5 μυστικά για να κοιμάται περισσότερο το μωρό σας

Εύα Ανυφαντή
Fri, 26/07/2019 - 16:00

Ο βραδινός ύπνος είναι ωφέλιμος και απαραίτητος για όλους, όμως το μωρό σας ξυπνάει συνεχώς; Υπάρχει ελπίδα, υπάρχει σωτηρία. Υπάρχουν 5 βασικά μυστικά που αν τα ακολουθήσετε θα κερδίσετε και οι δυο περισσότερες ώρες ύπνου και θα είστε φυσικά πιο ήρεμοι και ορεξάτοι!

Μυστικό #1 – Lights off!

Το Α & το Ω, όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, είναι ο φωτισμός. Σε όποιο δωμάτιο του σπιτιού κι αν βρίσκεστε, είτε ταΐζετε το μωρό σας, είτε το κοιμίζετε φροντίστε ο φωτισμός του δωματίου να είναι χαμηλός. Θα βοηθήσει πολύ!

Μυστικό #2 - "Απαγορευμένες δραστηριότητες"

Φροντίστε όση ώρα ταΐζετε ή κοιμίζετε το μικρό σας να μην κάνετε νευρικές κινήσεις, να μην τραγουδάτε δυνατά και, κυρίως, να μην το νανουρίζετε κουνώντας το δεξιά ή αριστερά. Όλα τα παραπάνω λαθάκια θα κάνουν το μωρό σας πιο νευρικό και φυσικά δεν θα το βοηθήσουν να κοιμηθεί εύκολα.

boom_baby_sleeping

Μυστικό #3 - Καθιερώστε ένα πρόγραμμα!

Σωστός προγραμματισμός ή αλλιώς ένα ritual ύπνου θα σας βοηθήσει και τους δυο. Τι σημαίνει αυτό; Προσπαθούμε πάντα να κοιμίζουμε το μωρό μας μια σταθερή ώρα κάθε βράδυ και ακολουθούμε συγκεκριμένο τελετουργικό χαλάρωσης: μπανάκι για να ηρεμήσει , μυρωδάτα ρούχα, φαγητό και αμέσως μετά ύπνος. Δοκιμασμένο και με εγγυημένα αποτελέσματα.

boom_baby_sleeping

Μυστικό #4 - Μεσημεριανή σιέστα!

Ποιος είπε ότι αν το μωρό σας κοιμάται λίγο το μεσημέρι ή νωρίς το απόγευμα , δεν θα μπορεί να κοιμηθεί το βράδυ; Στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο. Μετά το μεσημεριανό φαγητό ή -αν το μωρό σας είναι λίγο μεγαλύτερο- μετά την βόλτα στην παιδική χαρά μπορείτε να το κοιμίζετε, έστω και για έναν μισάωρο ύπνο. Θα το βοηθήσει να είναι πιο χαλαρό, ορεξάτο και όχι νευρικό μέχρι το βραδινό ύπνο.

Μυστικό #5 – Όχι παιχνίδι πριν τον ύπνο.

Η βραδινή προετοιμασία είναι σημαντική για την χαλάρωση του μικρού σας και ο ενθουσιασμός που προκαλεί το παιχνίδι σίγουρα δεν οδηγεί προς αυτή την κατεύθυνση. Η ολοκλήρωση του παιχνιδιού λίγο πριν ξεκινήσει η βραδινή baby ρουτίνα θα βοηθήσει το παιδί να αναγνωρίσει πως πρόκειται για ένα διαφορετικό στάδιο της ημέρας του. Το παιδί θα συνδέσει τις βραδινές ώρες με την ηρεμία και την ξεκούραση, οι τόνοι θα πέσουν και κανείς σας δεν θα μείνει ξάγρυπνος!