Boom Team
Sat, 04/05/2024 - 17:22
Το Πάσχα είναι και σήμα κατατεθέν της άνοιξης, που οι φράουλες έχουν την τιμητική τους. Γι’ αυτό, δεν υπάρχει καλύτερος επίλογος για το πασχαλινό τραπέζι από μια δροσερή τάρτα με τραγανή βάση! Πώς θα την πετύχουμε; Με το Μαλακό αλεύρι Νο2 Μύλοι Αγίου Γεωργίου που προέρχεται από μαλακό σιτάρι.
Προετοιμασία: 90′ | Μαγείρεμα: 30′ | Μερίδες: 1 | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Υλικά:
Για τη βάση
- 250 γρ. αλεύρι Μαλακό Νο2 Μύλοι Αγίου Γεωργίου
- 125 γρ. βούτυρο
- 1 αυγό
- 90 γρ. ζάχαρη
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 βανίλια
- λίγο αλάτι
Για τη γέμιση
- 1 λίτρο γάλα
- 200 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 100 γρ. κορν φλάουρ
- 60 γρ. βούτυρο
- 1 βανίλια
- φρέσκες φράουλες
- σιρόπι από γλυκό του κουταλιού (προαιρετικά)
Σκεύη: μπολ, κατσαρολάκι, ταρτιέρα μεσαίου μεγέθους
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή ΕΔΩ
Διαβάστε αυτό και πολλά ακόμα άρθρα στο νέο τεύχος του BOOM που μπορείτε να διαβάσετε online πατώντας στο εξώφυλλο!