Τα Babylino Sensitive και η Μυρτώ Κάζη λύνουν όλες τις απορίες για τον αποχωρισμό πάνας!

Μυρτώ Κάζη
Wed, 04/09/2019 - 11:50

Τα Babylino Sensitive και η Μυρτώ Κάζη λύνουν τις πιο ουσιαστικές, αληθινές, ενδιαφέρουσες και «μαμαδίστικες» απορίες σας. Άλλωστε, καμία απορία δεν πρέπει να μένει αναπάντητη, όσο απλή κι αν φαντάζει! Σε αυτό το τεύχος, ελάτε να λύσουμε μαζί το «μυστήριο» του αποχωρισμού της πάνας με σύμμαχο την πάνα-βρακάκι Babylino Sensitive!

Απορία 1: Η κόρη μου είναι 2,5 ετών και, ενώ όλοι μου έλεγαν πως ως κοριτσάκι θα πετύχει πιο γρήγορα τον αποχωρισμό της πάνας, εκείνη δείχνει να μην ανταποκρίνεται. Να ανησυχήσω;

Φένια Χ.

Φυσικά και όχι! Κάθε παιδάκι έχει τους δικούς του ρυθμούς ανάπτυξης και το milestone του αποχωρισμού της πάνας είναι πραγματικά πολύ ξεχωριστό σε κάθε παιδί. Δώστε της τον χρόνο που χρειάζεται και φυσικά κάντε υπομονή ως το καλοκαίρι, όπου τα πράγματα γίνονται πάντα πιο εύκολα. Μόλις φτιάξει ο καιρός, αφήστε τη χωρίς πάνα μέσα στο σπίτι. Έπειτα από τα πρώτα «ατυχήματα», μόνη της θα συνειδητοποιήσει τι πρέπει να κάνει. Παράλληλα, μιλήστε της, εξηγήστε της και τοποθετήστε σε ένα προσβάσιμο σημείο το γιογιό της! Το πιο σημαντικό όμως είναι πρώτα από όλα να αποβάλλετε το δικό σας άγχος!

boom_babylino

Απορία 2: Πότε περνάω από την πάνα στην πάνα-βρακάκι; Πρέπει να το κάνω σε συγκεκριμένη ηλικία;

Μαριάννα Κ.

Η στιγμή της μετάβασης από την πάνα στην πάνα-βρακάκι δεν είναι προκαθορισμένη και είναι σίγουρα διαφορετική για κάθε παιδί. Υπάρχουν, για παράδειγμα, μωράκια που δεν κάθονται εύκολα να τους αλλάξουν πάνα, οπότε η πάνα-βρακάκι διευκολύνει, και μπορεί να ξεκινήσει η χρήση της και πριν τα πρώτα γενέθλια. Με την πάνα-βρακάκι μπορείτε να αλλάξετε το μωράκι σας όρθιο, ακόμα κι όταν μπουσουλάει. Επιπλέον, η χρήση της πάνας-βρακάκι διευκολύνει και στο στάδιο εκπαίδευσης τουαλέτας. Όταν, μάλιστα, το παιδάκι σας γίνει περίπου 2 ετών και αρχίσει να έχει αντίληψη του φύλου του, μπορείτε να προμηθευτείτε την πάνα-βρακάκι Babylino Sensitive Pants Boy & Girl, με πιστοποιημένα φιλικό σχεδιασμό για το δερματάκι του, την μόνη πάνα-βρακάκι στην αγορά με μοναδικά κοριτσίστικα και αγορίστικα σχεδιάκια. Η πάνα-βρακάκι εξυπηρετεί τα μεγαλύτερα παιδάκια που θέλουν να είναι αυτόνομα στο ανεβοκατέβασμά της και προσφέρει άνεση, αποτελεσματική προστασία, φιλικότητα και στιλ! Μόλις τη δοκιμάσει, σίγουρα θα την αγαπήσει!

boom_babylino

Απορία 3: Ο γιος μου είναι έτοιμος να «αποχωριστεί την πάνα του», ωστόσο φοβάμαι ότι αν βγούμε έξω και προκύψει ένα ατύχημα, θα στεναχωρηθεί και εκείνος και εγώ. Τι να κάνω;

Τζωρτζίνα Β.

Τα «ατυχήματα» είναι πάντα μέσα στη διαδικασία που λέγεται «αποχωρισμός πάνας» και, επειδή συμβαίνουν σε όλους, δεν θα πρέπει να σας αγχώνουν καθόλου. Να είστε πάντα εξοπλισμένη με μια αλλαξιά (να περιλαμβάνει, εκτός από ρούχα, οπωσδήποτε κάλτσες και παπούτσια) και στην περίπτωση «ατυχήματος» να φερθείτε απολύτως φυσιολογικά, χωρίς φυσικά ποτέ να προσβάλλετε το παιδάκι σας! Θα συμβεί ίσως κάποιες φορές, αλλά μετά μόνο του θα κατακτήσει τη βόλτα χωρίς «ατυχήματα»!

boom_babylino

Απορία 4: Υπάρχει κάποιο μυστικό για να μην έχουμε βραδινές ενουρήσεις; Η κόρη μου είναι 4,5 ετών και κάποια βράδια βρέχει ακόμη το κρεβάτι της.

Βασιλική Ε.

Την περίοδο του αποχωρισμού της πάνας, θα πρέπει να βάλετε τα δυνατά σας οικογενειακώς! Και ενώ μπορεί το παιδάκι σας να έχει κατακτήσει το κεφάλαιο «τουαλέτα» το πρωί, το βράδυ τα πράγματα όντως δυσκολεύουν. Σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε τα Βρεφικά Υποσέντονα Babylino Sensitive κάτω από το κανονικό του σεντόνι, να ξυπνάτε το παιδάκι σας μία ή δύο φορές κάθε βράδυ για να επισκεφθεί -έστω και μισοκοιμισμένο- την τουαλέτα και φυσικά να μην του δίνετε πολλά υγρά πριν κοιμηθεί!

Απορία 5: Υπάρχει άραγε training για να αποχωριστούμε την πάνα; Δεν σας κρύβω ότι βλέπω την κόρη μου έτοιμη για το βήμα αυτό, αλλά αισθάνομαι ότι κάνω εγώ κάτι λάθος.

Αλεξία Μ.

Αρχικά, να σας πούμε ότι υπάρχουν κάποια «σημάδια» που μας δείχνουν ότι το παιδάκι μας είναι έτοιμο για τον αποχωρισμό της πάνας. Αν, για παράδειγμα, η κόρη σας μπορεί να ντύνεται και να ξεντύνεται μόνη της, αν συγκεντρώνεται σε ένα παιχνίδι για περισσότερο από 5 λεπτά και αν κρατάει την πάνα της στεγνή για περισσότερες από δύο ώρες, τότε ναι, είναι έτοιμη! Τι πρέπει να κάνετε εσείς; Να αγοράσετε ένα γιογιό και να το παρουσιάσετε ως μία πολύ σημαντική κατάκτηση. Να της εξηγήσετε πολλές φορές τη διαδικασία και να τη βάλετε να καθίσει αρκετές φορές στο γιογιό, ακόμα κι αν δεν το χρησιμοποιήσει τελικά. Τοποθετήστε το γιογιό στην τουαλέτα για να είναι στο σωστό περιβάλλον και σταδιακά βάλτε την κόρη σας να ακολουθήσει ένα ένα τα βήματα. «Αισθάνομαι ότι θέλω να πάω τουαλέτα – Το λέω στη μαμά μου – Πάω στην τουαλέτα – Βρίσκω το γιογιό μου». Πάνω από όλα όμως, δείξτε της ότι δεν είστε αγχωμένη για αυτό και ότι κυρίως είναι κάτι που αφορά εκείνη και τη δική της υγιεινή. Την πρώτη φορά που θα πάει στο γιογιό δείξτε ενθουσιασμό και σταδιακά μειώστε τις αντιδράσεις χαράς! Στο τέλος, όλη αυτή η διαδικασία θα πρέπει να είναι απολύτως φυσιολογική!

boom_babylino

BOOM Note:  Για μία μαμά είναι μεγάλη σιγουριά και ασφάλεια να επιλέγει ως «εσώρουχο» του μωρού της (γιατί αυτό ακριβώς είναι οι πάνες, το εσώρουχο του μωρού μας) μια πάνα που πήρε πρώτη στην Ευρώπη τη διεθνή πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100 για απουσία περισσότερων από 200 βλαβερών ουσιών, εξασφαλίζοντας όχι μόνο άριστη απορροφητικότητα αλλά και πιστοποιημένη φιλικότητα. Επίσης, οι ελληνικές βρεφικές πάνες και οι πάνες-βρακάκι Babylino Sensitive συνιστώνται από τον Σύλλογο Επιστημόνων Μαιών και Μαιευτών Αθήνας και από την Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Δερματολογίας.

 Ποιο θέμα θέλετε να baby-λύσουμε στο επόμενο τεύχος; Πείτε μας τι σας απασχολεί με ένα mail στο info@boommag.gr!

Διαβάστε ολόκληρο το 1ο τεύχος του BOOM εδώ!