είμαι η μάνα που

Category: είμαι η μάνα που
είμαι η μάνα που
Από την ημέρα που έγινα μαμά, φίλες, γνωστές, μαμάδες φίλων των παιδιών μου και συγγενείς συχνά με «κατηγορούν» πως είμαι κάπως... υπερβολικά καλή/ανεκτική/χαλαρή με τα παιδιά μου.
είμαι η μάνα που
Μεγαλώνουμε, μεγαλώνουν μαζί μας και τα παιδιά μας, μεγαλώνουν και οι γονείς μας. Και αυτή η συνειδητοποίηση είναι άλλοτε σκληρή και άλλοτε γλυκιά. Είναι όμως μια συνειδητοποίηση που έρχεται και όταν τη βιώσεις, αλλάζεις. Είναι φορές που κοιτάζω στον καθρέφτη και σαστίζω.
είμαι η μάνα που
«Δεν θέλω να νιώθει ντροπή, θέλω να μου μιλάει για όλα» εξομολογείται η Kristin Davis, ή αλλιώς η τηλεοπτική Charlotte York, πρωταγωνίστρια του «Sex and the City», στην τηλεοπτική εκπομπή «The Kelly Clarkson Show» μιλώντας για την κόρη της και την αγωνία -κάθε μητέρας- να αισθάνεται το παιδί της
η μάνα που θα σώσει τον πλανήτη
Παραδοσιακά, τη στήλη «Είμαι η μάνα που…» την παραδίδω στην αρχισυντάκτρια του ΒΟΟΜ, την Εύα, πρώτη πρώτη. Έχω μια λίστα θεμάτων έτοιμη στο μυαλό μου, μια λίστα μαμαδίστικων θεμάτων που ξέρω ότι όλες βιώνουμε και όλες αγαπάμε να διαβάζουμε.
είμαι η μάνα που
Αν καθίσεις να σκεφτείς με ηρεμία όλα όσα συνέβησαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, έχεις δύο επιλογές. Ή να χτυπήσεις το κεφάλι σου στον τοίχο ή να δεις τα πράγματα υπό μια άλλη οπτική.
είμαι η μάνα που
Μεγαλώνοντας δύο παιδιά και αφού έχω περάσει εκατοντάδες στιγμές ασήκωτων τύψεων με κλάματα και αμφιβολίες για το αν είμαι «καλή μάνα», αποφάσισα πως κάποια πράγματα στην πορεία της μητρότητας, όταν συμβαίνουν, είναι απλά «ΟΚ»! Απλά, μονολεκτικά και… υπέροχα. ΟΚ.
είμαι η μάνα που
Το ένα πρωί ξυπνούσα, ένιωθα ευλογημένη που είχα ξαφνικά τόσες ημέρες μπροστά μου με τα παιδιά μου και ήμουν έτοιμη να κάνω χειροτεχνίες που θα ζήλευε και η πρόεδρος νηπιαγωγών Ελλάδος ‒αν υπάρχει τέτοια θέση‒, και το άλλο πρωί ήθελα να μην ακούω το ξυπνητήρι, να μην ακούω τις φωνές τους, να μείν