δασκάλα

Category: δασκάλα
δασκάλα
Η δασκάλα είναι ο άνθρωπος τον οποίο τα παιδιά συναναστρέφονται τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Είναι εκείνη στην οποία εκμυστηρεύονται τα άγχη, τους φόβους, τις ανησυχίες, αλλά και τις χαρές τους.
δασκάλα
Είμαι καλή μαμά; Όποια από εμάς πει πως δεν κάνει αυτή τη σκέψη, ξανά και ξανά, σαν ενοχλητικό ρεφρέν από αυτά που σου κολλάνε, λέει ψέματα. Ναι, οι ενοχές και αμφιβολίες μάς γεννιούνται μαζί με το παιδί.
δασκάλα
Ο γιος μου λατρεύει τους περισσότερους δασκάλους που έχει ή είχε στο παρελθόν, αντιμετωπίζοντάς τους σαν πατρικές/μητρικές φιγούρες και μέντορες.
δασκάλα
Πρώτη μέρα στο σχολείο, όλα καινούρια, όλα διαφορετικά. Ο δάσκαλος, το κουδούνι, τα θρανία, οι κανόνες, η τάξη, τα παιδιά.
δασκάλα
Τα παιδιά μπορούν να μας εκπλήξουν με τις ερωτήσεις τους με τον πιο αξιολάτρευτο τρόπο και αυτό η δασκάλα Nancy Bullard το γνωρίζει καλά...
δασκάλα
Φόρεσε το τεράστιο σακίδιό του και στήθηκε μπροστά στην κάμερα του κινητού χαμογελαστός και κορδωμένος, σαν να ξεκινούσε για τη σπουδαιότερη αποστολή της ζωής του. Πράγμα που δεν απείχε πολύ από την πραγματικότητα.
δασκάλα
Το γράμμα που έγραψε η Νηπιαγωγός Βάσω Φανουργιάκη για τους μαθητές της είναι ό,τι πιο τρυφερό θα διαβάσετε σήμερα και κλείνει με την πιο αισιόδοξη υπόσχεση!  Αστεράκι μου,
δασκάλα
Κάπου διάβασα πως το μεγαλύτερο επικοινωνιακό πρόβλημα που έχουμε με τα παιδιά μας είναι πως όταν μας μιλούν, δεν τα ακούμε για να τα καταλάβουμε. Τα ακούμε για να τους απαντήσουμε. Διαβάζοντας αυτήν τη φράση, πάγωσα.