Πώς θα λειτουργούν από αύριο τα σχολεία στην Αττική | Τι ισχύει για παιδότοπους & παιδικές χαρές

Boom Team
Wed, 10/02/2021 - 12:39

Όπως ανακοίνωσε και στο χτεσινό έκτακτο διάγγελμα ο πρωθυπουργός, Κυριακός Μητσοτάκης, από αύριο 11 Φεβρουαρίου ως τις 28 Φεβρουαρίου εφαρμόζεται στην Αττική αυστηρό lockdown, εξαιτίας της ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων.

Σήμερα, λίγο νωρίτερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, προχώρησε σε αναλυτικές ανακοινώσεις. Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση θα ισχύουν τα εξής:

Προβλέπεται τηλεκπαίδευση τόσο για την πρωτοβάθμια όσο και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (νηπιαγωγεία, δημοτικά, ολοήμερα σχολεία, γυμνάσια και λύκεια γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης), καθώς και όλες τις λοιπές εκπαιδευτικές δομές. Εξαιρετικώς επιτρέπεται η διά ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.

Kelly Sikkema @ Unsplash 

Η τηλεκπαίδευση θα διενεργείται πρωινές ώρες για γυμνάσια και λύκεια και μεσημβρινές ώρες για νηπιαγωγεία και δημοτικά, όπως ακριβώς γινόταν και κατά το καθολικό lockdown του Νοεμβρίου. Παράλληλα, αύριο Πέμπτη και ώρες 10-12 το πρωί ξεκινά εκ νέου η προβολή επεισοδίων εκπαιδευτικής τηλεόρασης από την ΕΡΤ2, για τους μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Σημειώνεται, επίσης, ότι σε αναστολή θα βρίσκονται οι Βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, ενώ τα ΑΕΙ συνεχίζουν να λειτουργούν μέσω τηλεκπαίδευσης.

Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία σε παιδικές χαρές και παιδότοπους. 

Σημειώνεται πως τα μέτρα ισχύουν για την Περιφέρεια Αττικής συμπεριλαμβανομένων και όλων των νήσων και της περιοχής της Τροιζινίας.