Back to school is as sweet as it gets!
Η Μυρτώ μαζί με τον Οδυσσέα και την Ιριάνα, ετοίμασαν για εσάς την πιο λαχταριστή τούρτα με μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου!
Τα μπισκότα που εμπιστεύεται η μαμά και λατρεύουν τα παιδιά! Τα Μιράντα Παπαδοπούλου αποτελούνται από 70% δημητριακά και αποτελούν τη βάση για τις πιο τέλειες συνταγές! Ακολουθεί η συνταγή για να φτιάξετε αυτή την pinterest-ική τούρτα που θα λατρέψετε οικογενειακώς!
Χρόνος προετοιμασίας 40’
Χρόνος αναμονής 120'
Υλικά (στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 18 εκ.)
Για τη βάση
1 πακέτο (250 γρ.) Μιράντα Παπαδοπούλου κλασσικά
140 γρ. βούτυρο αγελάδος
22 γρ. κακάο
17 γρ. ζάχαρη άχνη
Για τη μους σοκολάτα γάλακτος
200 ml κρέμα γάλακτος
125 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
50 ml γάλα
38 γρ. ζάχαρη
1 φύλλο ζελατίνης
Για τη μους βανίλια
200 ml κρέμα γάλακτος
17 γρ. ζάχαρη άχνη
½ stick βανίλιας ή 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 φύλλα ζελατίνης
Γλάσο σοκολάτας γάλακτος
100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
70 γρ. κρέμα γάλακτος
Διακόσμηση:
22 μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου κλασσικά
Λευκή ζαχαρόπαστα
Σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
Πολύχρωμα σοκολατάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Κάνουμε τα μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου σκόνη και προσθέτουμε το κακάο, τη ζάχαρη άχνη, το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα που έχουμε επενδύσει με χαρτί ψησίματος και σχηματίζουμε μια βάση πιέζοντας ελαφρά. Μεταφέρουμε στο ψυγείο να δέσει για τουλάχιστον μισή ώρα.
Για τη μους σοκολάτα γάλακτος: βουτάμε το φύλλο ζελατίνης στο νερό για 10 λεπτά. Λιώνουμε τη σοκολάτα με τη ζάχαρη και το γάλα. Προσθέτουμε τη ζελατίνη και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να διογκωθεί και προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα σοκολάτας γάλακτος. Μεταφέρουμε στη φόρμα και το αφήνουμε να δέσει στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
Για τη μους βανίλια: βουτάμε 3 φύλλα ζελατίνης στο νερό για 10 λεπτά.
Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και το περιεχόμενο από μισό stick βανίλιας (ή εκχύλισμα βανίλιας) μέχρι να διογκωθεί. Λιωνουμε τη ζελατίνη σε 2 κουταλιες της σουπας βραστό νερό και τη ρίχνουμε τη χτυπημένη κρέμα. Μεταφέρουμε στη φόρμα και αφήνουμε να δέσει στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
Για το γλάσο σοκολάτας: Λιώνουμε τη κουβερτούρα γάλακτος μαζί με τη κρέμα γάλακτος και μεταφέρουμε στη φόρμα. Το αφήνουμε να δέσει και να κρυώσει καλά στο ψυγείο πριν διακοσμήσουμε.
Σχηματίζουμε ματάκια απο λευκή ζαχαρόπαστα και προσθέτουμε μια σταγόνα σοκολάτας στη μέση για κόρη. Στερεώνουμε στο κάθε ματάκι μία οδοντογλυφίδα και τη σταθεροποιούμε με λίγη λευκή ζαχαρόπαστα στην πίσω πλευρά.
Ξεφορμάρουμε τη τούρτα, και την επενδύουμε περιφερειακά με μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου κλασσικά. Προσθέτουμε τα ματάκια και πολύχρωμα σοκολατάκια.
Καλή απόλαυση και καλή σχολική χρονιά!!!
#Miranta #Papadopoulou #papadopoulou_company #Backtoschool #biscuits