Τώρα που έκλεισαν και τα σχολεία κι έχουμε αρκετό ελεύθερο χρόνο, μπαίνουμε με τα παιδιά στην κουζίνα, σηκώνουμε τα μανίκια και πλάθουμε σμυρναίικα κουλουράκια με τα δυο χεράκια!
Προετοιμασία: 30′ | Μαγείρεμα: 25′ | Μερίδες: 50 | Βαθμός δυσκολίας: εύκολο
Υλικά:
- 500 γρ. αλεύρι μαλακό Νο2 Μύλοι Αγίου Γεωργίου
- 250 γρ. φρέσκο βούτυρο
- 250 γρ. ζάχαρη
- ½ ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
- 1 αυγό
- 2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας Μύλοι Αγίου Γεωργίου
- 1 αυγό με λίγο γάλα, για την επάλειψη
Εκτέλεση (δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ)
1. Χτυπάμε πολύ καλά τη ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ, μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια και το αυγό και χτυπάμε καλά.
2. Προσθέτουμε τον χυμό, μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα. Σβήνουμε το μίξερ και αφαιρούμε τον κάδο και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.
3. Με ένα κουτάλι ή με μια μαρίζ ανακατεύουμε το μείγμα και συνεχίζουμε δουλεύοντας τη ζύμη με το χέρι (η ζύμη δεν θα πρέπει να κολλάει στα χέρια).
4. Πλάθουμε κουλουράκια σε σχήμα βαρκούλας περίπου 25 γραμμάρια το καθένα και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα. Αλείφουμε με το αυγό από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά.
@alevri.com.gr | @myloiagiougeorgiou | @myloiagiougeorgiou | Μύλοι Αγίου Γεωργίου
Διαβάστε αυτό και πολλά ακόμα άρθρα στο νέο, ανοιξιάτικο τεύχος του BOOM που μπορείτε να διαβάσετε online πατώντας το εξώφυλλο!
