BOOM Library: Ποια βιβλία θα διαβάσουν τα παιδιά σας φέτος το καλοκαίρι;

Εύα Ανυφαντή
Sat, 20/06/2020 - 13:42
0 Comments

Όπως όλα τα περιοδικά, έτσι και το «BOOM» έχει τους «βιβλιοκριτικούς» του. Και ποιοι άλλοι θα μπορούσαν να μας προτείνουν καλύτερα βιβλία από την Άννα και τη Λυδία, δύο πανέξυπνα δίδυμα, εννιάχρονα κορίτσια που διαβάζουν ασταμάτητα κι έχουν αυστηρή αλλά εμπεριστατωμένη άποψη! Αυτή τη φορά μας προτείνουν τα βιβλία που θα διαβάσουν φέτος το καλοκαίρι από τις Εκδόσεις Διόπτρα!

boom καλοκαιρινά παιδικά βιβλία διόπτρα

«Μια θάλασσα πλαστικά» της Κατρίνας Τσάνταλη
Eικονογράφηση: Μαρία Παγκάλου

– 2 κοχύλια κι άλλα 3 κοχύλια μας κάνουν...
– 5 κοχύλια!
– Μπράβο, Άννα! Τι ωραία που θα ήταν να κάναμε κι εμείς μαθηματικά στον βυθό και να είχαμε δάσκαλο τον κύριο Χταπόδη...
– Ναι, αλλά φαντάζεσαι να μας έπεφταν κι εμάς στο κεφάλι πλαστικά καλαμάκια, όπως έπαθαν οι ψαρομαθητές στον βυθό; Δεν είναι κατάσταση αυτή, Λυδία, έχει γεμίσει η θάλασσα σκουπίδια. Φέτος, στην παραλία, αν δούμε κάποιον να πετάει σκουπίδι, να του κάνουμε αμέσως παρατήρηση!

boom καλοκαιρινά παιδικά βιβλία διόπτρα

«Το βιβλίο που θα ήθελες να είχαν διαβάσει οι γονείς σου» της Philippa Perry
Κατηγορία: «Οικογενειακή φροντίδα»

Τώρα καταλάβαμε γιατί οι γονείς μας είναι οι καλύτεροι: Κάθε φορά που κάνουμε αταξίες και είναι έτοιμοι να μας μαλώσουν ή όταν γκρινιάζουμε και δεν ξέρουν τι να κάνουν, ανοίγουν αυτό το βιβλίο και βρίσκουν όλες τις απαντήσεις. Πρέπει να είναι πολύ σπουδαίο και σίγουρα θα το έχουν όλοι οι γονείς, γιατί αλλιώς δε γίνεται!

boom καλοκαιρινά παιδικά βιβλία διόπτρα

 

«Το Kάτι τι;» της Μαρίνας Γιώτη
Σειρά: «Μελισσάκια στα θρανία»

– Λυδία, μάντεψε! Βγήκε το νέο βιβλίο με τις ιστορίες από τη Μελισσούπολη!
– Επιτέλους!
– Τώρα όμως η Μελίνα και ο Μίλτος έχουν μια ακόμα πιο δύσκολη αποστολή: Να ετοιμαστούν για τον χειμώνα και να κλείσουν καλά τις τρύπες της κυψέλης με πρόπολη. Αλλά θα τα καταφέρουν, γιατί, όπως λέει και στην πρώτη σελίδα, όσοι τα καταφέρνουν, τα καταφέρνουν όχι γιατί δεν κάνουν λάθη ποτέ αλλά γιατί δεν τα παρατούν ποτέ!

boom καλοκαιρινά παιδικά βιβλία διόπτρα

boom καλοκαιρινά παιδικά βιβλία διόπτρα

 

«Εξέλιξη» του Carlos Pazos
Σειρά: «Ανακαλύπτω το STEM»

Όταν είχαμε πάει στο πάρκο με τους δεινοσαύρους, μας είχαν πει ότι μπορεί να εξαφανίστηκαν, αλλά πολλά ζώα, όπως για παράδειγμα τα κοτοπουλάκια, κατάγονται από τους δεινοσαύρους.Τότε μας φαινόταν αδύνατο, διαβάζοντας αυτό το βιβλίο όμως, τα καταλάβαμε όλα!

boom καλοκαιρινά παιδικά βιβλία διόπτρα

«Κβαντική φυσική» του Carlos Pazos
Σειρά: «Ανακαλύπτω το STEM»

Ποτέ δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι κάθε πράγμα αποτελείται από πολύ μικρά πραγματάκια που λέγονται «μόρια». Μπορεί εμείς να μην τα βλέπουμε, αλλά υπάρχουν παντού! Και στα μολύβια μας, και στη θάλασσα, ακόμα και στον αέρα! Από τότε που διαβάσαμε αυτό το βιβλίο, βλέπουμε τον κόσμο αλλιώς. Πήραμε και δύο μεγεθυντικούς φακούς και παρατηρούμε πλέον πολύ προσεκτικά το καθετί.

boom καλοκαιρινά παιδικά βιβλία διόπτρα

«Αρχαία Ρώμη» της Fatti Burke
Σειρά: Περιπλάνηση στην Ιστορία

Αυτό το βιβλίο μας δείχνει πώς ήταν η ζωή στην αρχαία Ρώμη. Γι’ αυτό πήραμε κι εμείς δυο παλιά σεντόνια, φτιάξαμε χιτώνες και φανταζόμαστε πως περπατάμε μαζί με τον Ερρίκο, τον ήρωα του βιβλίου, ανάμεσα σε αρχαία αγάλματα και ναούς με κολόνες και μας αρέσει πολύ!

boom καλοκαιρινά παιδικά βιβλία διόπτρα

 

«Ωκεανοί» του Jen Green
«Θεωρία & Επιστήμη» του Mike Goldsmith
«Ανθρώπινο σώμα» της Anna Claybourne

Σειρά: Μαθαίνω τα Πάντα

boom καλοκαιρινά παιδικά βιβλία διόπτρα

Αποφασίσαμε με τη Λυδία να παίζουμε κάθε απόγευμα με τη μαμά και τον μπαμπά «τηλεπαιχνίδι». Πώς; Με αυτά τα βιβλία! Θα τους ζητάμε να διαλέξουν κατηγορία και θα τους κάνουμε ερωτήσεις. Γιατί επιπλέουμε στη θάλασσα; Τι δουλειά κάνει το συκώτι; Γιατί λέμε πως η επιστήμη ξεκίνησε στην αρχαία Ελλάδα; Τις απαντήσεις θα τις ξέρουμε μόνο εμείς, γιατί υπάρχουν όλες σε αυτά τα βιβλία!

«Το αλφάβητο του ποδοσφαίρου» του Nikolai Renger
Σειρά: «Οι Μικροί Κεραυνοί»

Ποιος είπε ότι το ποδόσφαιρο είναι μόνο για αγόρια; Μας αρέσει κι εμάς και η αγαπημένη μας ομάδα είναι οι Μικροί Κεραυνοί! Τώρα θα καταλαβαίνουμε κιόλας τι σημαίνουν οι λέξεις «κόρνερ» και «σκορ», που ακούμε όταν ο μπαμπάς βλέπει αγώνες στην τηλεόραση.

boom καλοκαιρινά παιδικά βιβλία διόπτρα

«Φρίντα Κάλο» & «Βίνσεντ βαν Γκογκ» της Lucy Brownridge
Σειρά: Πορτρέτα Ζωγράφων

Αυτοί είναι δύο πάρα πολύ διάσημοι και σημαντικοί ζωγράφοι που τους ξέρουν όλοι. Η Φρίντα Κάλο ζωγράφιζε συνήθως τον εαυτό της με πάρα πολλά μεγάλα λουλούδια στο κεφάλι. Ο Βαν Γκογκ ζωγράφιζε κι εκείνος λουλούδια, αλλά σε λιβάδια, και τα αγαπημένα του ήταν τα ηλιοτρόπια. Πήραμε κι εμείς τις νερομπογιές μας και αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε να ζωγραφίσουμε όπως αυτοί.

boom καλοκαιρινά παιδικά βιβλία διόπτρα

 

Summer is for reading good books

Website: www.dioptra.gr

Instagram: @dioptrabooks

Facebook: Εκδόσεις Διόπτρα - Dioptra Publications

 

Διαβάστε αυτό και πολλά ακόμα άρθρα στο καλοκαιρινό τεύχος του BOOM 

boom εξώφυλλο τεύχους