Εκπαίδευση τουαλέτας με... «coach» τις Babylino Sensitive Pants!

Μυρτώ Κάζη
Tue, 19/09/2023 - 17:41

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ημέρα που με πήραν από τον παιδικό σταθμό του γιου μου, κι ενώ απάντησα με τρεμάμενη φωνή ‒γιατί εννοείται πως είχα προλάβει να κάνω στο μυαλό μου 100 σενάρια τρόμου‒, το παιδί ήθελε απλά να μου πει πως κατάφερε να κάνει πιπί στην τουαλέτα και πήρε κι αυτοκόλλητο! Η χαρά ήταν μεγάλη και ήταν λογικό να θέλει να τη μοιραστεί με τη μαμά!

Photo: Tomsickova Tatyana/Shutterstock

Ιστορίες βγαλμένες από τη ζωή με ένα τρίχρονο! Πόσα τέτοια περιστατικά δεν έχουμε να μοιραστούμε όλοι οι γονείς που περάσαμε με επιτυχία την απαιτητική «πίστα» του potty training... Από την πρώτη φορά που βάλαμε το παιδί μας να καθίσει στην τουαλέτα και φοβόταν ότι θα πέσει μέσα στην τρύπα της λεκάνης, μέχρι τις αμέτρητες φορές που έκλαιγε απαρηγόρητο επειδή ξεχάστηκε με το παιχνίδι και δεν πρόλαβε, ή το μεγάλο δράμα της νυχτερινής ενούρησης... Έχοντας αλλάξει μισοκοιμισμένη δεκάδες φορές σεντόνια μέσα στη νύχτα και μετά την εμπειρία μου με δύο παιδιά, αυτό που κατάλαβα είναι πως η δυσκολία στην εκπαίδευση τουαλέτας βρίσκεται στην εξής παγίδα: Ενώ το παιδί είναι έτοιμο για τη μετάβαση και το δείχνει με κάθε τρόπο (πηγαίνει μόνο του στην τουαλέτα, το λέει όταν θέλει, προσπαθεί να βγάλει μόνο του την πάνα), υπάρχουν αυτά τα μικροατυχήματα που μπορεί να σε γυρίσουν βήματα πίσω. Γι’ αυτό -και ειδικά για το στάδιο της μετάβασης-, χρειάζεσαι δυνατούς συμμάχους, όπως είναι οι πάνες-βρακάκι Babylino Sensitive Pants.

Στα πολύωρα ταξίδια ή όταν πρόκειται να πάμε για παιχνίδι, χάρη στις Babylino Sensitive Pants μπορούμε να είμαστε ήσυχοι. Έξτρα λεπτές, απαλές, επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει, προλαμβάνοντας την εφίδρωση, τον κνησμό και τους ερεθισμούς. Μην ξεχνάμε πως είναι οι πρώτες στην Ευρώπη που πήραν τη διεθνή πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100 για απουσία πάνω από 200 βλαβερών ουσιών, και περιέχουν εκχύλισμα χαμομηλιού, για επιπλέον φροντίδα. Συνιστώνται από την Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Δερματολογίας.

Ακόμα κι αν έχουμε ξεκινήσει την εκπαίδευση τουαλέτας, το πρώτο διάστημα φοράμε τα βράδια στο παιδί τις Babylino Sensitive Pants, τις πάνες-βρακάκι που ανήκουν στην υψηλότερη κατηγορία προστασίας με top απορροφητικότητα, CLASS A. Με ελεγμένη προστασία κατά των διαρροών, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως πάνες νυκτός, και μάλιστα είναι ελεγμένες με προσομοίωση πραγματικής νυχτερινής χρήσης σε διαπιστευμένο ανεξάρτητο εργαστήριο.

Με τεχνολογία Dry Matrix και πυρήνα 30% μεγαλύτερης απορροφητικότητας σε σχέση με άλλες επώνυμες πάνες, είναι ειδικά σχεδιασμένες ώστε να προστατεύουν από διαρροές και να προσφέρουν στεγανότητα ακόμα και μετά από πολύωρη χρήση.

Τα παιδιά χαίρονται που φορούν την πρώτη τους πάνα-βρακάκι! Οι Babylino Sensitive Pants έχουν unisex σχέδια εμπνευσμένα από τη φύση, που θα ενθουσιάσουν ακόμα και τα πιο μικρά fashion icons! Επιπλέον, προσφέρουν ελευθερία κινήσεων χάρη στην τεχνολογία «all around elastic», για ελαστικότητα και τέλεια εφαρμογή περιμετρικά στη μεσούλα και στα ποδαράκια, ενώ αφαιρούνται εύκολα σαν εσώρουχο, και από τα ίδια τα παιδιά, που είναι πολύ βοηθητικό!

Έτοιμοι για τη μεγάλη αποστολή; Γονείς, ψυχραιμία, μπορεί η εκπαίδευση τουαλέτας να μοιάζει βουνό στην αρχή, αλλά υπάρχουν τρόποι να γίνει χαλαρά και αβίαστα, σαν παιχνίδι! Και να πώς:

  1. Αφήστε το παιδί να διαλέξει μόνο του το γιογιό του – θα εξοικειωθεί πιο εύκολα με αυτό το μεταβατικό αξεσουάρ.
  2. Αντιμετωπίστε το γιογιό σαν ένα παιχνίδι: «Τι λες, θα στοχεύσεις μέσα με τα τσισάκια σου;».
  3. Φροντίστε να το ρωτάτε συχνά αν θέλει τουαλέτα, χωρίς να το πιέζετε. Αν βρίσκεστε στον δρόμο, ειδικά σε ένα ταξίδι, κάντε τακτικά στάσεις για να το διευκολύνετε να πάει στην τουαλέτα.
  4. Μπορείτε να έχετε στο σπίτι έναν πίνακα επιβράβευσης και να ενθαρρύνετε το παιδί με ένα βραβείο ακόμα και για την προσπάθειά του, με αυτοκόλλητα ή με περισσότερες ώρες παιχνιδιού.
  5. Συνεργαστείτε με το σχολείο του παιδιού ώστε να ακολουθείτε τον ίδιο ρυθμό και να «βρίσκεστε στην ίδια σελίδα»!

 Διαβάστε αυτό και πολλά ακόμα άρθρα στο νέο του BOOM που μπορείτε να διαβάστε online πατώντας στο εξώφυλλο!