Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα λόγω της κακοκαιρίας

Boom Team
Sun, 17/01/2021 - 21:11
0 Comments

Καθώς αναμένεται η τρίτη φάση της κακοκαιρίας "Λέανδρος", αρκετά είναι τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία που θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, σε περιοχές που επικρατεί ισχυρός παγετός και συγκεκριμένα:

 • Όλα τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία στον δήμο Ωρωπού.
 • Όλα τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία στον δήμο Διονύσου.
 • Στον δήμο Αχαρνών, τα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Βαρυπόμπης, Θρακομακεδόνων και στο Ολυμπιακό Χωριό, όπως και το 24ο Δημοτικό και το 35ο Νηπιαγωγείο στην περιοχή Πλάτωνα.
 • Στον δήμο Μαραθώνα, στις Δημοτικές Ενότητες Βαρνάβα και Γραμματικού.
 • Στον δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας, τα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Περιφέρεια Αττικής ανάλογα με την εξέλιξη της κακοκαιρίας θα επαναξιολογήσει αύριο το πρωί την κατάσταση κι εφόσον απαιτείται, ενδέχεται να αποφασίσει το κλείσιμο των σχολείων και σε άλλες περιοχές. Επίσης, η περιφέρεια για λόγους ασφαλείας έναντι της κακοκαιρίας, συστήνει στους πολίτες, σε περιοχές όπου υπάρχει παγετός, να μετακινούνται με ιδιαίτερη προσοχή και να ακολουθούν τις οδηγίες και τις συστάσεις των τοπικών αρχών.

 • Κλειστά θα παραμείνουν Δευτέρα και Τρίτη τα σχολεία στον δήμο Καλαβρύτων
 • Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του ολικού παγετού που επικρατούν στη Δυτική Μακεδονία, με απόφαση των δημάρχων των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών, τα νηπιαγωγεία, δημοτικά και σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν κλειστά. Επίσης, θα παραμείνουν κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί, ενώ θα λειτουργήσει κανονικά το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας που εδρεύει στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Φελλίου Γρεβενών και τα σχολεία στον δήμο Πρέσπας που θα λειτουργήσουν δύο ώρες αργότερα από την κανονική έναρξη.
 • Στην Κεντρική Μακεδονία επίσης θα παραμείνουν κλειστά νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης. Αναλυτικότερα, κλειστές θα παραμείνουν οι μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στον δήμο Ωραιοκάστρου, στον δήμο Λαγκαδά και στην κοινότητα Χορτιάτη του δήμου Πυλαίας- Χορτιάτης.  
 • Κλειστά όλα τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία και στους Δήμους Βέροιας και Κιλκίς.  
 • Στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής, στον δήμο Αριστοτέλη κλειστά θα παραμείνουν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία στις κοινότητες Αρναίας, Στανού, Παλαιοχωρίου, Νεοχωρίου, Βαρβάρας και Μεγάλης Παναγιάς.  Στις υπόλοιπες κοινότητες του δήμου Αριστοτέλη τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν κανονικά.  
 • Κλειστό θα παραμείνει και το δημοτικό σχολείο στον δήμο Πολυγύρου ενώ οι σχολικές μονάδες που θα λειτουργήσουν θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στις 9.00 π.00μ.  
 • Στην Πέλλα δεν θα λειτουργήσουν το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Φωτεινής, το Νηπιαγωγείο Αγίας Φωτεινής, το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αθανασίου, το Νηπιαγωγείο Αγίου Αθανασίου, το Δημοτικό Σχολείο 'Αρνισσας, το Νηπιαγωγείο 'Αρνισσας, το Δημοτικό Σχολείο Ζέρβης, το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Γραμματικού, το Δημοτικό Σχολείο Παναγίτσας, το Νηπιαγωγείο Παναγίτσας, το Δημοτικό Σχολείο Περαίας, το Νηπιαγωγείο Περαίας.  
 • Στις δημοτικές ενότητες Αρέθουσα, Εγνατίας και Απολλωνίας του δήμου Βόλβης, δεν θα λειτουργήσουν λόγω ψύχους και παγετού τα δημοτικά και νηπιαγωγεία Αρέθουσας, Προφήτη, Νέας Απολλωνίας και το νηπιαγωγείο Στίβου.   Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Δίου-Ολύμπου στην Πιερία, η προσέλευση των μαθητών σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία θα πραγματοποιηθεί στις 09:30 π.μ. 
 • Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία της Χίου καθώς και το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) και το Ειδικό Γυμνάσιο Χίου, λόγω της κακοκαιρίας, ανακοινώθηκε με απόφαση του δημάρχου Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη.
 • Επίσης, με απόφαση του δημάρχου Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρου, δεν θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία του Μανταμάδου, της Στύψης, της Κάπης, της Κλειούς, του Λεπέτυμνου, του Σκαλοχωρίου, της Βατούσας, της Φίλιας, της Συκαμιάς και των Χιδήρων. Επίσης, έκλεισαν σήμερα το πρωί με απόφαση του δημάρχου Στρατή Κύτελη και τα σχολεία του δήμου Μυτιλήνης, λόγω της κακοκαιρίας που επικρατεί στο νησί.  

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που δεν θα πάνε στο σχολείο, είτε εξαιτίας κρούσματος κορωνοϊού είτε εξαιτίας της κακοκαιρίας, θα συνεχίσουν τα μαθήματά τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ και lifo.gr