Πώς θα μεγαλώσουμε κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Boom Team
Thu, 29/09/2022 - 12:59

Όσο παράλογο κι αν ακούγεται, παρά την κοινωνική πρόοδο και τις ραγδαίες εξελίξεις, ακόμα και σήμερα βλέπουμε να αναπαράγονται σχεδόν καθημερινά γύρω μας αναχρονιστικά στερεότυπα, που εγκλωβίζουν συχνά τη γυναίκα σε ξεπερασμένα πρότυπα ομορφιάς ή την παρουσιάζουν ως «αδύναμο φύλο». Γι' αυτό, οι γονείς ειδικά των κοριτσιών καλούνται να τους μάθουν από νωρίς να αγαπούν τον εαυτό τους και να στηρίζονται στις δυνάμεις τους. Πώς όμως ένας σύγχρονος γονιός θα βοηθήσει την κόρη του να καλλιεργήσει το αίσθημα της επάρκειας και της εσωτερικής ασφάλειας, να μάθει πώς θα γίνει σύμμαχος με τον εαυτό της και να μπορεί να επιβιώσει με αξιοπρέπεια κι αυτοπεποίθηση σε μια τόσο προκλητική κι απαιτητική κοινωνία; Η σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης Μαριαλένα Νικολοβγένη μας δίνει πολύτιμες συμβουλές. 

Photo: Elina Sazonova @ Pexels 

1. Βοηθήστε τη να ανακαλύψει ποια είναι τα δυνατά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς της και πώς μπορεί να τα αξιοποιεί στην καθημερινότητά της. Καλό είναι, αναχρονιστικές πεποιθήσεις, όπως ότι ο προορισμός μιας γυναίκας είναι να παντρευτεί και να κάνει παιδιά, να μην αναπαράγονται. Άλλωστε ο γάμος είναι επιλογή και όχι τετελεσμένο γεγονός!

2. Ενθαρρύνετέ τη να αναγνωρίσει και να αξιοποιήσει τα ταλέντα και τα χαρίσματά της. Να έχει στόχους και να μπορεί να τους διεκδικεί με θάρρος. Αυτό σημαίνει να της ανοίγουμε τον δρόμο και την προοπτική για επαγγελματική καταξίωση και επιτυχία.

Photo: Jonathan Borba @ Pexels 

3. Τονίστε τη σημασία της φροντίδας για την ψυχική και σωματική της υγεία. Να μάθει πώς να αφουγκράζεται τις ανάγκες της και τα συναισθήματά της και να μπορεί να τα ικανοποιεί και να λύνει τα προβλήματά της βασισμένη στις δικές της δυνατότητες. Κι όχι να περιμένει τον πρίγκιπα...

Photo: Снежана @ Pexels

4. Φέρτε ως παράδειγμα υγιή πρότυπα που θα την εμπνέουν να γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού της. Εκτός από «πριγκίπισσες», ας μάθουν και πώς να γίνονται μαχήτριες της ζωής. Υπάρχουν αντίστοιχες παιδικές ταινίες, όπως το Brave, Βαϊάνα κ.ά που παρουσιάζουν μια άλλη, πιο σύγχρονη πλευρά της γυναικείας φύσης.

5. Τονίστε τη σημασία του να είναι ανεξάρτητη και να έχει ισότιμες και υγιείς συντροφικές σχέσεις που θα προάγουν την αγάπη, την εκτίμηση, τον σεβασμό.

Meet Marialena: Η Μαριαλένα Νικολοβγένη είναι σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης κι ενδυνάμωσης κι έχει μια αποστολή: Να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε μια απολαυστική καθημερινότητα, που θα αποτελέσει τη βάση για μια ζωή γεμάτη χαρά, επιτυχία και ευημερία. Πώς; Υιοθετώντας κι εφαρμόζοντας νέα εργαλεία, νέες στρατηγικές και νέες γνώσεις μέσω των οποίων θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τους στόχους μας εύκολα και γρήγορα.

Site: marialenanikolovgeni.gr

Facebook: MarialenaNikolovgeni

Instagram: marialena_nikolovgeni