Σήμερα, η Μυρτώ μοιράζεται μαζί μας μία... χειμερινή συνταγή με πλεξούδες με αρακά Melissa και super foods που θα απογειώσουν την ενέργειά και τη διάθεσή σας. Ελάτε να δοκιμάσουμε μαζί τις νέες πλεξούδες με αρακά από τη Melissa που είναι φτιαγμένες από 50% σιμιγδάλι σκληρού σιταριού & 50% αλεύρι αρακά. Η γεύση τους είναι μοναδική και αποτελούν πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών, σιδήρου και μαγγανίου.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 συσκευασία πλεξούδες με αρακά Melissa
1 ρόδι
2 κουτ. σούπας κουκουνάρι
400γρ. σταφίδες
20 γρ. παπαρουνόσπορο
300 γρ. mix ξηρών καρπών
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
100 ml ελαιόλαδο
200 γρ. τυρί της επιλογής σας για το σερβίρισμα (αν θέλετε).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένα νερό με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας, δηλαδή περίπου 7-8 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα άλλα συστατικά. Όταν βράσουν τα μακαρόνια μας και τα σουρώσουμε τα προσθέτουμε στο μπολ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Σερβίρουμε και προσθέτουμε τριμμένο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι!