Οι πιο όμορφες, χουχουλιάρικες, πλεκτές δημιουργίες φτιάχνονται με «Νήμα & Κλωστή»

Μαρία Ιωαννάτου
Fri, 23/12/2022 - 10:25

Λένε πως είναι πραγματική ευλογία να καταφέρεις στη ζωή να κάνεις το χόμπι σου επάγγελμα. Αυτή την ευλογία έχει την τύχη να απολαμβάνει η Αλεξάνδρα Καλύβα, η οποία τα τελευταία 14 χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με τη μεγάλη της αγάπη, το πλέξιμο.

 

Facebook @Νήμα & Κλωστή

«Όλη μου τη ζωή με θυμάμαι να πλέκω, τότε ακόμα που δεν ήταν στη μόδα», λέει στο BOOM η Αλεξάνδρα που έπιασε για πρώτη φορά στα χέρια της νήμα και βελόνες σε ηλικία 8 ετών, παίρνοντας «μαθήματα» πάνω στην τεχνική του πλεξίματος από τη συνονόματη γιαγιά της.

Facebook @Νήμα & Κλωστή

 

Facebook @Νήμα & Κλωστή

Αυτό λοιπόν που ξεκίνησε ως οικογενειακή παράδοση από γιαγιά σε εγγονή, γρήγορα έγινε το πάθος της Αλεξάνδρας και πριν από 5 χρόνια άνοιξε τον δικό της χώρο στον κεντρικό πεζόδρομο της Άρτας. «Είναι ο χώρος μου, το δεύτερο σπίτι μου, λατρεύω να βρίσκομαι εδώ», μάς λέει η κυρία Αλεξάνδρα για το κατάστημα «Νήμα & Κλωστή» που διατηρεί στο οποίο εκτός από τις δημιουργίες που πλέκει η ίδια, μπορεί κανείς να βρει όλα τα υλικά - και τις πολύτιμες συμβουλές της φυσικά - για να ξεκινήσει να πλέκει και ο ίδιος.

Facebook @Νήμα & Κλωστή

«Μπορούμε να αλλάξουμε ή να διορθώσουμε κάτι, να δώσω τις οδηγίες και τις συμβουλές μου, να προτείνω κάποια ποιότητα ή χρώμα νήματος που θεωρώ ότι ταιριάζει καλύτερα σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο», λέει και καταλαβαίνουμε πόση βαρύτητα έχει η γνώμη της για τους πελάτες που επισκέπτονται το κατάστημά της αλλά και όσους την παρακολουθούν στο διαδίκτυο. Αρκεί κανείς να δει τα βίντεο στο κανάλι της στο YouTube με τις χιλιάδες προβολές και θα καταλάβει τι εννοούμε!

Facebook @Νήμα & Κλωστή

Κάτι που έχουμε διαπιστώσει τελευταία και μας το επιβεβαιώνει και η ίδια, είναι ότι το πλέξιμο κερδίζει όλο και μεγαλύτερο έδαφος στις προτιμήσεις του κόσμου που το αντιμετωπίζει ως αγχολυτικό: «Είναι αλήθεια! Το πλέξιμο αποτελεί παγκόσμια τάση πλέον, η οποία συνεχώς εξελίσσεται. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ποιότητες σε νήματα, διαφορετικά χρώματα και σχέδια. Όταν άνοιξα το μαγαζί ήταν μια περίοδος οικονομικής κρίσης με αποτέλεσμα ο κόσμος να κλειστεί στο σπίτι και να ψάξει μια διέξοδο, έναν τρόπο να μπορεί να περάσει ευχάριστα και δημιουργικά την ώρα του. Και τον βρήκε στο πλέξιμο».

Facebook @Νήμα & Κλωστή

Από παιδικά φορέματα, ζακετάκια, παπουτσάκια και κουβέρτες μέχρι αξεσουάρ για τη μαμά, όπως υπέροχες τσάντες και το best-seller σάλι σε ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων, η Αλεξάνδρα μπορεί να δημιουργήσει οτιδήποτε της ζητηθεί - με μια τεχνική όχι τόσο διαδεδομένη στην Ελλάδα - απλά και μόνο βλέποντάς το από φωτογραφία! Όσο γι΄αυτό που της δίνει κίνητρο και δύναμη να συνεχίζει να κάνει αυτό που αγαπά είναι η ευχαρίστηση που παίρνουν οι πελάτες βλέποντας τις όμορφες δημιουργίες της.

 

«Νήμα & Κλωστή»

Διεύθυνση: Σκουφά 47, Άρτα

Τηλέφωνο: 2681 072030

E-mail: alexandracrochet16@gmail.com

Facebook: Νήμα & Κλωστή

Instagram: @alexandracrochet

* Αποστολές σε όλη την Ελλάδα κατόπιν παραγγελίας μέσω προσωπικού μηνύματος ή τηλεφώνου.