Baby on board: Q&A | Οι γονείς ρωτούν, η ομάδα της CYBEX απαντά

Boom Team
Mon, 20/03/2023 - 16:24

Γνωρίζετε καλά ότι το παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου είναι απαραίτητο για κάθε διαδρομή με το παιδί. Έχετε όμως άπειρα ερωτήματα για τη σωστή επιλογή και χρήση του και μας τα στείλατε στο IG account του BOOM. Γι’ αυτό κι εμείς αναζητήσαμε τις απαντήσεις στη CYBEX, τη No1 εταιρεία παγκοσμίως στον κλάδο της βρεφανάπτυξης, που κατέχει ηγετική θέση στην παιδική ασφάλεια, συνδυάζοντας την έξυπνη λειτουργικότητα με το σύγχρονο design, τη μέγιστη ασφάλεια και την κορυφαία ποιότητα.

Περιμένουμε από μέρα σε μέρα το μωρό μας… Έχω ακούσει ότι είναι υποχρεωτικό από την πρώτη φορά που θα μπει στο αυτοκίνητο, για να μεταφερθεί από το μαιευτήριο στο σπίτι, να τοποθετηθεί σε βρεφικό κάθισμα. Ισχύει;

A Πράγματι, είναι υποχρεωτικό το μωρό να κάθεται σε κάθισμα αυτοκινήτου από την πρώτη κιόλας διαδρομή. Αποτελεί, μάλιστα, προϋπόθεση για την έξοδο από το μαιευτήριο, συνεπώς πρόκειται για μία από τις πρώτες αγορές που θα πρέπει να κάνετε. Σας προτείνουμε να επιλέξετε ένα κάθισμα επώνυμο και πιστοποιημένο από ανεξάρτητους φορείς, όπως το βραβευμένο μας Cloud Z2 i-Size. Μην ξεχνάτε ότι μέχρι 15 μηνών θα πρέπει να είναι τοποθετημένο με φορά προς τα πίσω!

Q Το παιδί μου κοντεύει να με φτάσει σε ύψος και λέει ότι θέλει να αρχίσει να κάθεται σε κάθισμα «για μεγάλους»… Μέχρι ποια ηλικία χρειάζεται το παιδικό κάθισμα;

Κατανοούμε πόσο μεγάλη πρόκληση είναι, ωστόσο έτσι εξασφαλίζεται η μέγιστη ασφάλειά του. Πρέπει να κάθεται σε παιδικό κάθισμα μέχρι να γίνει 12 ετών (ή 150 εκατοστά ύψος). Όταν ξεπεράσει τα 100 εκατοστά, μπορείτε να επιλέξετε ένα κάθισμα που δένεται με τις ζώνες του αυτοκινήτου, όπως το Solution T i-Fix που καλύπτει τις ανάγκες του για όσο μεγαλώνει, χάρη στην αυτόματη προσαρμογή ύψους και μήκους. Δίνοντας εσείς το καλό παράδειγμα της ζώνης ασφαλείας, θα ακολουθήσει κι εκείνο! 

Q Η ξαδέρφη μου μου χάρισε το κάθισμα αυτοκινήτου που χρησιμοποιούσε για το δικό της μωρό. Διάβασα όμως κάπου ότι τα μεταχειρισμένα καθίσματα δεν είναι ασφαλή.

Κάτι που ίσως πολλοί δεν γνωρίζουν είναι πως και τα καθίσματα αυτοκινήτου έχουν μέση διάρκεια ζωής περίπου τα 7-8 χρόνια, από τη στιγμή που το παιδί θα τα χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά. Συνεπώς, δεν είναι ασφαλές να χρησιμοποιείτε μεταχειρισμένα καθίσματα. Μάλιστα, σε περίπτωση που ένα κάθισμα έχει εμπλακεί σε ατύχημα, είναι απαραίτητο να αντικατασταθεί και να μη χρησιμοποιηθεί ξανά.

Q Διάβασα κάπου ότι πλέον υπάρχουν και παιδικά καθίσματα με αερόσακους. Να τα προτιμήσω;

A H τεχνολογία του αερόσακου, βασικό χαρακτηριστικό ασφαλείας, δεν είχε αξιοποιηθεί στην κατηγορία των παιδικών καθισμάτων μέχρι την κυκλοφορία του Anoris T i-Size: το μοναδικό κάθισμα με ενσωματωμένο αερόσακο που καλύπτει όλο το σώμα του παιδιού, θέτοντας νέα πρότυπα στην ασφάλεια. Αξίζει πραγματικά να το εμπιστευτείτε, καθώς παρέχει περίπου 50%* περισσότερη προστασία από τα καθίσματα με ζώνες ασφαλείας και απεριόριστη άνεση και επικοινωνία, μιας και τοποθετείται με φορά προς τα εμπρός.

Q Τώρα που μεγαλώνει το μωρό μου, νομίζω ότι δεν του αρέσει που κάθεται με φορά προς τα πίσω! Μέχρι ποια ηλικία το κάθισμα πρέπει να κοιτάει ανάποδα;

A Σύμφωνα με τον τελευταίο Κανονισμό της ΕΕ UN R129/03 i-Size, τουλάχιστον μέχρι την ηλικία των 15 μηνών (περίπου 76 εκατοστά ύψος) και ιδανικά μέχρι 4 ετών. Σε κάθε περίπτωση, για κάθε διαδρομή με το αυτοκίνητο, μικρή ή μεγάλη, τα παιδιά πρέπει να κάθονται στο κατάλληλο κάθισμα αυτοκινήτου, ανάλογα με το ύψος και την ηλικία τους. 

Τα παιδικά καθίσματα της CYBEX που είναι η απάντηση σε όλες τις απορίες σας

Cloud Z2 i-Size: Μια ασφαλής αγκαλιά εκτός σπιτιού  | Κατάλληλο από τη γέννηση έως περίπου 24 μηνών (45-87εκ.)

  • Διαθέτει μία επιπλέον θέση ανάκλισης εντός αυτοκινήτου, που επιτρέπει στο παιδί να χαλαρώνει χωρίς συμβιβασμούς στην ασφάλεια.
  • Ένα πρόσθετο βελτιωμένο μαξιλάρι δημιουργεί μια σχεδόν επίπεδη θέση για τα νεογέννητα.
  • Η επιβίβαση και αποβίβαση του παιδιού γίνεται παιχνιδάκι, χάρη στη δυνατότητα περιστροφής έως και 180° της βάσης Ζ2.
  • Εκτός αυτοκινήτου, ξαπλώνει σε εργονομική οριζόντια θέση και τοποθετείται πάνω σε όλα τα καρότσια της CYBEX.

Anoris T i-Size: Μέγιστη ασφάλεια χωρίς συμβιβασμούς | Kατάλληλο από 15 μηνών έως 6 ετών (76-115 εκ.)

 

  • Έχει διακριθεί από την ADAC με την υψηλότερη βαθμολογία που έχει δοθεί ποτέ σε παιδικό κάθισμα για την ασφάλεια.
  • Διαθέτει ενσωματωμένο αερόσακο, που ενεργοποιείται σε χιλιοστά του δευτερολέπτου, καλύπτοντας όλο το σώμα του παιδιού, για 50%* μεγαλύτερη ασφάλεια σε περίπτωση μετωπικής σύγκρουσης.
  • Προσφέρει άπλετο χώρο για τα πόδια του παιδιού έως και 6 ετών και μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, ιδιαίτερα πολύτιμη στα πολύωρα ταξίδια!
  • Με φορά προς τα εμπρός, επιτρέπει στους γονείς να αλληλεπιδρούν εύκολα με το παιδί ενώ οδηγούν, κοιτώντας το από τον καθρέφτη.

*Το ποσοστό προέρχεται από τα αποτελέσματα εσωτερικών δοκιμών και ελέγχων, λαμβάνοντας υπόψη τα κριτήρια για μετωπικές συγκρούσεις ADAC (2021). 

Solution T i-Fix: Ευελιξία και μέγιστη ασφάλεια | Κατάλληλο για παιδιά 3-12 ετών (100-150 εκ.)

  • Έχει ρυθμιζόμενο ύψος 12 θέσεων που προσαρμόζεται με το ένα χέρι και συμβαδίζει τέλεια με τον ρυθμό ανάπτυξης των παιδιών.
  • Tα προστατευτικά του για το κεφάλι και τους ώμους προσαρμόζονται εύκολα, με το ένα χέρι, ανάλογα με τις προσωπικές ανάγκες χώρου κάθε παιδιού.
  • Εξασφαλίζει άνετο ύπνο στα ταξίδια, χάρη στο πατενταρισμένο ανακλινόμενο προσκέφαλο που εμποδίζει το παιδικό κεφαλάκι να γείρει μπροστά.
  • Είναι πιστοποιημένο με το πρότυπο ασφαλείας UN R129/03, το οποίο ενσωματώνει αυστηρές διαδικασίες δοκιμής για την απόδοση σε πλευρικές συγκρούσεις.

Pallas G i-Size: Μεγαλώνει μαζί με το παιδί! | Κατάλληλο για παιδιά μεγαλύτερα από 15 μηνών έως 12 ετών (76-150εκ.)

  • Ένα κάθισμα 2-σε-1, καθώς η ρυθμιζόμενη ασπίδα πρόσκρουσης, που προστατεύει το παιδί μέχρι τα 21 κιλά, αργότερα αφαιρείται και το κάθισμα ασφαλίζεται με τη ζώνη του οχήματος, αποτελώντας μια μακροχρόνια λύση.
  • Μειώνει κατά 40% τον κίνδυνο τραυματισμών στον αυχένα και ασφαλίζει το παιδί σε δευτερόλεπτα, χάρη στην προηγμένη ασπίδα πρόσκρουσης.
  • Bραβευμένο από την ADAC, συνδυάζει την άνεση με την ασφάλεια και την εργονομία. 

Η CYBEX είναι «Car Safety Leader» παγκοσμίως, με 450+ βραβεία από ανεξάρτητους οργανισμούς. Έχοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια, την καινοτομία και τη λειτουργικότητα, σχεδιάζει προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης ζωής, κάνοντας την καθημερινότητα γονιών και παιδιών ευκολότερη. Η ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων περιλαμβάνει καθίσματα αυτοκινήτου, καρότσια και παιδικά έπιπλα.

CYBEX

Website: www.cybex-online.com

Facebook: cybexGR

Instagram: cybex_global

Διαβάστε αυτό και πολλά ακόμα άρθρα στο νέο τεύχος του BOOM που μπορείτε να διαβάσετε online πατώντας στο εξώφυλλο!