Καλοκαιρινές διακοπές: 10 τρόποι να απασχολήσουμε τα παιδιά στο πλοίο

Μαρία Ιωαννάτου
Tue, 08/08/2023 - 10:25

Η στιγμή που περιμένατε όλο τον χρόνο επιτέλους έφτασε! Βαλίτσες έτοιμες, εισιτήρια ανά χείρας και επιτέλους βρίσκεστε μέσα στο καράβι έτοιμοι να ξεκινήσετε τις καλοκαιρινές διακοπές σας. Πώς όμως θα περάσουν οι ώρες μέχρι να φτάσετε στον προορισμό σας; Οι εποχές που ξυπνούσατε μόνο όταν πιάνατε λιμάνι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, καθώς πρέπει πλέον να φροντίζετε να κρατάτε τα παιδιά σας συνεχώς απασχολημένα. Η ομάδα του ΒΟΟΜ σας δίνει μερικές ιδέες...

Φωτογραφία από Diana Grytsku (Freepik)

1. Ταΐζουμε τους γλάρους: Μια βόλτα στο κατάστρωμα πάντα ενθουσιάζει τα μικρά παιδιά! Δοκιμάστε να ταΐσετε τους γλάρους και να βγάλετε τις πιο απίθανες φωτογραφίες!

2. Ψάχνουμε τα δελφίνια: Αν είστε τυχεροί μπορεί να συναντήσετε δελφίνια να κάνουν εντυπωσιακές βουτιές στα ανοιχτά της θάλασσας! Τα μικρά σας θα ενθουσιαστούν!

3. Ονόμασε το ψάρι: Μιλήστε στα παιδιά για τα είδη των ψαριών με οδηγό σας το διαδίκτυο. Πόσα υπάρχουν; Πώς ονομάζονται; Πού θα τα συναντήσετε;

Φωτογραφία από jeshoots.com (Unsplash)

4. Μαθαίνουμε Γεωγραφία: Το ταξίδι με το πλοίο είναι μία καλή ευκαιρία να κάνουμε επανάληψη στη Γεωγραφία. Ανοίξτε τον χάρτη και σημειώστε από ποια νησιά θα περάσει το καράβι μέχρι να φτάσει στον τελικό προορισμό του.

5. Ζωγραφική: Επιστροφή στο σαλόνι του πλοίου και είναι ώρα για καλλιτεχνίες! Ζωγραφίστε παρέα με το παιδί και πάντα με θεματολογία το καλοκαίρι και τις διακοπές!

6. Επιτραπέζια παιχνίδια: Δεν φαντάζεστε πόσο γρήγορα περνάει η ώρα στο πλοίο παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια! Πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας προμηθευτείτε αρκετά σε pocket size, τα οποία θα σας φανούν χρήσιμα και στην παραλία.

Φωτογραφία από @pvproductions (Freepik)

7. Βόλτα στα καταστήματα: Ώρα για εξερεύνηση! Πάντα υπό την επίβλεψή σας και χωρίς να ενοχλείτε τους συνεπιβάτες σας, κάνετε μια βόλτα στα καταστήματα του πλοίου για να περάσει ευχάριστα η ώρα σας.

8. Νέες γνωριμίες: Τα παιδιά κάνουν πολύ εύκολα νέους φίλους. Το πλοίο είναι το κατάλληλο μέρος για να γνωρίσουν παιδιά της ηλικίας τους και να περάσουν ευχάριστα τον χρόνο τους μέχρι να φτάσετε στον προορισμό σας.

9. Μουσική: Φτιάξτε μια λίστα με τα αγαπημένα τραγούδια του παιδιού στο smartphone σας και δώστε του να ακούσει χρησιμοποιώντας ακουστικά -σε χαμηλή πάντα ένταση- ώστε να μην ενοχλείτε τους γύρω σας.

10. Ταινίες: Αν εξαντλήσετε κάθε ιδέα για απασχόληση στο πλοίο και δεν έχετε φτάσει ακόμα στον προορισμό σας, ίσως θα πρέπει να καταφύγετε στη λύση του tablet. Πάντα με την επίβλεψή σας και με χρονικό όριο για τη χρήση του.

Φωτογραφία από Thomas Quinn (Pixabay)

BOOM Note: Πριν από το ταξίδι μιλήστε στο παιδί για τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε μέσα στο πλοίο. Δεν ενοχλούμε τους γύρω μας, δεν τρέχουμε και δεν φωνάζουμε. Τηρούμε τους κανόνες προστασίας από τον κορωνοϊό, φοράμε μάσκα όταν κάνουμε βόλτα μέσα στο πλοίο ή στο κατάστρωμα και δεν αφήνουμε ποτέ το παιδί από τα μάτια μας! Καλό ταξίδι!