης, που αποτελεί στην ουσία μια παγκόσμια εικαστική δράση συμμετοχικής τέχνης, ανοιχτή σε όλες τις ηλικίες.

Η δράση ξεκίνησε το 2006 από τη Γαλλίδα καλλιτέχνιδα και δασκάλα εικαστικών, Joëlle Gonthier, διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια (δύο φορές τον χρόνο) και συγκεντρώνει περίπου 500.000 συμμετέχοντες από χιλιάδες μέρη του κόσμου.

Η ιδέα της ελευθερίας, η ένωση διαφορετικών ανθρώπων, η δημιουργία δεσμών αποτελούν την ουσία της διοργάνωσης. Δεν χρειάζεται να είστε καλλιτέχνες για να πάρετε μέρος. Αρκεί να έχετε καρδιά, φαντασία και διάθεση για μια ωραία περιπέτεια... 

 

BOOM info: Στα γαλλικά η λέξη Πέμπτη γράφεται «jeudi » και ακούγεται όπως η φράση «je dis» που σημαίνει «Εγώ λέω». Η επιλογή της ημέρας Πέμπτης για την διεξαγωγή της διοργάνωσης, δηλώνει πως η δημιουργική δράση μπορεί να συμβεί μια οποιαδήποτε ημέρα.