δασκάλα

Category: δασκάλα
Family
Ακόμα και αν δεν ήταν παράδοση οι γονείς να κάνουν δώρα στους δασκάλους των παιδιών στο τέλος κάθε σχολικής σεζόν, προσωπικά έχω πολλούς καλούς λόγους να χαρίσω κάτι στη δασκάλα του γιου μου. Ειδικά φέτος το καλοκαίρι...
δασκάλα
Το παγκόσμιο βραβείο Global Teacher Award της AKS απονεμήθηκε στην Ελληνίδα δασκάλα Θεοδώρα Κουκουρίκου, για το σπουδαίο έργο που διετέλεσε στο Δημοτικό Σχολείο Διαφανίου στην ακριτική Κάρπαθ
Parenthood
Η δασκάλα είναι ο άνθρωπος τον οποίο τα παιδιά συναναστρέφονται τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Είναι εκείνη στην οποία εκμυστηρεύονται τα άγχη, τους φόβους, τις ανησυχίες, αλλά και τις χαρές τους.
δασκάλα
Ο γιος μου λατρεύει τους περισσότερους δασκάλους που έχει ή είχε στο παρελθόν, αντιμετωπίζοντάς τους σαν πατρικές/μητρικές φιγούρες και μέντορες.
Psychology
Πρώτη εβδομάδα στο σχολείο, όλα καινούρια, όλα διαφορετικά. Ο δάσκαλος, το κουδούνι, τα θρανία, οι κανόνες, η τάξη, τα παιδιά.
Psychology
Μιλάω με μαμάδες και συνειδητοποιώ πως οι περισσότερες βιώνουμε ένα βαρύ συναίσθημα αποχωρισμού. Να ήταν που είχαμε τρία χρόνια να βιώσουμε κανονική σχολική χρονιά. Να είναι που βγήκαμε από την καραντίνα και έχουμε ανάγκη την ανθρώπινη σύνδεση.
δασκάλα
Σε περίπου 2 εβδομάδες τα σχολεία κλείνουν!
δασκάλα
Είμαι καλή μαμά; Όποια από εμάς πει πως δεν κάνει αυτή τη σκέψη, ξανά και ξανά, σαν ενοχλητικό ρεφρέν από αυτά που σου κολλάνε, λέει ψέματα. Ναι, οι ενοχές και αμφιβολίες μάς γεννιούνται μαζί με το παιδί.