Τηλεκπαίδευση από σήμερα για Γυμνάσια & Λύκεια | Επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τη Δευτέρα. Όλες οι νέες πληροφορίες

Boom Team
Fri, 08/01/2021 - 10:11

Πρώτη μέρα επιστροφής στις online τάξεις σήμερα για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, ενώ οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αναμένεται να επιστρέψουν στις τάξεις κανονικά τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, όπως επιβεβαιώθηκε και χτες με την επίσημη ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο site του Υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με την οποία: 

"Υπενθυμίζεται η απόφαση της Κυβέρνησης, στη βάση εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών, για διά ζώσης επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Ειδικών Σχολείων όλων των βαθμίδων την προσεχή Δευτέρα 11/1. Στη βάση εγκυκλίου που εστάλη προς τα σχολεία νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία αναλαμβάνουν υπηρεσία, αύριο, Παρασκευή 8/1.

Αύριο, Παρασκευή, 8/1 Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης". 

Σε ό,τι αφορά τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που επιστρέφουν κανονικά στις τάξεις τη Δευτέρα, θα ισχύουν τα εξής:

  • Όλα τα μέτρα που εφαρμόζονταν από την αρχή της σχολικής χρονιάς (υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, χρήση αντισηπτικών, σχολαστικοί καθαρισμοί, τα ειδικά μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστήρια πληροφορικής, μουσικά όργανα κ.ά)
  • Κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός. Ο προγραμματισμός θα γίνεται με ευθύνη των διευθυντών των σχολείων, επομένως, θα υπάρχει δυνατότητα για διαφορετική ώρα έναρξης και λήξης των μαθημάτων και διαφορετικά διαλείμματα.
  • Όπου υπάρχει δυνατότητα, θα χρησιμοποιούνται όλες οι είσοδοι των σχολείων για τους ίδιους λόγους.
  • Οι κηδεμόνες που θα συνοδεύουν τους μικρούς μαθητές στο σχολείο θα στέλνουν sms με τον κωδικό 4 στο 13033.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων, αποφασίστηκε να επιστρέψουν τη Δευτέρα στις τάξεις τους κανονικά και οι μαθητές στις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο. 

Άνοιξε η πλατφόρμα δωρεάν ελέγχου COVID-19 για εκπαιδευτικούς και μαθητές 16 ετών και άνω

Σε ό,τι αφορά τους εκπαιδευτικούς, έχει ήδη ανοίξει ειδική πλατφόρμα αποκλειστικά γι' αυτούς και για μαθητές άνω των 16 ετών, προκειμένου να κάνουν προληπτικά δωρεάν τεστ από τις 14:00 έως τις 17:00 σε 386 σημεία στη χώρα. Επιπλέον, ο ΕΟΔΥ θα διενεργεί και δειγματοληπτικά τεστ στα σχολεία. Τέλος, οι εκπαιδευτικοί θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα πριν τον γενικό πληθυσμό.

 

Το απόγευμα, στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, αναμένονται ανακοινώσεις για την επιστροφή των μαθητών των γυμνασίων και των λυκείων στη διά ζώσης εκπαίδευση. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο να λειτουργήσει πρώτα η Γ' Λυκείου καθώς οι μαθητές της πρόκειται να δώσουν Πανελλαδικές Εξετάσεις, ενώ σήμερα αναμένεται ανακοίνωση για τη μείωση της εκπαιδευτικής ύλης για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Σε τρίτη φάση, θα εξεταστεί το πότε θα ανοίξουν τα γυμνάσια και οι δύο πρώτες τάξεις του λυκείου.