μαθησιακές δυσκολίες

Category: μαθησιακές δυσκολίες
Beauty & Health
Λογοθεραπεία ή εργοθεραπεία; Με ποιους τρόπους μπορεί μια αξιολόγηση λογοθεραπείας να βοηθήσει ένα παιδί και τους γονείς του; Και πότε είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει ένα παιδί λογοθεραπεία; Η Σοφία Παπαφάνη και η Δώρα Χαρατσάρη, έμπειρες λογοθεραπεύτριες και δημιουργοί του
Σοφία Παπαφάνη
Χαρά, αγάπη, αρμονία και πολλά ζεστά χαμόγελα. Αυτά εισπράττει κανείς μπαίνοντας στο φωτεινό σπίτι με τον μεγάλο κήπο, τα παιχνίδια και τις αμέτρητες ζωγραφιές στους τοίχους.
μαθησιακές δυσκολίες
Μπορεί οι περισσότεροι να είμαστε εξοικειωμένοι με τη δυσλεξία, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τη δυσαριθμησία...
μαθησιακές δυσκολίες
Σε ένα φιλόξενο κτίριο τεσσάρων επιπέδων, με ζεστή διακόσμηση, χρώματα και ήχους, η Δώρα Χαρατσάρη και η Σοφία Παπαφάνη «σταματούν» για λίγο τον χρόνο.
μαθησιακές δυσκολίες
Η Jennifer Aniston πέρασε τα μαθητικά της χρόνια νομίζοντας ότι δεν είναι τόσο έξυπνη όσο τα άλλα παιδιά. Ο λόγος; Είχε δυσλεξία και το έμαθε όταν έγινε 20 ετών! 
μαθησιακές δυσκολίες
Ένα παιδί είχε αναφέρει: «Το μυαλό μου τρέχει γύρω γύρω όλη την ώρα, γεμάτο νέες ιδέες. Αλλά πώς θα κάνω τον αγωνιστικό μου εγκέφαλο να βάζει φρένο και να κάνω αυτό που θέλω;».
μαθησιακές δυσκολίες
Πώς θα καταλάβουμε ότι το παιδί μας αντιμετωπίζει μαθησιακές δυσκολίες; Πώς μπορούμε να το βοηθήσουμε; Η Σοφία Παπαφάνη και η Δώρα Χαρατσάρη, δημιουργοί του 
παιδιά και μάθηση
Τα παιδιά καθημερινά έρχονται σε επαφή με ένα πλήθος μαθησιακών πληροφοριών, τις οποίες πρέπει να επεξεργαστούν... Ορισμένες φορές μπορεί κάποιος τομέας να τα δυσκολεύει και να τους βάζει μικρά εμπόδια στο καθημερινό τους διάβασμα.