Βρήκαμε τις πιο δημιουργικές και διασκεδαστικές online δραστηριότητες για παιδιά!

Εύα Ανυφαντή
Fri, 06/11/2020 - 17:35

Μπορεί να μένουμε πάλι στο σπίτι, αυτό δεν σημαίνει όμως πως δεν έχουμε αμέτρητες επιλογές για διασκέδαση και δεν μπορούμε να επισκεφτούμε online μουσεία και πολιτιστικούς χώρους και να παίξουμε! Από δημιουργικά εργαστήρια και παζλ μέχρι mind games και κουίζ για παιδιά όλων των ηλικιών αλλά και για όλη την οικογένεια, στη διάθεσή σας με ένα κλικ! 

#snfccAtHome: Kids 

Ανακαλύψτε εδώ όλα τα προγράμματα και τις δράσεις του ΚΠΙΣΝ που είναι αφιερωμένα στα παιδιά! Φτιάχνουμε χειροτεχνίες με την κυρία Βλεφαρίδου, παίζουμε Hip-hop με υλικά που έχουμε στο σπίτι, πειραματιζόμαστε με τα έργα του Πικάσο, ακούμε αγαπημένα παιδικά μυθιστορήματα όπως Το καπλάνι της βιτρίνας και Ο Τρελαντώνης και ανακαλύπτουμε δεκάδες ακόμα δράσεις!

#BenaKids: OnLine Δραστηριότητες του Μουσείου Μπενάκη

Μπαίνοντας στο site του Μουσείου Μπενάκη, όχι μόνο μπορείτε να κάνετε την ψηφιακή σας βόλτα στις συλλογές του  κατεβάζοντας τους ειδικούς οδηγούς για παιδιά, αλλά θα βρείτε και οδηγίες για κατασκευές. Μπορείτε για παράδειγμα να φτιάξετε μια ανθοδέσμη από πολύχρωμα λουλούδια ή τη δική σας συλλογή από χάρτινα πουλιά! Δείτε εδώ πώς! 

Online δράσεις @ Ίδρυμα Ευγενίδου!

Θα ταξιδέψεις μέσα από quiz σε κόσμους μικρούς αλλά και απέραντους και θα μπεις σε απολαυστικά παιχνίδια του νου με τα brain games! Ανακάλυψε όλες τις online δράσεις και μπες στον κόσμο της γνώσης, της επιστήμης και της τεχνολογίας. Ακόνισε το μυαλό, τρέξε πιο γρήγορα από το βλέμμα σου, γκρέμισε της ψευδαισθήσεις του νου και μπες στον κόσμο των brain games. Ανακάλυψε brain games εδώ, το Online Challenge με τίτλο: "Χρωματίζοντας… Ταλαντώσεις!" εδώ  και απίστευτα κουίζ για όλη την οικογένεια εδώ!

e-coloring: Ζωγραφίστε τα ζώα του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας!

Ζωγραφίζουμε και μαθαίνουμε! Τα ζώα της έκθεσης του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας έρχονται στο σπίτι σας και μάλιστα σε 2 σχέδια: Ένα για μικρότερα και ένα για μεγαλύτερα παιδιά, ενώ μαζί με τα σχέδια μαθαίνετε και ενδιαφέροντα στοιχεία για όλα τα ζώα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κατεβάσετε το αρχείο, να το εκτυπώσετε και να αρχίσετε τη ζωγραφική! Διαλέξτε το πρώτο σας σχέδιο εδώ!

Online παιχνίδια στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών

Φτιάξτε παζλ, κάντε συντήρηση αρχαιοτήτων, γράψτε το όνομά σας στα αρχαία, ανακαλύψτε πώς ντύνονταν σε άλλες εποχές. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα διασκεδαστικά παιχνίδια που θα ανακαλύψετε στο site του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών κάνοντας κλικ εδώ