Ουκρανία: Ραγίζει καρδιές το βίντεο με τα νεογέννητα που μεταφέρθηκαν σε αυτοσχέδιο καταφύγιο

Μαρία Ιωαννάτου
Fri, 25/02/2022 - 11:03

Από την πρώτη στιγμή της γέννησής τους η ζωή τους έδειξε το πιο σκληρό της πρόσωπο. Την ώρα που ο πόλεμος μαίνεται στην Ουκρανία, εικόνες σαν αυτές που βλέπουμε στο παρακάτω βίντεο μας ραγίζουν την καρδιά. Γιατροί και νοσηλευτές σε νοσοκομείο Παίδων του Ντνίπρο, της τρίτης μεγαλύτερης πόλης στην Ουκρανία, αναγκάστηκαν να μεταφέρουν σε αυτοσχέδιο καταφύγιο στο κτίριο, τα νεογέννητα βρέφη που νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Το βίντεο έστειλε μέσω WhatsApp στους New York Times ο Dr. Denis Surkov, επικεφαλής της ομάδας νεογνών στο συγκεκριμένων νοσοκομείο. «Αυτή είναι η ΜΕΘ νεογνών, σε καταφύγιο για βόμβες. Μπορείτε να το φανταστείτε; Αυτή είναι η πραγματικότητά μας».

Στο βίντεο βλέπουμε κάποια από τα νεογνά να είναι ξαπλωμένα το ένα δίπλα στο άλλο, τυλιγμένα με κουβέρτες, και άλλα να τα κρατούν στην αγκαλιά τους οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου. Ο χώρος μοιάζει με αποθήκη, καθώς έχει κρεβάτια, ράφια και κάποιες τσάντες, πιθανόν τα πράγματα των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να πάνε στο αυτοσχέδιο καταφύγιο του νοσοκομείου.

Δείτε το βίντεο:

 

Πηγή: New York Times